реклама

реклама

До оперативників УДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області надійшла інформація про те, що виконуючий обов’язки керівника інспекції з питань захисту прав споживачів у Черкаській області, вимагає від громадян грошові кошти в якості хабара. Правоохоронці негайно перевірили отриману інформацію.

У ході проведення заходів працівники міліції встановили, що 31-річний службовець, діючи умисно, з корисливих мотивів та з метою одержання хабара, з використанням свого службового становища, протягом поточного місяця вимагав від представника одного з приватних підприємств міста Черкаси грошові кошти в сумі 70 000 гривень за непритягнення службових осіб підприємства до відповідальності за порушення ними вимог чинного законодавства та ненакладення за дане порушення будь-яких штрафних фінансових санкцій. Також чиновник обіцяв не проводити планові та позапланові перевірки діяльності даного підприємства протягом року. Дані грошові кошти громадянин повинен був перерахувати на вказаний службовцем рахунок, який був відкритий у одній з банківських установ міста на інше ім’я. Протиправні дії службовця були задокументовані правоохоронцями. Коли грошові кошти були переведені на вказаний службовцем рахунок, його було затримано оперативниками УДСБЕЗ УМВС.

Наразі відносно затриманого слідчим відділу нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції прокуратури Черкаської області порушено кримінальну справу за частино 3 статті 368 (Одержання хабара) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. На даний час по даній кримінальній справі триває досудове слідство, встановлюються інші епізоди протиправної діяльності службовця та коло осіб причетних до скоєння даного злочину.

Про це інформує прес-служба МВС України в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Сонька Золота Ручка 20.08.2012 12:49
Тому що не знав табличку ділення і це Герою не сподобалось
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Пенсіонер 20.08.2012 11:58
А чому так "тихенько" звільнили Миколу Миколаєвича Железняка? Ото парєнь погрів собі руки...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Nikotin 19.08.2012 23:24
Красота, кого не призначать, як не донецьке ч...о, так крохобор, може вистачить...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100