реклама

реклама

У Водяницькій громаді Звенигородського району відбувся з’їзд власників пасік, де вирішено створити громадську організацію. В спілку входитимуть пасічники з усіх сіл об’єднаної громади.

dreamstime_6123537

Про це повідомляють «Районні вісті».

Зі слів голови громади Руслана Каюка, серед іншого місцеві бджолярі хочуть запровадити у себе свято меду та вина, яке щороку проводиться у Звенигородці. На території колишнього колгоспу є приміщення, яке планують відремонтувати. За попередніми планами, там і відбуватимуться виставки. Крім того, є пропозиція встановити капличку покровителів бджільництва і музей пасічників.

Планують придбати спеціальну лабораторію, яка б допомагала не лише виявити винних у загибелі бджіл, а й робити аналізи продуктів для подальшого експорту. Найближча така лабораторія є у Білій Церкві. Чи з’явиться вона в Водяницькій громаді, поки невідомо, адже коштує чималих грошей.

Відкриття музею й каплички заплановано ближче до кінця літа. Їх розмістять при дорозі, аби було простіше дістатися туристам.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #2 Зінченко 05.04.2021 13:35
Ющенко переїде в Водяники........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Аза Ян 05.04.2021 12:14
Гарантирую постройку подземных винных погребов и омшаников. По планах - подземные Водяныкы будут занимать площадь в 7 раз больше надземных. Свободные площадя можно будет сдавать виноделам Шампани для вызревания их шмурдяка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100