У Смілу з робочим візитом приїздив народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич. Про це повідомив на своїй сторінці мер Сміли Сергій Ананко.

«Олександр Михайлович поцікавився і ситуацією із відновленням Гречківки після ворожого удару наприкінці минулого року. Звичайно ж, виїхали на місце. Робота там кипить і у вихідні. Наразі вже завершується процес монтажу третьої партії вікон у будинках людей. Дякуємо за це благодійному фонду GEM. Оглянув народний депутат і місце прильоту ракети та зачищену територію, де будинки не підлягали відновленню. З власниками цих 8-ми домоволодінь ми ще продовжуємо плідну співпрацю. Всі вони мають знову отримати власне житло», - пише мер Сміли.

Як видно з фотозвіту, міський голова разом з нардепом перебуває по вулиці Левенця, де саме і відбулося влучання ракети та було знищено вщент 9 будинків, а пошкоджено вибуховою хвилею набагато більше. Зруйновані будинки прибрали, розчистивши ділянки. Там мали будувати нове житло, але потім людям вирішили дати гроші. Натомість на місці знесених будинків стоїть банер.

photo_2024-02-11_12-17-48

Нагадаємо, як тільки сталася трагедія, міський голова Сміли Сергій Ананко, і голова ОВА Ігор Табурець і голова Черкаської РВА Валерія Бандурко говорили про необхідність відбудови житла. Потім людям вирішили дати гроші. На повернення житла 8-ми родинам, чиї будинки повністю знесені, кошти надають всі райони Черкащини.

Один із дев’яти будинків, які зруйнував ракетний удар торік 29 грудня, відбудовувати не будуть. Власники оселі померли декілька років тому, а їхні діти живуть в росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Усі райони області беруться за відбудову будинків у Смілі, – Бандурко

Чергова фаза: в обласній владі говорять про відбудову будинку в Умані

ТАБУРЕЦЬ: Зруйновані дощенту будинки в Смілі відновлюватимуть з нуля

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Видача грошей 11.02.2024 20:22
по обіцянках, розпочнеться в той четвер, в який пройде дощичок. Зазвичай такого евенту чекають 3 роки. Не менше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100