реклама

реклама

У суботу, 7 липня, у Черкасах офіційно розпочався капітальний ремонт доріг. Нагадаємо, цього року капітальний ремонт здійснює харківська фірма, яка виграла тендер, – «Управління механізації «Аерошляхбуд». Щебенево-мастичний асфальтобетон для ремонту виготовлятиме «Черкаський асфальтобенний завод». У день початку капітального ремонту мерія познайомила журналістів з фірмами, які займатимуться дорогами.

Фото Ігоря Бутенка

Фото Ігоря Бутенка

За словами заступника директора ТОВ «Управління механізації «Аерошляхбуд» Григорія Стефановича, першу вулицю, Хрещатик, закінчать вже за місяць. Єдине, що може затримати дорогоукладчиків – повільне виготовлення щебенево-мастичного асфальтобетону (ЩМА).

Нам не можуть завадити ні спека, ні холод. Є певні температурні інтервали, в яких ми зобов’язані працювати якісно, – зазначає Григорій Олексійович.

За словами Григорія Стефановича, вони вже мають досвід в укладанні доріг. Організація почала працювати ще на автодорозі першої категорії Москва-Харків-Сімферополь. Потім брали участь у будівництві харківського аеропорту. Минулого року працювали на об’єктах Євро-2012.

Григорій Стефанович демонструє журналістам обладнання, з яким приїхали у Черкаси: фрезерувальну машину, 4 асфальтоукладчики. Зазначає, це ще не все. Інше довезуть пізніше, адже поки що воно не потрібне.


– Не буду хвалитись, але системи ЗD, які є на нашому грейдері Volvo і на асфальтоукладчику Volvo існують в Україні в одному екземплярі. Ця система передбачає контроль у трьох напрямках: і висоту, і ширину, і довжину захвата, – пояснює заступник директора «Управління механізації «Аерошляхбуд».

Особливо фірма гордиться своїм Volvo 6820. Асфальтоукладчик може вкладати 700 тон асфальту за годину. Вкладає усі види асфальту.


Далі нас везуть на черкаський завод, який виготовлятиме ЩМА для черкаських доріг. Голова правління ПАТ «Черкаський асфальтобенний завод» Олександр Густелев переконує: затримок за ЩМА не буде. Усі потужності тут оновили цього року. Раніше на заводі працювали машини 1985 року виготовлення.

– Потужність заводу сьогодні в робочу зміну 8 годин – 1 тисяча тонн, за 1 годину – 160 тонн асфальтобетону. Порівнюючи з заводом 1985 року, то він робив за годину 30 тонн. Треба величезна потужність будь-якого виробництва будь-якої фірми, щоб відпрацювати під такий завод, – розповідає Олександр Олександрович.

За словами Олександра Густелева, оновлений завод може випускати будь-які види асфальту: литий асфальтобетон, ЩМА, звичайний асфальтобетон будь-яких марок. Він оснащений фільтрами пилу. Ще одна його перевага – автоматизованість:

– Завод повністю обслуговується комп’ютером, тому можна навіть посилати смс на телефон з інформацією, як працює завод, які збої, скільки випущено асфальтобетону. Можна знаходитись у іншому місті і знати, що робиться на заводі в режимі он-лайн.

Довідка

Цього року капітальний ремонт доріг здійснюватимуть за кошти, отримані від продажу облігацій. Із 60 млн. грн. до кінця року планують витратити 36. Цей ремонт передбачає прокладання верхнього шару – так званого ЩМА. Таким чином ремонтуватимуть вулиці Ільїна, Благовісну, Хрещатик, Смілянську та Енгельса.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 Андрей 10.07.2012 14:53
Сколько же интересных фактов можно найти:
1) Асфальтоукладчи к гусеничный Вольво ABG6820 - уже начиная с 2010 года есть объявления о продаже б/у. В 2012 таких объявлений на порядок больше. Эта техника работает уже давненько, так о каком единственном экземпляре идет речь? Жаль, не уточнили , какая модель грейдера использоваться будет в Черкассах, но - увидим.

2) Немало есть информации о том, какая она - дорога первой категории Москва-Харьков-Симферополь, а потому было бы неплохо узнать более детально о послужном СПИСКЕ Харьковской компании, которая выиграла тендер.

3) Хорошая дорога - это не только техника, руки откуда надо растущие, соблюдение технологии укладки асфальта, мощности заводика, фильтры пыли (а когда к асфальтоукладчи ку везут камазами и мазами асфальт, пыль не появляется, нет?:), а ещё и качество сырья, из которого готовая к укладке асфальтовая смесь будет производиться. Почему же об этом ни слова?

4) Вот бы калькуляцию
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Гость 09.07.2012 18:47
Харьков дальше, концов меньше. Может надо эфиопов пригласить, вообще концов не найдешь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 федор припципиальный 09.07.2012 16:04
это тот завод одарича набокиной асфальт которого смыло в канализацию в первый дождь в прошлом году
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Погляд 09.07.2012 15:31
Молодці Харків! Нехай ЧЕЛУАШ з ЧШРБУ повчаться...а то звикли кидати лопатою і трамбувати ногами
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100