Рівно два роки тому, 27 січня 2014 року нині депутата Черкаської облради від «Свободи» Юрія Ботнара було затримано за вигаданими звинуваченнями аж за трьома «політичними» статтями. Про це політик нагадав у «Фейсбуці».

«Таким чином я став політв'язнем режиму Януковича й єдиним репресованим політиком на Черкащині. У режиму Порошенка-Яценюка-Авакова також є політв'язні. І їхні прізвища не янукович, азаров, арбузов, шуфрич, царьов... Їхні прізвища - Гуменюк, Крайняк, Сиротюк, Олійник, Бурлик, Сосна, Медведько, Поліщук... Їхні прапори - не триколори, а синьо-жовті, червоно-чорні, націоналістичні. Їхні ідеї - не «рузкій мір», а соціал-націоналізм. Їхні дії - не сепаратизм й тероризм, а захист України та її Конституції. Життя триває, точиться війна... Так казав політв'язень режиму більшовиків брежнєва-андропова-черненка-горбачова Анатолій Лупиніс. Він знав: якщо не ти, то тебе. Запам'ятаймо і ми цю просту істину», – зазначив Ботнар у «Фейсбуці».

Архівне фото

Архівне фото

Нагадаємо, що 27 січня 2014 року о 9:30 ранку у центрі Черкас співробітники міліції затримали Юрія Ботнара, який на той час був головою Черкаської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Свободівця утримували у Соснівському райвідділі міліції, хоча його місце утримання замовчувалося. Націоналістові інкримінували організацію масових заворушень. «Свобода» вимагала припинити політичні репресії та переслідування активістів, проте Ботнара засудили до домашнього арешту на 2 місяці.

За словами народного депутата України, уповноваженого парламентської фракції ВО «Свобода» у Черкаській області Юрія Сиротюка, помічником якого був тоді Юрій Ботнар, такими ганебними діями влада намагалася залякати активістів Революції гідності, однак це лише посилювало протести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кавальчук: Усі судді, які «замкнули» людей під час революції, – на посадах

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100