Стали відомі подробиці й причини прориву гребель двох ставків на Чигиринщині.

1

Про це повідомляє Суспільне.

У двох селах на Чигиринщині у ставках прорвало греблі, у наслідок чого значно підвищився рівень води. Наразі загрози підтоплення житлових будинків немає, на місці працює комісія ТЕБ та НС, повідомла речниця головного управління ДСНС Черкаської області Юлія Норовкова. За її словами, про підвищення рівня води у ставках біля сіл Кудашево та Тарасово-Григорівка рятувальникам повідомили 13-го липня.

У пресслужбі Чигиринської міської територіальної громади зазначили, що це сталося внаслідок прориву греблі на обох водоймах.

«Внаслідок буревію та великої кількості опадів, що випали протягом декількох годин, була зруйнована дамба ставу в селі Юхимове Кропивницького району на Кіровоградщині, в результаті чого значно підвищився рівень води у двох сусідніх ставках на Черкащині», – йдеться у повідомленні.

Дамби обох водних об’єктів також були зруйновані. Внаслідок прориву вода почала рухатися по руслу річки Чутка, зазначила речниця обласного управління ДСНС Юлія Норовкова.

Селянам повідомили про можливу загрозу пошкодження майна й земельних ділянок, однак наразі, додала вона, ситуація така, що передумов для цього немає.

Обсяг скиду води та наслідки події встановлюються. За попередньою інформацією рятувальників, травмованих немає.

На місці події працює комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Чигиринської територіальної громади та рятувальники, які ліквідовують наслідки негоди.

d3e3ca569e6ed48d

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Перехожий 15.07.2021 06:41
Тепер риба в Тясмині заведеться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100