реклама

реклама

Станом на початок грудня від січня 2020 року на Черкащині випадки сказу були зафіксовані у 57 населених пунктах, в тому числі у мисливських угіддях. Захворіла 61 тварина, з них 24 коти, 19 собак, 13 лисиць, 2 голови дрібної рогатої худоби, 1 - великої рогатої та 2 єнотовидних собаки.

111555995554345

Про це повідомили в ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Посилені заходи з ліквідації наслідків захворювання тварин на сказ та з метою попередження його поширення з початку року проведено у 60 населених пунктах, ще у 14 така робота триває. Так, у неблагополучних зонах щепили не лише контактних тварин, а й не імунізованих. А це 135 голів дрібної худоби, 22 свиней, 62 коней та 2 лисиці, яких громадяни утримують у домогосподарствах.

Спеціалісти Держпродспоживслужби інформують: в області найчастіше сказ переносять лисиці. Вони контактують з котами, оскільки мають спільну кормову базу, - мишей. Дрібна та велика рогата худоба може стати жертвою хворої лисиці на пасовищах.

Нагадуємо: основним методом боротьби зі сказом є щеплення. Вакцина проти сказу - безкоштовна. Громадянам потрібно лише звернутися до держустанови ветеринарної медицини за місцем проживання - до ветеринарної дільниці чи лікарні. Вакцинувати свійських та домашніх тварин слід раз на рік.

Спеціалісти державних установ ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Черкаської області в районах і містах з початку поточного року імунізували проти сказу понад 135 300 собак, 91 000 котів та більше 84 460 ВРХ.

Також восени в Черкаській області пройшла кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу, під час якої над лісовими та польовими угіддями площею більше 15700 кв км було розповсюджено 370 000 принад із вакциною.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100