Активіст Євромайдану Ярослав Приходько місяць він пробув у Київському центрі судово-психологічної експертизи. Туди його направили за рішенням суду, пишуть «Вечірні Черкаси».

– Важко було лише морально. Дивишся у вікно – а там п’ятиметровий паркан з колючим дротом, – згадує Ярослав. – Ніяких ліків мені не давали, проводили тести, бесіди. Результатів експертизи мені не повідомили. Мовляв, досі йде слідство.

Ярославові інкримінують 345 ст. ККУ – погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, повідомляє юрист Андрій Семиз.

Нагадаємо, активіста черкаського Євромайдану затримали 13 грудня зранку за злісну непокору працівникам міліції під час підняття в Черкасах прапору Євросоюзу 11 грудня. Тоді на площі перед міською радою виникла штовханина з правоохоронцями, які не дозволяли депутатам міської та обласної рад почепити прапор на флагшток.

Досудове розслідування встановило, що Приходько навмисно заподіяв побої працівникові батальйону патрульної служби, зокрема ударив його в область спини та шиї. Після чого зник із місця скоєння злочину, йдеться у повідомленні про підозру.

Сам Ярослав казав, що фізично не міг заподіяти травм міліціонеру.

– У нього травми середньої тяжкості. Він широкоплечий, а я малий, несильна людина. Якщо я не помиляюся, то середньої тяжкості – це вже видимі ушкодження. Я не міг таких тілесних ушкоджень кулаком завдати, – казав він.

Якщо провину Приходька доведуть, йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

реклама

Коментарі  

 
-2 #2 DEN 25.01.2014 00:04
А опозиція буде робити шалений темп роботи. Чогось згадав 1939 рік Польщу коли її розділили СРСР та Німеччина, про це дізналися через скільки десятків років? Якщо б це була революція як кричать на майдані, тоді дії були б організованими і відносно послідовними такими як наприклад в 1917 році.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 DEN 25.01.2014 00:02
Мені цікаво, чи не виникала в когось думка що наші політики підіграють Янику. Мені здається що сьогоднішні опозиціонери грають в одну гру з ним, судячи з того що зараз відбувається, а саме: люди масово протестують , їх заарештовують, убивають кидають на барикади і т.д. А що вони самі роблять-політики, де їхня підтримка народу, вони підтримують тільки словами, а людей не повернути. Навіщо було захоплювати Черкаську ОДА, яка мета, в результаті затримали хлопців. Ті хто спровокував захват, чому не змогли втримати оборону, чи далі йти? Може це привід для того щоб почистити ряди тих хто може активно відстоювати свою позицію!!!! Спровокувати і затримати, і на майбутнє позбавитись радикально налаштованих осіб. При таких діях потрібно або продовжувати те що почали робити і мати конкретну ціль або…. Таким чином уряд ліквідує прошарок населення і піде на вибори, і вже ніхто непосмілиться вийти на демонстрацію. Або зібрати майдан вони будуть просто сидіти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100