реклама

реклама

«Прочерку» надійшов офіційний лист за підписом ректора Східноєвропейського університету імені Рауфа Аблязова Ії Чудаєвої, в якому нашому виданню висловлюють претензію через публікацію матеріалу «У одного з черкаських університетів забрали ліцензію на освітню діяльність».

8d2be5ee10d47ba812c78080ab2147db

У документі, файл якого має назву «Претензія Прочерку», йдеться (зберігаємо орфографію та пунктуацію оригіналу):

«Попри те, що у самому матеріалі процитовано відомості із сторінки фейсбук «Приватного закладу вищої освіти «Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова», разом з тим, опублікований матеріал вважаємо тенденційним, таким що направлений на однобоке подання інформації. Сама назва матеріалу, яка подається у центральній стрічці новин, є зумисним поширенням неправдивої інформації.

Жодної із діючих ліцензій у Приватного закладу вищої освіти «Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова» не анульовано та не скасовано.

Крім того, під самою публікацією розміщуються коментарі що підривають ділову репутацію Приватного закладу вищої освіти «Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова». Походження коментарів не відома, разом з тим, вони розміщенні на сторінці Вашого видання, а тому, відповідальність за їх розміщення покладається виключно на видання «Прочерк».

Попередні розрахунки збитків, які завдаються зумисною неправдивою інформацією, станом на 11.03.2021 ми оцінюємо у 500 тис грн».

З метою «усунення порушень законодавства, що заподіяно поширенням неправдивої інформації» «Прочерку» пропонують видалити вказаний матеріал та надати згоду на розміщення «правдивого інформаційного матеріалу від Приватного закладу вищої освіти «Східноєвропейський університет імені Рауфа Аблязова» стосовно теми, описаної у публікації».

Редакція «Прочерку» здивована тим, що ректорка Східноєвропейського університету без жодних переговорів із нашим виданням одразу перейшла до претензій із зазначенням грошових сум. Якби вона або хтось із її представників звернувся до редакції, ми б ще раз роз’яснили, що поширену нами інформацію взято із офіційного джерела з посиланням на це джерело. А отже, претензії слід виставляти не засобу масової інформації, який виконує свої прямі обов’язки – інформування читачів про суспільно значущі події, а Міністерству освіти і науки України.

Ідучи назустріч університету, ми вирішили прибрати коментарі під матеріалом. Проте, знімати з публікації сам матеріал не бачимо жодних підстав. Незважаючи на те, що позицію вишу ми вже подали (до речі, посилаючись на офіційний сайт університету, а не на його фейсбук-сторінку), «Прочерк» готовий розмістити згаданий «правдивий інформаційний матеріал» від приватного закладу вищої освіти. Однак разом із претензією такого «правдивого матеріалу» нам не надіслали.

Про претензії Східноєвропейського університету на суму в півмільйона гривень ми поінформували Національну спілку журналістів України.

Рисунок (298)

 Рисунок (299)

реклама

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100