Минулих вихідних днів знову побував у Києві, додавши власну людиноособу до великого числа учасників Євромайдану. Все ті ж приємні відчуття й гордість за людей, здатних на вчинок задля кращого прийдешнього.

 

Однак, все те відразу ж зникло, коли було вдалося проникнути до так званого «Антимайдану», що в черговий раз зігнаний владою у Маріїнський парк. Тут саме оголосили про припинення акції і людей, буквально по-військовому, колонами виводили з Маріїнського парку. Ішли вони понуро, безголосо, без отого живчика в очах, та рухах, який спостерігається на Євромайдані. Так колонами їх звезли до Києва, завели в цей парк, щоб потім колонами відвезти в місця постійного проживання. Навіть не дозволивши погуляти столичним містом, в якому багато з них досі не були. В основному це були пролетарії східного та південного регіонів держави, а також у примусовому порядку мобілізовані бюджетники із областей України. Чомусь здалося, що таким ось стадним чином їх легко можна б завести і в концтабірний крематорій часів фашистської окупації та Сталінських ГУЛАГів.

Та сьогодні я про дещо інше. І нинішній Євромайдан, як і Майдан-2004, надзвичайно багаті та колоритні своєю власне народною творчістю. Тут народжуються нові пісні, вірші, відеокліпи – серйозні та гуморні. Особливо багато всілякогої «наочної агітації» – написаних чи намальованих від руки і розвішаних будь-де закликів, побажань, намірів тощо…

 

 


Щось на зразок плакатів колись популярних графіків та художників Купріянова, Соколова та Крилова, більш відомих за творчим псевдонімом «Кукриникси», які в жанрі карикатур та шаржів насміхалися над недолугими політиками та чиновниками, виставляючи на людський осуд їхні недолугі вчинки: як у внутрішньому, так і міжнародному житті.

 

 


Все це в повній мірі і навіть більше того знайшло своє продовження на вільному, свободолюбивому Київському Євромайдані зразка 2013-14 року. Із більш як 300 фотосвітлин, відзнятих мною, смію запропонувати «Прочерку» лише дещицю.

 

 

 


Натомість  у «голубого Антимайдану» нічого такого не побачиш. Хіба що отаку «наочну агітацію» – насильно вкладену в руки «двохсотгривенних» кріпосних заробітчан Партії Регіонів.

 

 

 

 

 


Степан Вінярський, фото автора

реклама

Коментарі  

 
+1 #8 Ольга 03.02.2014 21:49
бред.... люди сидят на майдане , не работают, взрослые дяди...не верю, что за идею...думаю за деньги
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Нестор Іванович 03.02.2014 15:04
Персонажі народної творчості на краще не заслуговують.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 Oculus Rift 03.02.2014 13:25
Если бы был мирный митинг и не было бы вооруженных беспорядков, то за многое из сфотографирован ного образованным людям должно быть просто стыдно. Но на фоне того, что происходило в Киеве, да и не только там, - эти картинки, всего лишь "невинная игра в кр..су", как говаривал известный литературный персонаж.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #5 Oculus Rift 03.02.2014 13:22
Це каша в голове и желание винить в своих проблемах кого-угодно, кроме себя.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #4 Украина - Русь . 03.02.2014 12:34
К слову ,все эти русофобские наклонения в сторону яника и азирова ,говорят только об истинном направление этой фальшивой "революции" под диктовку про-западных "украиньских" олигархов . Например никто не говорит где сейчас проживает вскормленный западом ваш азиров !? Или где особняки тулуба,яника,кл ычка,пинчука,ку чмы,ахметова..и.т.д.. !? У всех наших в...ов они на западе в евроасоциациях ! В России их ждут только н..ры ,а на западе канары )) Но кто руководит бездарным укр.тв.рекламированием целенаправленно ведет анти Русскую пропаганду,отво дя народный гнев от истины , а истина в том что и азиров и пешка яник (ахметов)а ранее кучма -(пинчук украина-не русь или рось) эти персонажы уже как 22 года были ставлениками ЗАПАДА А НЕ РОССИИ ! Все бывшие президенты Украины спонсировались именно западом. Поэтому не надо связывать ваших "героев" с великим Руським народом ! Который в отличие от диток зозули имеют крепкую историческую память и корни с Руси Киевской .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 федор принципиальный 03.02.2014 12:17
Ай,да,молодцы,ф уфайкина свозить на экскурсию.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 незнайка 03.02.2014 11:49
Наша летопись впечатляет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Василь 03.02.2014 11:16
"Русскоязичний украінский націоналіст" - це шо? :oops:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100