Днями до міського голови Ігоря Ренькаса надійшло звернення від жителів Канева щодо законності розміщення торгового павільйону поряд з аптекою «Бажаємо здоров’я». Відповідно до розпорядження міського голови було створено тимчасову комісію з обстеження законності розміщення цієї тимчасової споруди та складено акт обстеження земельної ділянки. За результатами роботи комісії було підготовлено проєкт рішення щодо демонтажу самовільно встановленої споруди на розгляд виконавчого комітету Канівської міської ради.

Honeyview_IMG-7bc54e8eaa8c0ffd90c3dbd8119e80ab-V

 

Про це повідомляють у міськраді.

Тож, 7 липня ц.р. проєкт даного рішення було винесено на засідання виконкому. Відтак, власниці самовільно встановленої тимчасової споруди поряд з аптекою «Бажаємо здоров’я» було визначено строк добровільного демонтажу та відновлення благоустрою земельних ділянок до 15 липня ц.р.

– В усіх містах України активно ведеться боротьба з незаконно встановленими малими архітектурними формами (МАФ), то чому Канів повинен бути виключенням. Ніхто не може порушувати норм благоустрою, щоб задовольнити особисті корисливі цілі, – підкреслив Ігор Ренькас.

Під час обговорення проєкту рішення член виконкому Жанна Ніколенко наголосила на тому, що ми повинні сприяти розвитку малого бізнесу в Каневі, дотримуючись вимог законодавства України.

– Правильним рішенням було б звернутися власникам даної споруди в управління містобудування та архітектури та підшукати законне місце для розміщення торгового павільйону, – зауважила Ж. Ніколенко. – Кожен має право на розвиток та покращення міста, в якому живе та провадить свою діяльність. Але ніхто не повинен забувати про норми закону.

Слід зазначити, що пунктом 4 статті 28 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» №3038-VI від 17.02.2011 р. передбачено, що розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування.

Зазначений Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності затверджено наказом Мінрегіонбуду від 21.10.2011 р. №244. Відповідно до п. 2.31 Порядку розміщення тимчасових споруд самовільно забороняється.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 Лейба 11.07.2021 11:59
Порушили традицію - не занесли презент в потрібні двері :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Ющенко 11.07.2021 04:15
На Пастерівській для містян будують розливайку.вже знесли дерева і будують
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Ющенко 11.07.2021 03:51
Тю.на Пастерівській зупинка Пилипенко знесли дерева і будують маф.забирайте нашого мера в Канів.будуть мафи суціль
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Нова рубрика 10.07.2021 19:29
"Прочерк" бере на контроль.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Сидоров. 10.07.2021 17:56
Пошесть на Черкащині по зносу мафів. Невже щось трапилось і відкати влада не бере?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100