30 червня під час підсумкової конференції голова регіонального відділення Асоціації ОТГ в Черкаській області Володимир Міцук, голова Черкаської районної державної адміністрації Валерія Бандурко та голова Чигиринської міської ради Віктор Харченко, члени регіонального осередку Всеукраїнської Асоціації об’єднаних територіальних громад підвели підсумки роботи, визначили основні пріоритетні напрямки подальшої взаємодії.

Черкаси ОТГ 6

У заході взяла участь перший заступник начальника Управління Держпраці у Черкаській області Ірина Щербата. Посадовець повідомила, що на виконання окремого доручення Держпраці посадові особи Управління Держпраці у Черкаській області протягом 01.07.2021 – 01.10.2021 будуть проводити заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання, які мають високі ризики використання незадекларованої праці.

Черкаси ОТГ 4

Посадова особа Управління підкреслила, що незадекларована праця зменшує надходження до державного і місцевих бюджетів, відтак обмежує можливості ОТГ проводити сучасну соціальну політику, сприяє ухиленню роботодавців від сплати податків. Через несплату податків й єдиного соціального внеску держава змушена підвищувати податки для бізнесу, щоб виплачувати пенсії, лікарняні, утримувати школи, лікарні, бібліотеки, дитячі садочки, ремонтувати дороги і освітлювати вулиці тощо.

«З метою зниження рівня використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин пропонуємо долучитися до інформаційної кампанії Держпраці та розмістити на власних сайтах ОТГ, у засобах масової інформації та соціальних мережах інформацію про переваги офіційного працевлаштування, ризики використання незадекларованої праці, про проведення з 01.07.2021р. заходів державного контролю за додержанням законодавства про працю в частині виявлення неоформлених трудових відносин у взаємодії з Державною податковою службою», - акцентувала Ірина Щербата.

Черкаси ОТГ 3

Фахівець Управління закликала голів ОТГ за наявності інформації про суб`єкти господарювання, які використовують найману працю без належного оформлення трудових відносин, надати дані про таких роботодавців посадовим особам Управління Держпраці у Черкаській області.

Пресслужба Управління Держпраці у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 Михась 01.07.2021 12:45
Ви краще подолайте задеклароване безробіття.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100