Під час наради постійної комісії з прав людини, законності, депутатської діяльності, етики регламенту, яку провела голова комісія Любов Майборода, обговорювали зареєстровану петицію про передачу очисних споруд стічних вод з державної в комунальну власність громади. Захід відбувся за участі депутатів, представників КП «Черкасиводоканал», департаменту ЖКК та департаменту економіки Черкаської міської ради.

212220686_4032035873512258_2432341350960957003_n

Про це повідомляє пресслужба КП «Черкасиводоканал».

Перед обговоренням петиції та доцільності передачі очисних споруд, члени комісії поцікавилися розміром заборгованості КП «Черкасиводоканал» перед ПрАТ «Азот» за послугу з очищення міських стічних вод станом на липень 2021 р.

«Щомісяця згідно з тарифом ми повинні сплачувати «Азоту» за очистку стічних вод близько 5,5 млн грн. Враховуючи те, що в цьому році договір не укладений через неузгодження сторонами умов надання послуг, в частині нарахування штрафних санкцій, з січня по травень ми не мали можливості оплачувати надані послуги. На початку червня сума заборгованості складала 26 млн грн. Однак порадившись з юристами, ми віднайшли спосіб оплатити надані послуги, і поки договір не укладений, сплачувати будемо у такий спосіб щомісяця», - доповіла заступник директора КП «Черкасиводоканал» Світлана Лісковець.

«Хочу додати, що попри укладений договір між КП «Черкасиводоканал» та ПрАТ «Азот» на послугу централізованого водопостачання, приватне підприємство не поспішає виконувати свої платіжні зобов’язання. Їх заборгованість перед нами за спожиту питну воду сьогодні складає 3,9 млн грн за останні три місяці, і це без урахування платежу за червень», - додала Світлана Лісковець.

Голова комісії Любов Майборода нагадала усім присутнім, що в кінці 2018 року вже підіймалось питання про передачу очисних споруд стічних вод в комунальну власність міста. З приводу цього вона звернулась до представників департаментів економіки та ЖКК чи проводились тоді розрахунки на утримання стратегічного об’єкта, та чи вивчали доцільність передачі.

Працівниця департаменту ЖКК пані Тетяна прокоментувала: «Ретельно вивчити питання та прорахувати утримання очисних споруд стічних вод було неможливо без документації ПрАТ «Азот». Керівництво приватного підприємства було готове надали документи для ознайомлення лише у разі передачі об’єкта на баланс міста».

Депутат Черкаської міської ради від політичної партії «Слуга народу» Араік Мкртчян зазначив, що керівництво ПрАТ «Азот» й сьогодні також не йде на зустріч, на очисні споруди не пускає.

Враховуючи те, що таке питання потрібно приймати виважено, Любов Майборода дала доручення КП «Черкасиводоканал», департаменту ЖКК та департаменту економіки протягом тижня надати розрахунки вартості утримання очисних споруд стічних вод у разі передачі їх з державної в комунальну власність міста, та надати її на розгляд комісії.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Юрій 06.07.2021 16:16
Пора бы представителям Азота занять управляющую должность в Водоканале. Совсем уже обнаглела эта шарашкина контора!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100