реклама

реклама

Уже другий рік поспіль у Черкасах проводять конкурс на кращу клумбу біля багатоповерхівки. Таку традицію торік започаткували в управлінській компанії «Нова якість», а переможців обирали голосуванням у соціальних мережах.

переш місце

Мешканка багатоквартирки на Героїв Майдану, 14 Олена Винник уже чотири роки опікується клумбою біля під’їзду. Хоча сама мешкає на п’ятому поверсі, та й вікна її квартири виходять на інший бік, але це не стало для жінки перешкодою. Спершу за клаптиком землі доглядала мама Олени, а тепер ініціативу перехопила донька та «заразила» цим інших сусідів.

– Мене це так захопило, що я не просто висаджувала квіти, а й підбирала сорти, аби рослини квітували й навесні, і влітку, і восени. Купувала насіння, цибулинки. А на квітковий ринок мене пускати не можна, бо ж обов’язково щось придбаю, – розповідає пані Олена. – В інтернеті запозичую ідеї ландшафтного дизайну, а потім застосовую на клумбі. Сусіди побачили мої старання й теж стали приносити квіти, щоб я їх висадила. Приємно й те, що мою естафету підхопили й мешканці з інших під’їздів, тепер наш двір буяє в кольорах та ароматах.

Саме клумба, за якою доглядає Олена Винник, і набрала найбільшу кількість голосів містян у конкурсі. Тож у підсумку вона посіла перше місце. Зізнається, що перемога стала для неї несподіваною.

– Я не надто активний користувач фейсбука. Але, коли почула про конкурс, задля цікавості вирішила відправити фото й своєї клумби. В описі вирішила зазначити,  скільки квітів у мене росте. Підрахувала, і виявилося, що аж сорок видів. А про перше місце довідалася з вайбер-групи будинку, в якій мешканці почали мене вітати.

Друге місце, відповідно до кількості голосів, отримали клумби на Благовісній, 174. Світлини квітника з цієї багатоквартирки на конкурс відправила Валерія Василенко. Жінка мешкає тут уже багато років.

2 місце

– Довгий час у нас тут взагалі не було ні клумби, ні квітів,  а через двір просто була витоптана стежка. Облагородити територію взявся сусід Юрій. Поступово до нього приєднувалися й інші мешканці. І тепер у нас є своя клумба. Дуже радісно, що її оцінили й у соціальних мережах. Це підтверджує, що наша клумба гарна. Вирощуємо гортензії, троянди, петунії, маємо ще й куточок із квітів у вазонах, – описує клумбу Валерія. –  Обов’язково завітайте до нас восени. Тоді наша клумба буде максимально заквітчаною, бо ж переважають на ній сорти пізніх рослин.

Третім переможцем став квітник поблизу двоповерхового будинку на 8 квартир у провулку Архітектурному, 17. Тут за ними доглядає Леся Кулик.

3 місце

Найбільша її гордість – троянди. Але, нарікає жінка, хоча клумба й за огорожею, це не оберігає її від вандалів, які зрізають квіти. Та, попри це, мешканка не перестає плекати свої рослини й мріє, щоб до неї приєдналися й інші сусіди.

– Уперше такий конкурс наша компанія організовувала минулого року. Мешканцям ця ідея сподобалася, тож ми вирішили зробити його щорічним. Цього разу переможців визначали також усім містом. На нашій сторінці у фейсбуці ми опублікували світлини всіх фіналістів, і в коментарях люди писали, яка клумба їм найбільше припала до вподоби, – каже засновник групи компаній «Нова якість» Андрій Бортник. – Знімки квітників нам надсилали навіть із приватного сектору та з будинків ОСББ. Але умовами конкурсу було визначено, що до участі запрошуються багатоповерхівки, які перебувають на обслуговуванні управлінської компанії.

Трійку переможців управлінська компанія відзначила подарунками. Усі вони отримали садові скульптури, які тепер додадуть клумбам ще більшої краси.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 черный властелин 15.07.2021 21:42
Если хотите увидеть действительно красивые клумбы - поедете в Европу, например в польшу. После этого наши клумбы будут вызывать у вас лишь ухмылку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 житель 14.07.2021 10:47
Цитую прохожий:
Пусть едут в село жить, там полно хат заброшенных стоят, а возле хат земли целый гектар и ковыряйтесь там сколько хотите, цветочки свои сажайте, раз так нравится в земле ковыряться. Развезли под каждым подъездом огороды с заборчиками, пройти негде, тьфу

що ви корисноого зробили для мвста, написали цей коментар?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 name 13.07.2021 20:07
Мляяя, дебіли, а хіба нова пакість-ландшафтний дизайнер? Безліч не вирішених комунальних проблем, а вони (мешканці)радію ть кожному ... бортніка та ко. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #2 прохожий 13.07.2021 18:53
Пусть едут в село жить, там полно хат заброшенных стоят, а возле хат земли целый гектар и ковыряйтесь там сколько хотите, цветочки свои сажайте, раз так нравится в земле ковыряться. Развезли под каждым подъездом огороды с заборчиками, пройти негде, тьфу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Всим трьом квітникам 13.07.2021 18:24
Присвоїти звання "Почесні квітники міста".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100