Новий формат у веденні діалогу запропонувала міській владі активна молодь Кам’янської громади. Члени громадської організації «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» - Антон Юрченко, Марина Холоденко, Ростислав Юрик, Дарія Абзелімова, Єлизавета Скрябіна, Даша Плаксій - ініціювали проведення круглого столу з міським головою.

Така ініціатива з боку молоді дуже сподобалася міському очільнику Володимиру Тірону. За його словами зустріч із молоддю у такому форматі проходить в перше в історії міста. Він також наголосив, що завжди готовий підтримувати будь-які ініціативи молоді, особливо ті, які стосуються розвитку громади чи підтримки активної й обдарованої молоді.

зображення_viber_2021-10-27_14-50-43-527

Та й молодь завітала не з порожніми руками. Одним з ключових питань засідання стало питання щодо створення Молодіжної ради громади. Така пропозиція отримала підтримку не лише міського голови, а й заступника міського голови з гуманітарних питань Олександра Потапенка та начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Анатолія Могилки, які також були учасниками круглого столу. Створення такого органу допоможе об’єднати активну й цілеспрямовану молодь з усіх куточків громади, допоможе учнівській молоді навчитися вести дипломатичні відносини та сприятиме посильній співпраці молоді з депутатським корпусом.

У ході обговорення було обрано варіанти з моніторингу в освітніх закладах, щодо зацікавленості молоді в позаурочний час та створення ініціативної групи щодо розвитку молодіжної політики та впровадження національно патріотичного виховання молоді громади.

Також було вирішено переформатувати народну відзнаку «Гордість нашого часу» під визначення кандидатур на внесення на Дошку пошани. Тож, відтепер кожен житель громади матиме змогу подати себе чи своїх рідних, описати свої досягнення та пройти не лише  відбір конкурсної комісії, а й голосування жителів громади. За словами молоді така ініціатива дасть можливість створити в місті по-справжньому «живу», народну Дошку пошани.

А ось активна молодь, яка робить особистий внесок у розбудову молодіжної політики громади (волонтерство, громадська діяльність, учнівське самоврядування) зможуть отримати фінансову підтримку у вигляді премії до Дня молоді. Вже наступного року вона втілиться у життя, якщо цю ідею підтримає депутатський корпус.

На думку активістів у місті було б непогано створити молодіжну площу європейського зразка. Як варіант, було розглянуто територію біля дитячої музичної школи, де займається чимало талановитої молоді та знаходиться молодіжний простір «Саме час».

Круглий стіл «Молодь і влада: розвиток громади» має стати не просто початком тісної співпраці, але і є прикладом того, що влада готова чути думку кожного.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100