Народна артистка України Ніна Матвієнко співала для учасників районних обжинків в селі Паланка Уманського району, пише «Газета по-українськи».


– Працювати біля землі – найвища божественна нагорода, – привітала комбайнерів та селян співачка. – Нічого без Божого благословення не відбувається. Землю треба любити та не ділити її. Тут дуже гарно, поле гарне, не скажеш, що воно не в місті.

Співачку не відпускали після виступу ще півгодини. Дорослі та діти брали автографи і фотографувалися разом з нею.

Свято відвідали також голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк та народний депутат-регіонал Антон Яценко. Чекали і на приїзд голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, проте він не приїхав. Привітанням з Днем незалежності від нього став один із біг-бордів.

Обжинки започаткували в Паланці ще в минулому році. Як і тогоріч, свято проходило на новому районному стадіоні. Перед урочистою частиною всі села району показали столи достатку. Селяни з п'ятої ранку почали з’їжджатися у Паланку, щоб встигнути все організувати. Представники сільських громад в українських строях накривали столи, чим багате село. Найбільше було запечених молочних поросят, риби та вареників.

Новинкою обжинків став ярмарок, на який запросили виробників району. Тут продавали хліб та солодку випічку, м’ясо, мед та худобу. Трьом селянам подарували тільних телиць, перше теля від якої треба комусь подарувати. Селяни роздивлялися та фотографувалися з телицями та овечками, проте жодної не купили.

– Трьох нетелів дали: двох сименталок і одну чорнорябу, – каже директор ДП «Родниківка» Сергій Войченко. – Телиці п’ятимісячної тільності, від хорошого бика. Молока буде не менше 20 літрів від кожної. Обов'язкова умова – господарі мають комусь подарувати перше теля.

На ярмарку були і пекарні. Підприємство «Уманьхліб» презентувало всім гостям солодку листівку «Вітаємо з обжинками!». На здобі майстрині зробили напис із тіста.

– На кожне свято намагаємося чимось порадувати наших покупців, – розповідає керівник підприємства Олександра Бевз. – Цього року зробили солодкі роги достатку та вітальну листівку. Обжинки для нас дуже важливе свято, бо без зерна наше підприємство не зможе забезпечувати регіон хлібом.

Презентували свою продукцію й інші підприємства району. Зокрема Уманський тепличний комбінат представив увесь асортимент овочів, що вирощує.


реклама

Коментарі  

 
-8 #9 Батько_нації 21.08.2012 12:27
Старечий маразм вже в неї
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #8 Василь 21.08.2012 09:47
Цитую Ужасть:
А что тут криминального


Співати в угоду криміналу - це відмивати кримінальні гроші
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #7 Дядя Вася 21.08.2012 08:25
Для справжнього професіонала головне- робити свою справу,а що у нього над головою- буря, заметіль чи прапори ПР- байдуже.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 ТОПОЛИНА 21.08.2012 07:48
НУІ ЯКІ ТУТ ПРАПОРИ? НІКОЛИ НІНА МАТВІЄНКО НЕ БУДЕ СПІВАТИ ПІД ПРАПОРАМИ ЦІЄЇ ВЛАДИ, ВЛАДИ ЗЛОДЮГ ТА БАНДИТІВ. ВОНА СПІВАЛА ДЛЯ ПРОСТИХ ЛЮДЕЙ - ХЛІБОРОБІВ. Я Б НА МІСТІ МАТВІЄНКО ПОДАЛА Б В СУД НА АВТОРА СТАТТІ ЗА НАКЛЕП.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #5 Сіренький 21.08.2012 07:33
Це ж як себе не поважати треба...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Не фарисей 21.08.2012 03:04
НАЙВИЩА БОЖЕСТВЕННА НАГОРОДА ПРАЦЮВАТИ НА ЗЕМЛІ БУДЕ ТОДІ, КОЛИ У ЦИХ ( ЗАРАЗ БІДНИХ І ОБДУРЕНИХ ) ЛЮДЕЙ БУДЕ ТАКИЙ ЖЕ ДОСТАТОК ВІД ЇХ ПРАЦІ ЯК У МАТВІЄНКО ВІД СПІВАНОК !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #3 Гепадупінськ 20.08.2012 23:07
Запроданка! :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Свідок 20.08.2012 21:42
От новина. Кума Ющенко Білик в аналогічній ситуації співала в с. Трушки Білоцерківськог о р-ну.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Ужасть 20.08.2012 21:25
А что тут криминального. Вам не кажется, что в угоду своим политическим амбициям вы унижаете труд сельских жителей, которых и приехала поздравить Н. Матвиенко? Вас пора уже обследовать... по вашему получается, что есть наши и остальные, это враги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100