реклама

реклама

У міністерстві внутрішніх справ заявили, що правоохоронці запобігли замаху на міністра аграрної політики Романа Лещенка. Про це на брифінгу заявив керівник МВС Денис Монастирський, пише ВВС

На архівному фото Лещенко - крайній справа

На архівному фото Лещенко - крайній справа



За його словами, вбивство замовив громадянин США та громадянка України через старі борги, які міністр назвав "уявними".

Кілька місяців тому поліції стало відомо про те, що громадянка України шукає кілера для вбивства на замовлення, правоохоронці вивели її на іншу особу, яка "виконувала роль кілера".

"Виявилося, що є ще один замовник, він громадянин Сполучених Штатів, він є основним замовником даного злочину", - повідомив Монастирський.

За його словами, правоохоронці імітували вбивство зазначеного чоловіка, таким чином виманивши в Україну громадянина США, який приїхав переконатись в тому, що вбивство справді відбулося.

Вже після цього зловмисники начебто замовили також міністра Романа Лещенка. Керівник МВС запевнив, що поліція має всі дані, записи на підтвердження цього, а також отримала завдаток у розмірі 20 тис. доларів.

Лещенку мали завдати важких тілесних ушкоджень - аж до вбивства.

Злочин хотіли вчинити вже після того, як громадянин США поїхав би з країни. Тому правоохоронці вирішили його затримати.

За словами Монастирського, обоє замовників затримані та перебувають в СІЗО, їм загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі. Посольство США в Україні про ситуацію поінформували.

Роман Лещенко, який також був присутній на брифінгу, виглядав дуже схвильованим.

Він заявив, що дізнався про планування замаху за кілька годин до брифінгу та заявив, що шокований, що його справи 2018 року могли мати такі наслідки.

Лещенко запевнив, що він закон не порушував, а сам став жертвою шахрайства вказаного громадянина США ще коли був аграрієм, а не держслужбовцем.

"Ця ситуація для мене шокуюча, але я хочу сказати наступне, якщо хтось вважає, що будь-які погрози, замах, шантаж або фізичне усунення міністра аграрної політики дасть можливість уникнути юридичної відповідальності, то я глибоко можу вас запевнити, що у вас немає перспектив", - заявив він.

Лещенко додав, що неодноразово отримував погрози щодо себе та своєї сім'ї, коли обійняв посаду міністра.

Він став міністром аграрної політики в грудні 2020 року. Раніше був уповноваженим президента Зеленського із земельних питань та керівником Держгеокадастру.

32-літнього Романа Лещенка привів у владу сам Володимир Зеленський, який неодноразово хвалив його роботу в Держгеокадастрі та наведення ладу із державною землею.

ДОВІДКА: Лещенко Роман Миколайович

Народився у 1988 році в селі Пеніжкове Христинівського району Черкаської області.

У 2011 році здобув повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство» та кваліфікацію магістра права (диплом магістра з відзнакою). У 2015 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Фінансово-правове регулювання офшорних механізмів» (спеціальність 12.00.07), отримав диплом кандидата юридичних наук.

З 2013 року і дотепер працює на посаді асистента, доцента кафедри фінансового права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Автор монографії «Фінансово-правове регулювання офшорних механізмів» (2018), співавтор навчального посібника «Фінансове право» (2018).

Нагороджений почесною грамотою Черкаської обласної державної адміністрації та обласної ради «За особливі заслуги перед Черкащиною» (2018).

Володіє українською, англійською, іспанською, польською та російською мовами вільно. 17 грудня 2020 року призначений Міністром аграрної політики та продовольства України

реклама

Коментарі  

 
0 #9 Антон 20.11.2021 00:11
Ну і який сенс в тому що "каже" поліція?
Покійний Комаров неодноразово повідомляв про погрози в поліцію і що??? Дочекались поки вбили.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #8 СОЛДАТ 19.11.2021 18:03
Щось схоже на замах на шефіра...багато галасу а результату - НУЛЬ :lol: Ну а якщо говорити взагалі, то приємно що ЗЕлені самі себе "кошмарять"- значить прийде час і реального кошмару. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #7 Сидоров. 19.11.2021 16:22
Я ні до чого не призиваю. Працюють , думаю їм так здається , що вони працюють . Але зелену банду вже починають бити. Це показник роботи їхньої.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Карл 19.11.2021 13:58
Інет пише 150 штук зелені не повернув
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #5 Не смішіть мої капці! 19.11.2021 12:19
Кому воно потрібне, цей недоміністр ріпака, сої і кукурудзи, якого ніхто не знає і знати не хоче. Кинув людей, от вони й розсердились. Але теж барани, не зуміли навіть покарати :lol: :-) :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #4 Черкасчанин 19.11.2021 12:06
это тот министр,который своего партнера на бабки кинул?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-20 #3 Яків Миколайович 19.11.2021 11:29
Замах мериканських імперьялістів на українську аграрну реформу! Вітчизна у небезпеці!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #2 Бедный Йурик 19.11.2021 11:14
Как я его понимаю. Черкасские, и министры тоже, всегда на острие борьбы с коррупцией и прочими болезнями государства, нехарошими.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 stas 19.11.2021 10:27
Бабченко-2? А де томатний сік7
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100