реклама

реклама

Черкащани більше задоволені ситуацією у своєму місті, ніж у країні в цілому. Водночас більшість жителів міста вважають, що їхня захищеність та якість життя залежать від центральної влади.

черкаси

Більшість жителів Черкас (56%) вважають, що справи у їхньому місті йдуть у правильному напрямку. Протилежної думки притримуються 29% містян. Про це йдеться у результатах опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI), проведеного компанією Info Sapiens. Підсумкову статтю за цими результатами опублікувало «Дзеркало тижня».

Водночас, якщо говорити про ситуацію в країні загалом, то більшість опитаних вважають, що справи йдуть у неправильному напрямку. Протилежну відповідь дали всього 37%.

україна

При цьому 43% жителів міста зазначили, що якість їхнього життя та захищеність залежить від центральної влади. Думку про те, що ці фактори залежать від місцевої влади, притримуються 41% респондентів.

влада

Цілковито задоволені роботою міського голови 18% опитаних, а цілковито незадоволені - 12%. При цьому роботою президента цілковито задоволені 17% містян, а протилежної думки притримуються 29%.

Говорячи про роботу міської ради, лише 6% опитаних зазначили, що цілковито нею задоволені. Незадоволених жителів міста 12%.

Роботою Черкаської обласної держадміністрації цілковито задоволені 5% містян. Незадоволені роботою місцевої ОДА 11% респондентів. Ще 4% цілком задоволені роботою облради. Протилежної думки про роботу органу притримуються 12% жителів Черкас.

Також 4% цілком задоволені роботою Кабінету міністрів. А от не схвалюють роботу уряду 32%. Якщо говорити про роботу Верховної Ради, то схвалюють її 3% опитаних, а не схвалюють - 37%.

оцінка роботи

За індексом оцінки можливостей і свобод Муніципального опитування IRI, проведеного Групою «Рейтинг», у Черкас 3,4 бала із 5 можливих. При цьому 87% містян зазначили, що так чи інакше можуть вільно висловлювати свої думки. Ще 90% жителів міста вказали на те, що можуть відносно вільно пересуватися всіма частинами міста. При цьому включатися в процес формування рішень можуть лише 47% місцевих жителів. Найгірше жителі Черкас оцінюють зручність міста для молодих батьків із візочками та людей з інвалідністю.

Крім того, 61% черкащан не замислювалися про можливість еміграції. А ще 84% пишаються, що є громадянами України, і стільки ж — що жителями Черкас.

При цьому лише 47% містян почуваються в безпеці, повертаючись додому з настанням темряви. В «тривожній групі» — 45%. Розбірки між місцевими бізнес-групами останніх років також впливають на загальну атмосферу в місті.

Опитування проведене соціологічною компанією Info Sapiens на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI). Дані збиралися в місті Черкаси 27 вересня - 1 жовтня 2020 року методом телефонного інтерв'ю (CATI). Розмір вибірки становить n = 600 постійних жителів міста віком від 18 років. Вибірка є репрезентативною. Статистична похибка не перевищує 4%.

* Це дослідження стало можливим завдяки щедрій підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Думки, висловлені в цьому документі, належать авторам і не обов'язково відображають погляди USAID або уряду Сполучених Штатів Америки.

Повну версію матеріалу в форматі лонгріда можна подивитися ТУТ.

Матеріал «Країна по поличках. Черкаси» публікується в рамках нового проекту ZN.UA «Країна по поличках», присвяченого місцевим виборам в Україні.

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 Виборець 20.10.2020 14:44
Не думаю, що ці результати можна вважати позитивними для мера Черкас - мер повинен піти разом зі своєю командою і не чіплятися за дослідження.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Костиль 20.10.2020 08:54
Більшість жителів Черкас (56%) вважають, що справи у їхньому місті йдуть у правильному напрямку

Ця більшість, мабуть жодного разу за 5 років не йшли тротуаром вздовж магазину Кооператор
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Франшиза 19.10.2020 21:11
Причому до десятків дрібних місцевих партій приєдналися десятки франшиз великих партій. І якщо в Черкасах «Сила і честь» потрапила до рук місцевих чиновників, то десь в іншому місті цілком може опинитися в якихось «крамарів». І ти нібито теоретично знаєш, що за те, що відбувається в конкретних Черкасах або Чернівцях відповідають носії брендових парасольок — Смешко, Тимошенко, Зеленський чи такий собі Ляшко. Однак розумієш, що реально вони здебільшого ні за що не відповідають. Все продано. Спитати ні з кого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Франшиза 19.10.2020 18:48
ії. І тут Черкаси знову зробили всіх. Серед 19 партій, які вступили в боротьбу за мандати в міській раді, йде «Сила і честь» Ігоря Смешка, франшизу якої придбав голова міського департаменту містобудування та архітектури. І в її списку… Правильно! Працівники цього департаменту. От чесно, не зустрічали ще такого. Але тенденцію вловили.сайт zn.ua
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100