реклама

реклама

Приміщення, в якому розташовувався штаб міського формування з охорони громадського порядку «конфіскували» — провладній партії воно, на думку влади, більш потрібне. Про це повідомляє сайт Kaniv.net з посиланням на газету «Віка».

У серпні 1998 року міський голова Володимир Сергійович Фролов запросив до себе в кабінет колишнього заступника начальника місцевої міліції Олександра Миколайовича Гнучого, який на той час уже був на заслуженому відпочинку. Мер запитав досвідченого правоохоронця, як він дивиться на пропозицію створити та очолити в місті народну дружину, яка разом з правоохоронними органами забезпечувала б в місті громадський порядок. Олександра Миколайовича не потрібно було переконувати про необхідність існування такої дружини, і він погодився. Влада відразу ж виділила приміщення народній дружині в колишньому гуртожитку Дніпробуду. Пізніше, після набрання чинності закону №1835 у 2000 році, відповідно до рішення Канівської міської ради від 19.09.2001 р. №382, міська народна дружина почала йменуватись громадським формуванням з охорони громадського порядку. А років 6 тому Олександра Гнучого запросив до себе тодішній мер міста Василь Коломієць і, посилаючись на те, що гуртожиток віддають мешканцям міста під квартири, запропонував приміщення для штабу громадського формування в міському будинку культури.

Півтори сотні членів громадського формування постійно разом з правоохоронцями патрулювали вулиці Канева у вечірній час. Канівське міське громадське формування з охорони громадського порядку стало одним із кращих в області. Про нього був знятий документальний фільм. Ось «скромні» показники за останні 10 років роботи формування, очолюваного Олександром Гнучим: складено адмінпротоколів за появу в нетверезому стані в громадському місці — 406; складено адмінпротоколів за дрібне хуліганство — 256; затримано і доставлено у райвідділ міліції дрібних хуліганів — 353; виявлено і доставлено в райвідділ міліції осіб без певного місця проживання — 172; перевірено автомобілів на предмет виявлення зброї та наркотичної сировини — 344; виїздів за викликами на місце правопорушення — 265; передано матеріалів на порушників дорожнього руху в ДАІ — 58; доставлено осіб на швидку допомогу — 202; виявлено наркотичної сировини — 67 випадків; вилучено рушниць — 34... Це далеко не весь перелік роботи, зробленої формуванням у Каневі для забезпечення громадського порядку починаючи з 2001 по 2010 рік.

А як же спрацювало громадське формування в 2011 та за 9 місяців 2012-го? А ніяк. Громадське формування з охорони громадського порядку ось уже майже рік не працює, хоча проблем у місті з правопорядком — більш ніж достатньо, про що неодноразово повідомляли місцеві ЗМІ. Ця організація не розформована, вона існує: станом на 27 червня цього року Канівське міське формування нараховувало 180 осіб. З 25 вересня 2011 року члени громадського формування охорону громадського порядку в місті не здійснюють, а причиною відмови стало те, що міська влада... відібрала у них приміщення.

«У вересні минулого року у нас відібрали ключі від обладнаного нами приміщення і розмістили там громадську приймальну Партії регіонів, — розповідає Олександр Гнучий. — Тепер ніде документи зберігати, ніде збирати штаб, немає нормального зв’язку щоб зібрати людей на чергування, немає телефону, за яким, як це було впродовж 10 років, з тих чи інших проблем зверталися б до нас мешканці міста».

За словами Олександра Гнучого, міська влада стверджує, що їх громадське формування не відповідає вимогам часу…

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Валентина. 03.09.2012 17:39
Вы ничего не путаете? Дружинники изымали оружие, делали досмотры машин, составляли протоколы о нарушениии ПДД и тд? Если они это все делали - то их садить нужно уже давно, так как дружинники не имеют права этого делать. Скажите лучше, что это штатные ваши понятые, которые всегда и везьде готовы подписать, как понятые любувую вашу бумажку на основании которых потом были сломаны судьбы сотен, если не тысяч, невинных людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Черкащанин2 03.09.2012 09:58
180 человек говоришь???!!! Дайте лучше данные сколко и кому разрешений на травмвтическое оружие выдано вашим "дружинникам" да под вашу "громадську організацію"!!!! Уверен что половина из них НИКОГДА не выходила на дежурство. Так себе, ширмочка получить травматический пистолет на "законных" осованиях.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100