реклама

реклама

ПАТ «Черкасиобленерго» подало до Господарського суду Черкаської області клопотання про припинення процедури банкрутства.

Lep 10.1_E

Про це інформує видання «Енергореформа».

Як повідомив глава правління «Черкасиобленерго» Олег Самчук, підставою для подачі клопотання (29 січня ц.р.) стало включення підприємства до списку об'єктів малої приватизації в 2021 році, затвердженого наказом Фонду держмайна України №5 від 6 січня 2021 року.

Як випливає з клопотання, відповідно до ст. 42, 231 Господарського процесуального кодексу України та ст. 90 Кодексу України з питань банкрутства, процедура банкрутства підприємства в такому випадку повинна бути припинена.

За словами Самчука, припинення процесу банкрутства в зв'язку з початком приватизації «Черкасиобленерго» і з одночасним урегулюванням дебіторської заборгованості ПАТ «Азот» в розмірі 1,8 млрд грн дасть можливість прискорити погашення боргів перед ДП «Енергоринок», що є найбільшим кредитором ЧОЕ (обсяг боргу на сьогодні становить 613 млн грн).

«Сьогодні є попередня домовленість з «Азотом» про щомісячне графіку погашення в 14 млн грн. На місяць, а з 2023 року – 20 млн грн. На місяць. Ці кошти будуть спрямовані на погашення боргу перед генерацією в особі «Енергоринку», – зазначив Самчук.

Разом з тим, він не виключив передачу підприємства від ФДМ Черкаській обласній раді, зазначивши, що та вже ініціює цей процес.

Згідно з озвученими даними, ЧОЕ за результатами діяльності в 2019 році отримало близько 10 млн грн чистого прибутку, що на 23% більше показника попереднього року.

Держава зберігає контроль в «Черкасиобленерго», однак ФДМ управляє лише 46%, а 25% передано до статутного капіталу державного ПрАТ «Українська енергозберігаюча сервісна компанія» («УкрЕСКО»).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100