У Черкаській ОДА вчора зібралися представники Служби у справах дітей, департаментів соціального захисту населення, фінансів, регіонального розвитку, будівництва, юридичного управління, управління запобігання та виявлення корупції і взаємодії з правоохоронними органами, Черкаського обласного центру соціальних служб, Черкаської РДА на перше засідання регіональної комісії.

dom

 

Про це інформує пресслужба ОДА.

Члени комісії визначали потреби регіону відповідно до пропозицій, поданих місцевими комісіями територіальних громад, обговорювали порядок виплати грошової компенсації для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Очолила засідання заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова, голова комісії.

На засіданні також обговорили  порядок та умови надання субвенції на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Для цієї потреби на 2021 рік з державного бюджету для Черкаської області виділено 27,1 млн грн.

26 травня 2021 року Уряд прийняв постанову № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків». Вона затверджує положення, про які йшла мова на регіональній комісії. Постанова набрала чинності 18 червня 2021 року.

Беручи до уваги те, що наразі до Постанови вносяться деякі зміни,  члени комісії дійшли висновку прийняти остаточні рішення щодо розподілу субвенції на наступному засіданні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100