реклама

реклама

В Черкаській області станом на 1 листопада зареєстровано більше 155 тисяч випадків інфекційних захворювань. Інтенсивний показник захворюваності у порівнянні з 10тьма місяцями минулого року на 5% нижче. У нас не реєстрували такі потенційно небезпечні захворювання як холера, черевний тиф, поліомієліт, сказ тощо. Про профілактику інфекційних захворювань на Черкащині та запобігання випадкам гепатиту А розповів сьогодні ЗМІ генеральний директор ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Папач.

DSCF0818

Він наголосив, що спостерігається зростання захворювання на сальмонельозні інфекції, на 20% зростає захворюваність на туберкульоз органів дихання, також зросла захворюваність на хронічні вірусні гепатити В і С, окрім того зросла захворюваність на хворобу Лайма. Цьогоріч було більше 80 випадків корости проти 51 торік.

– У нас триває епідемічний сезон грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій. З початку жовтня зареєстровано більше 27 тисяч випадків. 61% від загальної кількості це діти. 1268 осіб було госпіталізовано. З них 753 дитини. Показники захворюваності знаходяться на рівні епідпорогу. Процес епідпорогу низького рівня інтенсивності. З початку року на коронавірус захворіло більше 1200 осіб. 5 осіб померло. На Рівненщині виявили новий підвид штаму COVID-19 "Арктур". Він більше вражає людей зі зниженим імунітетом, найбільшою профілактикою є вакцинація. Нагадаю, що вакцинація проти коронавірусу безкоштовна, проти грипу вакцина доступна в аптечній мережі. Пропоную черкащанам вакцинуватися, – зазначив фахівець.

На сьогодні спалах вірусного гепатиту А зафіксований у Вінницькій області. Проте ситуація, наскільки знаємо стабілізована. Ситуація на Черкащині стабільна і контрольована, за останні місяці було 4 випадки захворювання в Городищенській, Уманській, Шполянській громадах. Між собою випадки не були пов’язані. Фахівці провели необхідне епідеміологічне розслідування. Розповсюдження інфекції не було, каже фахівець.

Досліджували фахівці і проби води. В деяких випадках було знайдемо і можливість зустрітися з вірусом є.

– Присутня міграція, порушується календар профілактичних щеплень, подекуди відсутній доступ до базових умов особистої гігієни. У зв’язку з цим вкрай важливо дотримуватися профілактичних заходів. Тож, щоб не було хвороби брудних рук, слід мити руки, дотримуватися гігієни. Мити фрукти, ягоди, не вживати сире молоко з ринку, не купувати продукти на стихійних ринках, дотримуватися вимог профілактичних заходів, – каже Володимир Папач.

Папач каже, що вакцинація проти гепатиту А не є обовязковою, але людям з групи ризику потрібна.

Детальніше симптоми та профілактика у відео.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Вася 06.12.2023 11:24
у нас не было никаких заболеваний- был один барановирус....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100