До Комісії надійшло звернення Черкаської ОДА щодо питання забезпечення можливості та належних умов функціонування ОВК одномандатного виборчого округу № 197, де на 31 жовтня цього року призначено проміжні вибори народних депутатів України.


08ebfd2-c1ed6db----

ЦВК опрацювала надану їй інформацію, розглянула відповідні пропозиції місцевої влади та, взявши до уваги адміністративно-територіальні зміни, що відбулися в межах 197-го округу, ухвалила рішення про перенесення його центру з міста Канів Черкаського району до міста Золотоноша Золотоніського району (до меж округу входять частина Золотоніського та Черкаського районів).

Зокрема, це рішення зумовлене тим, що в Україні триває адміністративно-територіальна реформа і відповідно до постанови Верховної Ради від 17.07.2020 №807-ІХ “Про утворення та ліквідацію районів”, Канівський район ліквідовано, а місто Канів втратило статус районного центру.

Натомість місто Золотоноша стало адміністративним центром Золотоніського району.

А відповідно до статті 61 Виборчого кодексу України місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування або інші органи  та посадові особи зобов’язані сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень, зокрема надавати їм необхідні приміщення для організації їх роботи та проведення голосування відповідно до вимог Кодексу та нормативів облаштування таких приміщень, забезпечувати охорону приміщень виборчих комісій, надавати транспортні засоби, засоби зв’язку, обладнання, інвентар, оргтехніку, а також забезпечити охорону виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації.

Відтак саме у Золотоноші знаходяться всі відповідні виконавчі органи влади та установи, казначейські органи, органи реєстрації юридичних та фізичних осіб, а також, що важливо під час виборів, структурні підрозділи правоохоронних органів. І якраз ці установи, відповідно до положень Виборчого кодексу, зобов’язані сприяти виборчим комісіям у реалізації їх повноважень.

Таким чином, за результатами оцінки можливості забезпечити функціонування ОВК, Черкаська ОДА повідомила Комісії, що за інформацією Канівської міської ради, приміщення, яке відповідає вимогам щодо проведення виборчого процесу, перебуває у аварійному стані та потребує капітального ремонту. А за інформацією Черкаської ОДА іншого приміщення, яке б відповідало нормативним вимогам для розміщення окружної виборчої комісії, в Каневі на даний час немає. Натомість ОДА за погодженням з Золотоніською міською радою запропонувала наявне у Золотоноші приміщення, яке можливо надати окружній виборчій комісії та яке відповідає всім вимогам, визначених постановою ЦВК.

Отже, за своєю природою це рішення є суто технічним та організаційним, спрямованим на виконання вимог Виборчого Кодексу та покликаним забезпечити належні умови роботи окружної виборчої комісії ОВО №197 і максимально сприяти реалізації її повноважень. Тож Комісія закликає усіх потенційних учасників виборчого процесу, представників громадськості та ЗМІ уникати спекуляцій та політизації з цього приводу.

Сподіваємося, що така значна концентрація уваги до округу з боку зацікавлених сторін збережеться протягом усього виборчого процесу та дозволить забезпечити більш високий рівень прозорості на всіх його етапах.

Пресслужба
Секретаріату Комісії

реклама

Коментарі  

 
-3 #5 /Solid 25.08.2021 21:21
Порохоботвта і Голубам -місце в Канівській санстанції
(Бувша ОВК)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Злой 25.08.2021 17:57
Как это они еще не доперли, что можно выборы вообще отменить, а депутатов назначать на пятничных шоу РНБО. Экономия средств, нервов и всегда послушный парламент. Охо-хо!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 МІСЦЕВИЙ 25.08.2021 15:19
Та канєєєєшно...Але гидко!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Марта 25.08.2021 11:54
Читай - використання адмінресурсу "слугами", від яких у Раду балотується нинішній мер Золотоноші. Які вони жалюгідні!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Бурными аплодисментами 24.08.2021 20:06
Переходящими в несмолкаемую овацию, встретили депутаны и кандидоны в депутаны от "слуг наріда" пояснення ЦВКакы о переносе центра округа 197. В трудовых коллективах начаты коллективные обсуждения в поддержку такого решения.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100