реклама

реклама

Управлінська компанія Нова якість “Благоустрій” завершує забирати з міста контейнери для негабариту. Чому конструкції забирають, а сміття лишають, та чи були з цього приводу переговори з владою,  про це в ефірі інтернет-видання “18000” розповів засновник групи компаній “Нова якість” Андрій Бортник.

 

Він нагадав, що негабарит компанія вивозила включно до 7 липня. А вже наступного дня після рішення суду міська влада зобов’язала забрати з майданчиків для збору сміття всі 240 контейнерів для великогабаритних та будівельно-ремонтних відходів.

ALCH2321

– Після суду ми отримали два листи від Департаменту ЖКК. У них йшлося про те, що ми мусимо припинити надавати послугу з вивозу негабаритного сміття й не виставляти платіжки, а також ми повинні терміново забрати свої контейнери. Наша компанія пообіцяла, що зробить це в максимально короткий термін. Жодної комунікації з міським головою на цю тему в мене не було, – зазначив Андрій Бортник.

Щоб вивезти негабарит, який на той час накопичився в контейнерах, “Нова якість “Благоустрій” повинна була б витратити близько 100 тис. грн.

– Це величезні витрати, які ми на себе не можемо взяти. Міська рада нас зобов’язала забрати контейнери, а щодо сміття пропозиції від мерії не надходили. Ми фактично отримали лист, який можна охарактеризувати так: забирайте ваші ящики, або ми вивеземо їх на смітник,  – говорить Андрій Бортник.

Водночас він не вірить, що в місті вдасться налагодити систему, коли за великогабаритне та будівельне сміття сплачуватимуть лише ті, хто його має. Це дорога послуга. Тож можна спрогнозувати, що вже незабаром на полігоні в ПЗР та в лісосмугах поблизу міста, знову почнуть рости гори сміття.

Так само важко відрегулювати й систему штрафів за викидання такого непотребу. Андрій Бортник зауважує, що за два роки, поки негабарит вивозила “Нова якість”, не було оштрафовано жодної людини.

– Навіть коли є відео, на якому чітко видно номери машини, з якої вивантажують сміття, патрульна поліція не надасть міській раді інформацію про власника авто. Це регламентується як розголошення персональних даних. Тобто навіть у цьому випадку неможливо оштрафувати, – каже Андрій Бортник.

Поки в місті придумають, як бути зі сміттям, “Нова якість “Благоустрій” зосередиться на стягуванні оплат із боржників, таких у Черкасах 35 відсотків. Сума боргу становить 32 мільйони гривень.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 МІСЦЕВИЙ 20.07.2021 14:58
Кожен(кожен) черкащанин викидав щомісяця(ЩОМІСЯ ЦЯ) 11 ЦЕГЛИН за що мав платити щомісяця 13 грв(рішення ЧМР 27.06.2919) підпис Бондаре. ДУМАЙТЕ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Наблюдательнй 19.07.2021 21:09
Прочитавши ще раз"двандцять стільців-О.Бендер і в підметки не годиться в порівнянні з Бортником і К°4
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100