У Черкаській міській раді провели конкурс щодо визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади на вкладному (депозитному) рахунку у 2022 році, повідомляє пресслужба міськради.

IMG_0398_2

У засіданні конкурсної комісії взяли участь заступник міського голови Руслан Ткаченко, директор департаменту фінансової політики Тетяна Харенко, представники департаменту фінансової політики Черкаської міської ради та Черкаської обласної державної адміністрації, департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради та Управління державної казначейської служби України у м. Черкасах Черкаської області.

Як пояснила Тетяна Харенко, розміщувати кошти можна лише на рахунках банків, які відповідають критеріям, визначеним урядовою постановою, до яких відносяться наступні фінансові установи: ПАТ КБ «ПриватБанк», АТ «Укрексімбанк», АБ «Укргазбанк» і АТ «Ощадбанк».

Відповідно до поданих пропозицій та умов банків щодо розміщення коштів в 2022 рік найвища відсоткова ставка, що була запропонована становила 7,0 %.

Зважаючи на відповідність пропозицій умовам конкурсу та однакові процентні ставки в АБ «Укргазбанк» та АТ «Укрексімбанк», переможцем конкурсу визначено банківську установу «Укрексімбанк», при роботі з якою протягом 2021 року не було жодних проблем при розміщені тимчасово вільних коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади.

Протягом 2021 року кошти були розміщені під 6,5% річних, сума отриманих доходів від розміщення коштів на депозиті склала 10 157,5 тис.грн.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Роман 31.12.2021 22:50
Тут, як завжди, подвійні українські стандарти. На мою думку, замість цих "хитрих" схем треба брати за одне характерне місце народних депутатів і вимагати привести у відповідність реальність і закон - тобто, або ДКСУ - це банківська установа і чесно нараховує відсотки на залишки коштів на рахунках держустанов за обліковою ставкою НБУ, або ДКСУ - це не банківська установа і не може оперувати рахунками як банк, і тоді треба дозволити державним установам відкривати нормальні банківські рахунки в нормальних банках і ЗОБОВ'яЗАТИ ДКСУ вчасно перераховувати кошти на банківські рахунки цих установ. Але ж ні! У нас обов'язково винайдуть свій український шлях - створять банк, котрий не банк, і ЗОБОВ'ЯЖУТЬ рахунки тримати тільки там, натомість запропонувавши начебто і законну схему розміщення коштів на банківських рахунках інших банків, але неповноцінну і таку, що виглядає як дрібне шахрайство...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Обрали банк 31.12.2021 15:02
Наступний крок - банк оббирає обранців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Ярослав 31.12.2021 14:39
Не в банкоматі справа, а у найкращій % ставці для бюджетних коштів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Зінченко 31.12.2021 12:14
Укрексімбанк може й гарний, але має всього один рідний банкомат на всі Черкаси, ще один десь на заводі стоїть...а банки - партнери то не те...........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100