реклама

реклама

До чергової частини Смілянського міськвідділу міліції звернулося керівництво однієї з банківських установ та повідомило, що в банкоматі, який розташований в центрі міста спрацювала сигналізація. На місце події, відразу виїхала слідчо-оперативна група.

Прибувши на місце скоєння злочину працівники міліції побачили, що дверцята банкомату відчинені, а касети з грошима відсутні. Загалом, за підрахунками співробітників банку, злодіям вдалося викрасти понад 600 тисяч гривень.

Правоохоронці негайно розпочали оперативно-розшукові заходи, до яких було залучено майже усі служби. Працівники міліції опитували можливих свідків події, перевіряли раніше судимих осіб відпрацьовуючи різноманітні версії скоєння даного злочину. В свою чергу експерти – криміналісти працювали на місці події намагаючись знайти сліди залишені злодіями і їхня робота принесла певні результати.

Детально оглянувши банкомат експерти встановили, що апарат було відчинено шляхом підбору ключа, а враховуючи те, що в таких установах використовуються спеціальні ключі та кодові замки правоохоронці зрозуміли, що до скоєння цього зухвалого злочину може бути причетна людина знайома з системою роботи банкоматів.

Коло підозрюваних звужувався. Оперативники розпочали перевірку працюючих та звільнених у минулому співробітників банку, а також їх оточення. В першу чергу оперативники почали відпрацьовувати осіб які востаннє мали доступ до апарату, адже як було відомо - банкомат пограбували через декілька годин після того як він був вщент заповнений грошима.

Підозра впала на 38-річного водія-інкасатора. Під тиском незаперечних доказів та показів свідків чоловік у всьому зізнався. Він розповів, що в день скоєння злочину здійснював інкасацію грошей до банкомату в місті Сміла та з документів дізнався про суму, яку перевозив. У голові зловмисника відразу визрів план, як можна швидко збагатитися. Після того як завантажив гроші до апарату, залишив об’єкт відчиненим. Здавши зміну повернувся до банкомату та викрав касети з грошима.

Наразі зловмисника затримано. Майже усі викрадені кошти вилучено та повернуто банківській установі. За фактом крадіжки слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції порушено кримінальну справу за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. За скоєння подібного злочину законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Але попереду тривале слідство та суд, який і визначить остаточну міру покарання для крадія, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100