реклама

реклама

Протезування в Україні – безоплатне. Держава забезпечує протезом кожного, хто його потребує. Гроші на це кожного року передбачені у бюджеті. Держава також покриває й обслуговування та ремонт протезу. Про це пише Урядовий портал

Хто має право на безоплатний протез? Чи тільки військові?

На безоплатний протез мають право усі українці, не тільки військові. А саме: військовослужбовці та службовці правоохоронних органів, ветерани; постраждалі від війни цивільні громадяни; люди з інвалідністю, як отримали інвалідність не через бойові дії; діти з інвалідністю, діти з порушеннями опорно-рухового апарату.

Як отримати протез безоплатно?

415181868_764098279097834_7481365036352252986_n

Подати документи можна у кілька способів: якщо Ви ще у лікарні – зверніться до соціального працівника, який є у медзакладі; зверніться до найближчого ЦНАПу чи в місцевий орган соціального захисту населення; подати документи можна онлайн через електронний кабінет (https://www.msp.gov.ua/news/20999.html) особи з інвалідністю.

Чи потрібно мати встановлену інвалідність, щоб отримати протез?

Якщо людина постраждала внаслідок війни, для забезпечення протезу не потрібно чекати встановлення інвалідності. В інших випадках для отримання протезу встановлення інвалідності потрібне.

Які документи необхідні для безоплатного протезування?

Перелік документів: паспорт громадянина України та ідентифікаційний код; довідка про обставини травми від командира військової частини (для військових); висновок ВЛК (для військових) чи ЛКК (для цивільних); посвідчення УБД за наявності (для військових).

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Кістяна нога 09.01.2024 22:40
Інвалідів-викладачів при посаді, повинні протезувати безкоштовно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100