«У Черкаській області скеровано до суду вже 14 кримінальних проваджень, пов’язаних з подіями Революції Гідності», - повідомив прокурор Черкаської області Сергій Овчаренко під час брифінгу у Генеральній прокуратурі України.


Він зазначив, що у ході проведення мирних акцій Революції Гідності 2013 - початку 2014 років на Черкащині мали місце протиправні дії працівників правоохоронних органів, суду, спрямовані на перешкоджання вільному волевиявленню громадян, та незаконні дії щодо учасників акцій з боку так званих «тітушок». Встановлено, що до придушення мирних акцій у регіоні було задіяно 100 бійців луганського «Беркуту».

Сергій Овчаренко повідомив, що всього в області розслідувалося 21 кримінальне провадження вказаної категорії.

«На даний час у 14 кримінальних провадженнях щодо 19 осіб обвинувальні акти вже скеровані до судів для розгляду по суті, 3 провадження зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваних, 4 - перебувають у провадженні», - заявив С. Овчаренко.

Зокрема, прокурор Черкаської області зазначив, що за результатами розслідування вказаних кримінальних правопорушень до суду скеровані обвинувальні акти стосовно шести слідчих органів внутрішніх справ, які проводили затримання та оголошували громадянам незаконні підозри, стосовно трьох колишніх працівників прокуратури, які погоджували завідомо незаконні підозри та клопотання слідчих міліції про обрання запобіжних заходів.

Також, завдяки роботі прокуратури, уже перебувають у судах: обвинувальний акт стосовно керівника батальйону патрульної служби УМВС за застосування працівниками міліції насильства до громадян на Золотоніській дамбі (коли міліція жорстоко розігнала протестувальників, які влаштували там блокпост), обвинувальний акт стосовно чотирьох працівників підрозділів ДАІ у Кіровоградській області, обвинувальний акт стосовно судді районного суду Кіровоградської області за постановлення завідомо неправосудного рішення стосовно активіста «Автомайдану». Вказані кримінальні провадження перебувають на розгляді в судах області.

Крім цього, за результатами розслідування у вказаних кримінальних провадженнях повідомлено про підозру та оголошено в розшук: колишнього начальника УМВС в Черкаській області, колишнього командира батальйону «Беркут» ГУМВС України в Луганській області та встановленого слідством організатора «тітушок».

«Спрямований до суду і обвинувальний акт у резонансному кримінальному провадженні за фактом викрадення і умисного вбивства у квітні 2014 року журналіста та відомого громадського діяча Сергієнка В.М. Цей злочин був здійснений хоч і не в період Революції Гідності, але ми пов’язуємо його з подіями того часу. За ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194, ч. 3, ст. 146, п.п. 3, 12, 13 ч. 2 ст. 115 КК України обвинувальний акт стосовно трьох осіб скеровано до суду. Ще трьох осіб, яким повідомлено про підозру у межах вказаного кримінального провадження, оголошено у розшук», - розповів на брифінгу прокурор Черкаської області Сергій Овчаренко.

Про це інформує Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

реклама

Коментарі  

 
-2 #5 правда 09.02.2016 21:34
А хто ж проломив голову активістці Олі Галушко? Прокурор про це не знає?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Ну и рожа 09.02.2016 19:42
Спаси и сохрани.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 федор принципиальный 09.02.2016 19:39
Где Вы видели или слышали,что бы кого-нтбудь судили,черкасск ие судьи,которые сажали ребят во время Майданы даже получили повышение по службе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Мойша Черкаський 09.02.2016 18:32
що там по барикадам біля прокуратури? розібрались вже?Чи як?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Дункан Маклаут 09.02.2016 17:14
це ми все чули. Слідчих судять, все таке. А от коли суддів засудять??? Назвіть дату! Чи треба під вікна до Бабенка йти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100