реклама

реклама

Безкоштовні курси із самооборони організували в Черкасах у рамках проєкту "Шлях до нової себе", що спрямований на протидію домашньому насильству. Про це Суспільному розповіла чемпіонка України з тхеквондо Анна Тарапата.

Кількість черкащанок, які хочуть навчитися захищати самі себе, в порівнянні із минулими роками значно зросла, зауважила спортсменка. Курси із самооборони вона проводить спільно з інспекторами патрульної поліції області.

2af3c68a530cf5fd

Перше заняття розпочали з руханки. Потому продемонстрували учасницям найпоширеніші прийоми самозахисту.

Черкащанка Анна Арінархова розповіла: оголошення про безкоштовні курси самооборони побачила в соцмережах. Зареєструвалася, аби покращити свою фізичну підготовку.

"Я розумію, що сподіватися на те, що тебе хтось захистить – це непевна позиція, слід подбати про свій захист самій", – зазначила дівчина.

Наразі навчання проходять двадцятеро черкащанок. Тренування триватимуть вісім тижнів. Раз на сім днів відпрацьовуватимуть різні прийоми. Кожне з занять буде присвячене окремій темі.

Кількість учасників обмежили через карантинні вимоги, розповіла Анна Тарапата. Для решти охочих згодом будуть організовані додаткові курси. Окрім фізичної підготовки, учасницям надаватиумть ще й психологічну та правову підтримку, додала тренерка.

Проєкт "Шлях до нової себе" започаткували у 2015-му році. Цьогоріч виникла потреба його відновити, зазначила Анна Тарапата.

Тільки за цей рік до цього часу вже більше тисячі звернень на лінію 102 за попередньою кваліфікацією "домашнє насильство", розповіла інспекторка зв'язків з громадськістю патрульної поліції Юлія Сліпченко. Саме тому, на її думку, значно зросла кількість охочих взяти участь у проєкті.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 черный властелин 21.04.2021 10:33
А мужчин будет кто-то учить обороняться, например, от психологическог о насилия со стороны женщин?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100