реклама

реклама

Жителі Черкас учора вийшли під стіни обласної адміністрації, щоб висловити підтримку іноземним добровольцям, які воюють у батальйоні імені Шейха Мансура та потрапили у санкційний список РНБО.

3e2537b57ad995fa

Про це повідомило Суспільне.

Один із організаторів акції Дмитро Кухарчук розповів, що мітингувальники зібралися, аби виступити проти внесення добровольців до санкційного списку.

«Думаю, вся Україна схвалює рішення РНБО щодо введення санкцій стосовно «злодіїв у законі». Але сталася ситуація, яка, на мою думку, є неприпустимою: до цього списку потрапили іноземні добровольці, які вже більше семи років воюють на сході України у батальйоні імені Шейха Мансура. Це чеченці, які приїхали сюди воювати проти Росії. У вересні 2018-го року вже була подібна ситуація. Тоді Генеральна прокуратура видала російській ФСБ одного з бійців цього батальйону Тимура Тумгоєва. Тоді ми не встигли нічого зробити, тепер же намагаємося йти на випередження».

За словами Кухарчука, вимога учасників акції – аби бійців цього батальйону виключили із санкційних списків: «Якщо вони щось порушили (хоча наскільки мені відомо, вони нічого такого не робили), то нехай їх судять за українським законодавством, але не можна віддавати їх ось так. Їх не звинувачують ні в чому, але для них це загроза видворення у Росію, а там – загроза смерті. На мою думку, люди, які воюють за Україну, неважливо якої вони національності, заслуговують на повагу від суспільства».

За словами Дмитра Кухарчука, учасники акції прийшли, аби через голову Черкаської ОДА передати звернення до президента стосовно того, аби цих людей виключили із санкційних списків.

Ветеран Володимир Бовсуновський зауважив, що прийшов на акцію, аби підтримати побратимів, які з 2014-го року воюють за незалежну Україну.

«Побратимів треба підтримувати завжди і дякувати їм за те, що не кидали у важку хвилину. На мою думку, це все робиться на замовлення Російської федерації», – зазнчаив він.

Жителька Черкас Тетяна Гаєва теж приєданалась до акції: «Я вважаю, що дуже важливо, щоб захисники нашої країни, незалежно від їх громадянства, могли отримати захист і допомогу від держави. І звинувачувати цих людей повинна не РНБО, а тільки ті, хто має право робити це за законом – прокуратура, СБУ. Якщо людина в чомусь винна, то це має довести суд».

До учасників акції вийшов очільник Черкаської ОДА Олександр Скічко, який пообіцяв детально ознайомитись із суттю питання та передати звернення, яке учасники підтогували для президента.

Міжнародний миротворчий батальйон імені Шейха Мансура — неурядове добровольче збройне формування, що бере участь у війні на сході України на стороні урядових військ і складається переважно з чеченців, які емігрували з Росії після російсько-чеченських війн. Чеченський батальйон імені Шейха Мансура був створений на початку 2015 року. Тоді ж приєднався до української добровольчої армії «АРАТТА».

Рада національної безпеки і оборони 14 травня провела засідання, на якому ухвалила запровадження санкцій проти 557 осіб, які вважаються «злодіями у законі» та 111 іноземних «кримінальних авторитетів». РНБО запровадила санкції проти експрезидента Віктора Януковича, експрем'єра Миколи Азарова та ще 25 колишніх високопосадовців.

Також РНБО ухвалила санкції на три роки проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. До списку, зокрема, потрапили голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина, телеведуча Оксана Марченко. Санкції були введені за фінансування тероризму.

До санкційних списків потрапили чеченці, які брали участь в бойових діях на стороні України в складі добровольчого батальйону імені Шейха Мансура.

 03ea57bdbe51ba9d

c0f34d871db1f08f 

реклама

Коментарі  

 
+5 #8 Михайло 27.05.2021 05:55
При цьому ні в які списки не включені козоряни, а вони несуть не меншу загрозу, скуповуючи шкур у владі для експансії на кшталт Н.Карабаху.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Ющенко 27.05.2021 05:43
Кухарчук!збирай свою шоблу і гайда на донбас
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #6 Алейкум 26.05.2021 19:25
Все це нагадує політичний вертеп у виконанні безробітніх захисників.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #5 Ни стыда ни совести 26.05.2021 18:22
Лучше быть безработным на гранте, чем героем с простреленной снайпером башкой. Поиск дураков за деньги на ненужную войну прекрасный повод продлить свою небогатую жизнь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #4 МІСЦЕВИЙ 26.05.2021 18:12
Звыдки виникло питання у Черкасах? Є конкретні прізвища які знають черкащани?Якщо це кухарчуки- то ясно. Де чеченці? Безтолковщина...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 007 26.05.2021 17:58
Вся ця босота мітингувальна, може хоч одне прізвище назвати за кого вони горло дерли? Злодій, який грабував, убивав, крав і обманював воювати не піде ніколи, так що ви хоч розберіться за кого ви на сонці жарились.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Дмитро 26.05.2021 14:58
Якщо вони являються "злодіями в законі", тоді не має питань і нехай відповідають за це в Україні, але видворяти їх на росію, у жодному разі НЕ МОЖНА, це все одно, що подарувати тортик путлєру на день народженя. І треба ще розібратися, хто вніс їх у ці списки, та з якою метою це було зроблено? Адже зрадників та шпіонів рашки, ще дуже багато в "компетентних" органах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Як завжди 26.05.2021 14:05
Знову безробітні на грантах?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100