реклама

реклама

Перший публічний урок у форматі «Новий Шевченко» було проведено 28 лютого в черкаській школі № 20.


Захід відбувся за участі президента благодійного фонду «Дитячий світ» Валентини Жуковської, яка стала ініціатором великої програми відзначення Шевченківських днів у Черкасах, зокрема, в ПК «Дружба народів». На своїй сторінці у мережі «Фейсбук» Валентина Борисівна поділилася враженнями від уроку, відзначивши нестандартність методів навчання у ЗОШ № 20.

– Педагогічний колектив душу вкладає у своїх вихованців, намагаючись привчити їх до нестандартного мислення та бачення. Тому й наша розмова про Шевченка була цікавою. Намагалася підшукати якісь цікавинки із життя та творчості Кобзаря. У результаті головний акцент зробила на власному емоційному сприйнятті його творчості. І тут я цілком згодна із нашим метром Богданом Ступкою (світла йому пам’ять), який колись казав про Шевченка – «коли його вішають на стіну, перестають читати», – пише Валенина Жуковська.

Нагадаємо, що до 199-ї річниці народження Тараса Шевченка за ініціативи фонду «Дитячий світ» проходитиме низка культурно-мистецьких подій: музично-пісенний фестиваль «Шлях до Тараса», художній конкурс дитячого малюнка, літературно-музична вистава чоловічої хорової капели імені Ревуцького «Гайдамаки». Також відбудеться міжшкільний брейн-ринг всеукраїнського рівня, а «родзинкою» фестивалю стане художній конкурс дитячого малюнка на Шевченківську тематику.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100