Черкаський зоопарк став ще красивішим та цікавішим для відвідувачів. Сьогодні в ньому відбувалась презентація оновленої вхідної групи. На презентацію завітало багато черкащан з дітьми. Окрім, власне, самого реконструйованого входу, черкащанам презентували нове озеро, на території з’явилося нові дитячі майданчики.

1629554545165(1)

Вітаючи містян із відкриттям оновленням зони відпочинку, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко подякував спонсорам і партнерам за ще один успішно реалізований проект у рамках масштабного перетворення зоопарку.

– Надзвичайно приємно сьогодні бути частиною втілення цього амбітного плану, нашої спільної великої мрії – перетворення черкаського зоопарку на найкращий в Україні. Він вже давно став популярним місцем сімейного відпочинку жителів та гостей міста. А тепер тут стане ще затишніше, ще приємніше проводити дозвілля у колі родини і друзів. І я щиро дякую спонсорам реконструкції – коорпорації «Roshen» за втілення в Черкасах цієї унікальної концепції, а директору нашого зоопарку, Євгенію Вану, за його ентузіазм та вогонь у очах. Вірю, що наш зоопарк стане кращим у всій країні, – наголосив очільник міста.

667

Він також запевнив, що міська рада підтримує амбітні плани керівництва зоопарку й інвестора та буде долучатись до їх втілення. Так, у зоопарку, який працює з 1975 року, вже оновили штучне озеро та змонтували сучасну систему очистки водойми, облаштували ще два дитячих майданчики, звели адміністративну будівлю з дизайнерським рішенням у вигляді нори, збудували простору сувенірну крамницю та кафе.

Міський голова зауважив, що проект по реконструкції зоопарку і парку в цілому, де розташований зоопарк, продовжиться.

– Проект буде рости аж до вулиці 30-років Перемоги, щоб з’єднати зоопарк з містом, що це був єдиний організм, – сказав мер.

Як повідомив директор зоопарку Євгеній Ван, у рамках другої черги мають створити авіарію для птахів, будівництво вольєрів та приміщень для великих хижих тварин, а також побудувати ще один тераріум. Також у планах будівництво експозиції для мавп.

009

– Сьогодні представляємо вхідну групу, де символічно урбанізований простір, міський переходить у світ тварин. З початку реконструкції зоопарку компанією «Roshen», кількість наших гостей збільшилася на 84%. Значно розширилася географія відвідувачів. Ми впевнено крокуємо до визначеної мети – стати туристичною перлиною Черкащини, – зазначив Євгеній Ван.

Президент корпорації «Roshen» Вячеслав Москалевський поділився позитивними емоціями, відзначивши, що Черкаський зоопарк «Roshen» для його компанії не просто освітній проект.

– Наша компанія шукала, з ким заключити угоду про співпрацю, про розвиток і побачили, що директор черкаського зоопарку – найкращий. Він справді переймається своєю справою. Я також хотів би подякувати архітекторам, без яких би ми не побачили нічого цього. І тепер це територія гармонії, гуманності і розвитку для дітей. Ми прагнемо створити простір, у якому житиме любов до природи, – сказав Москалевський.

78  

Заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко зауважив, що Черкащина славиться не лише героїчною історією, визначними людьми, локаціями та пам'ятками архітектури, останніми досягненнями в медицині, зокрема, в трансплантології, кардіології та онкології, інтенсивним сільським господарством, виробництвом унікальних оптичних приладів, машинобудуванням, а й формуванням нового екосвітогляду.

– Сьогодні в обласному центрі відкрито другу чергу Черкаського зоологічного парку, унікального об'єкту, який поєднав в собі риси сучасної архітектури та ландшафтного дизайну, ергономіки і гармонійної організації простору зі створенням цілої екосистеми. Став свідком демонстрації сучасних стандартів культури зоологічних парків, промоції екологічного способу життя та співіснування флори, фауни і людини, – зазначив Роман Сущенко. – Дякую корпорації Roshen, місту Черкаси колегам-депутатам міської ради за демонстрацію успішної моделі комунально-приватного партнерства.

4456

Усі висловили переконання, що ZooRoshen посилить туристичні спроможності міста Черкаси та області.

Нагадаємо, що модернізація зоопарку розпочалася у 2016 році з підписання угоди між Черкаською міською радою та корпорацією «Roshen» про реконструкцію зоопарку на суму 300 мільйонів гривень протягом наступних 20 років.


реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Антон 22.08.2021 20:39
Стиць -...диць, з якого дива надуло лисому відібрати у людей паркову зону???
Розширюйся на захаращену ангарами територію, домовляйся.
Ну що за бидлани , просто досада.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Факт 22.08.2021 17:01
Цитую Лысый уакари:
Безусловно, краса и гордость черкасского зоопарка.

Вы имеете в виду, что Бондаренко, краса и гордость зоопарка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Степанич 21.08.2021 23:05
Бондаренко - топографічний баран.
Ні до якої вулиці 30 річчя Перемоги зоопарк рости не може!
Тільки до тієї вулиці, на якій знаходиться компанія САТ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Лысый уакари 21.08.2021 17:26
Безусловно, краса и гордость черкасского зоопарка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100