реклама

реклама

Черкаська область учора доєдналася до акції з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, яку організовує управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської ОДА та благодійна організація «100% Життя Черкаси». Мета заходу – застерегти та поінформувати населення про форми і прояви сучасного рабства.

photo_2021-07-30_17-58-48 (2)

Як наголосив представник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Красюк, для тих, хто стикається з небезпекою поневолення, проблеми розпочинаються з низької поінформованості.

Спеціально до цього дня на Соборній площі було розміщено арт-виставку «Невидимі», основний сенс якої: ті, хто постраждав від торгівлі людьми, як правило, для нас непомітні. Тут-таки проводилася інтерактивна гра-квест «Лабіринт можливостей», метою якої було змоделювати для черкасців проблемні ситуації, допомогти зрозуміти наслідки своїх дій.

Начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Черкаської області Юлія Сліпченко розповіла, що попри те, що люди, потрапивши у таку біду, передусім телефонують у поліцію, останнім часом такі звернення стали рідкістю, і не тому, що мало хто тепер потрапляє у таку ситуацію, а просто через те, що люди побоюються розголосу.

А от на думку головної спеціалістки управління у справах сім'ї молоді та спорту Лариси Удовиченко, основні причини небажання людей когось інформувати про те, що з ними сталося, полягає в іншому:

– По-перше, вони можуть не зрозуміти, що це саме торгівля людьми. По-друге, психологічно не готові прийняти те, що їх обманули та зізнатися, що потрапили у таку ситуацію.

А головним завданням таких інформаційних акцій пані Удовиченко назвала спробу пояснити людям, що навіть потрапивши у таку біду, не треба мовчати. Вона порекомендувала в разі, якщо людина планує їхати на заробітки, весь час зв’язуватися з рідними та придумати кодове слово, яке буде сигналізувати про те, що вам загрожує небезпека.

Спеціально для того, щоб кожний охочий зміг взяти з собою «підказку», що робити коли зіткнулися не тільки з торгівлею людьми, але й із насильством, поліцейські роздавали брошурки з номерами служб допомоги, рисами протиправних дій і застереженнями.

photo_2021-07-30_17-58-44

photo_2021-07-30_17-58-45

photo_2021-07-30_17-58-44 (2)

photo_2021-07-30_17-58-48

Анастасія Щетініна

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100