реклама

реклама

Зустріч відомого українського кримського кінорежисера, в'язня Кремля Олега Сенцова з любителями кіномистецтва відбувається в Черкасах у кінотеатрі "Україна" у рамках фестивалю короткометражного кіно "Кіношот".

1629903997502

Кіномитець розповів про технологію і практику проведення кінозйомок в Україні і просування готового кіно на ринок.

Він зазначив, що в останні роки українське кіно після тривалої перерви з'являється на престижних кінофестивалях, у тому числі Каннському. Завдяки цьому Україна повертається у світ великого світового кіно, стає впізнаваною, з'являються нові прізвища. Нових здобутків досягають знані майстри.

– На моє переконання, хороше кіно – це те, яке хочеться дивитися ще і ще, – зазначив режисер. – Що ж до поганого кіно, то я намагаюся такого не дивитися зовсім, навіть із "солідарності" з його авторами.

Як пояснив Олег Сенцов, техніці зйомки кіно можна навчитися в кіношколі або самотужки. Натомість, щоб навчитися знімати хороше кіно, "потрібна магія".

За словами Олега Сенцова, від нього багато хто очікував фільмів про Майдан, захоплення Криму, війну.

– Але я не можу знімати таке кіно, оскільки ці теми ще не закриті. Будь-яке кіно, зняте про війну під час війни, стає пропагандою, а мене це не влаштовує, – наголосив кінорежисер.

1629913422084  

Олег Сенцов виступає гарною українською мовою, поводиться жваво і невимушено, залюбки відповідає на запитання.

– Знімати кіно дуже важко. Особливо важко знаходити для цього фінансування, навіть якщо на тебе є попит, – сказав режисер. – Але й творча частина є непростою. Так, на підготовку трейлера до вже відзнятого фільму в мене йде місяць!

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 справедливий 26.08.2021 12:17
та який він вязень? Він агент ФСБ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100