Скалічених депутатів забирала "швидка"

Скалічених депутатів забирала "швидка"

«Прочерк» взяв коментарі з приводу бійки у Верховній Раді в нардепів від Черкащини – Ігоря Єреська («Батьківщина») та Сергія Терещука (Народна Партія). Обидва засудили агресивні дії регіоналів. А активного учасника тих подій – Петра Цюрка – зміг охарактеризувати  лише пан Терещук. Бо Єресько, як виявилося, лише сьогодні з нашого сайту дізнався, що пан Цюрко – представник Черкащини. Такий-от непримітний нардеп Петро Цюрко…

Сам народний депутат-регіонал від Черкащини Петро Цюрко готовий до відповідальності за завдання тілесних ушкоджень депутатам від опозиції. Про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів, зокрема, про те, що він вдарив стільцем депутата від БЮТ Михайла Волинця і пошкодив йому щелепу, пише «Українська правда».

"Я до його щелепи відношення ніякого не маю. Є слідчі – нехай розбираються. Я готовий відповідати, якщо я дійсно завдав йому якісь ушкоджень, але у щелепу я його не бив", - зазначив регіонал.

(Починаючи з 25-ої секунди видно, як регіонал Цюрко цілеспрямовано і неодноразово б'є в голову і по корпусу бютівця Кравчука. В момент 00:38 Цюрко кидає стілець в голову бютівцю Михайлу Волинцю. В момент відео 1:25 Цюрко ще раз б'є Кравчука по обличчю.)

На питання, чому він вдарив Волинця стільцем, Цюрко відповів, що зробив це не спеціально, а просто вирвав стілець з рук депутата, який хотів його вдарити, і викинув його.

– Я вибачаюся перед Волинцем, я поважаю цю людину і я не спеціально його бив… З приводу Кравчука – він мене ображав і вдарив першим, тому мені довелося трошки дати йому здачі, - заявив нардеп.

На питання, чи не соромно йому за такі непарламентські методи вирішення питань, Цюрко сказав: "Це методи абсолютно непарламентські, мені соромно за наш парламент, але, повірте мені, ситуацію завжди провокують вони".

Відповідаючи на питання, чи командував регіоналами перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, Цюрко відповів, що ними ніхто не командував.

"Це неправда, Клюєва я не бачив, але я бачив Кожем'якіна, який командував ними", - зазначив він.

Єресько: Я вперше з вашого сайту «Прочерк» дізнався, що Петро Цюрко є депутатом від Черкащини

Єресько: Я вперше з вашого сайту «Прочерк» дізнався, що Петро Цюрко є депутатом від Черкащини

Народний депутат від БЮТ Ігор Єресько нині знаходиться на лікарняному після операції. Він не був безпосереднім свідком бійки.

– Але хочу сказати, що поведінка депутатів від Партії регіонів є ганебною з точки зору совісті. Вони ж вчинили фізичне насильство. Вони пішли проти людей, які в житті не займалися бійками. Щоб бути в парламенті, потрібно насамперед мати мізки, переконання, треба мати елементарну культуру, якої я в Партії регіонів не бачу, – зазначив пан Ігор. – Щодо депутата Петра Цюрка, то я його взагалі не знаю. Як черкащанин він себе не проявляв. Ми, депутати від Черкащини, намагаємося об’єднуватися для вирішення якихось господарських питань, щоб в нашу область надійшли додаткові кошти, будувалися нові дороги. А цей хлопець… Я вперше з вашого сайту «Прочерк» дізнався, що Петро Цюрко є депутатом від Черкащини.

У свою чергу Сергій Терещук зазначив, що йому дужне неприємно, що подібний інцидент мав місце у Верховній Раді і додає: «слава Богу, що нас там не було, бо наша фракція і я особисто ніколи не блокуємо трибуну».

Терещук: Я знаю багатьох регіоналів, для яких вирішувати так стосунки – хобі. Але для Петра…

Терещук: Я знаю багатьох регіоналів, для яких вирішувати так стосунки – хобі. Але для Петра…

– Сьогодні кажуть, що падає довіра до влади, зокрема, до законодавчої влади, до парламенту. Ми, самі депутати, якраз і знищуємо цю довіру до влади через такі дії. То ми страйкуємо, то влаштовуємо такий дебош у ВР. Вчорашній інцидент – це якраз крок до того, що Верховна Рада втратила в очах суспільства якусь позитивну оцінку. Тому дуже прикро за це і неприємно. Це по-перше. А по-друге, про інцидент можна говорити і з точки зору порушень прав людини, порушення Конституції, порушення Закону «Про статус народного депутата». У російській мові є таке слово «беспредел». Це стосується вчорашнього інциденту, – прокоментував «Прочерку» бійку Сергій Терещук. – Так, неправі бютівці, що організували блокаду трибуни Верховної Ради. Я про це говорив і тоді, коли регіонали блокували трибуну. Адже Верховна Рада – це майданчик для дискусій, це єдине місце в державі, де можуть публічно проходити дискусії. Тож слід іти за трибуну і переконувати. Але то бютівці, то регіонали по черзі вдаються до блокування трибуни, використовують її як засіб політичного тиску, а не майданчик для публічного з’ясування стосунків. Шкода, що так повелося у Верховній Раді. Але, у будь-якому, випадку, це закінчувалося лише тим, що ми не працювали. І потім просто соромно було пояснювати людям, чого ми не ходимо на роботу і не виконуємо свої службові обов’язки, але отримуємо гроші…

Нині ж, за словами Сергія Миколайовича, він просто не знає вже, як пояснювати людям, що відбувається в парламенті.

– Регіони припустилися до повного «беспредела». Я пам’ятаю, як ще в четвертому скликанні у нас були протистояння у Раді. Ющенко тоді був в опозиції. Пам’ятаю, як я йшов до трибуни, оточену депутатами. І мені один депутат сказав: «Я вас не пропущу. Ви маєте право йти, а я маю право тут стояти. Але ми не маємо права одне одного штовхнути». Прямих сутичок тоді не було. Пізніше почали вже піджаки рвати. А вчора просто вже дійшло до «мордобою». Вважаю, якщо не буде цьому належної оцінки з боку Президента, якщо не буде належної оцінки з боку політиків, то це може мати ще більш плачевні наслідки, ситуація може далі розвиватися. Тому в цій ситуації я просто неприємно вражений, – говорить Сергій Терещук. – Я зараз повертаюся на Черкащину, то у багатьох колективах, які не пов’язані з політикою, обговорюють цей інцидент. Люди засуджують і регіоналів, і загалом Верховну Раду.

Щодо характеристики регіонала Петра Цюрка, то Сергій Терещук зізнається, що вважав його спокійним…

– Ми з ним розмовляли, я вважав, що він спокійний, адекватний, нормальна людина. Але бачити на відео, як він зі злістю б’є по обличчю депутата… Для мене це було дивно. Я знаю багатьох регіоналів, для яких вирішувати так стосунки – хобі. Але для Петра… Мені було дивно, що він вліз в цю ситуацію.

– Як ми знаємо, Петро Цюрка до цієї бійки особливо не проявляв себе у Верховній Раді.

– Дуже прикро, що наші колеги-земляки проявляються в таких ситуаціях. Краще б він проявляв себе у законодавчій роботі, вирішував якісь проблеми Черкащини… А наші деякі колеги славляться тим, що кидають одну фракцію і перебігають в іншу, або потрапляють в таку ситуацію, як Петро вчора. Хоча він здоровий, атлетичний хлопець. Але я його вважав більш спокійним… – говорить Сергій Терещук.

реклама

Коментарі  

 
0 #13 poma 23.12.2010 11:11
Если на улице один человек ударит другого, за такие действия наступает уголовная ответственность ..А если в гос учреждение принесут дымовые шашки и подожгут их то как это квалифицировать -поджог и покушение на убийство( взакрытом помещении всё возможно).Однобоко как то освещается.Я рад за то что этим неприкасаемым хоть те же с ихней банды смогли настучать по сытым рожам ,правда реакция какая то непонятная - один пальчик тянет с каплей крови другой синячок показывет третий в 70 лет лезет оборонять трибуну зная что получит по роже а потом прикидуется что»кони двигает» и скорая везёт его в сопровождении видеокамер по всему маршруту Пиарщики хреновы.Бандиты настучали мошенникам и я рад что это случилось.вся сущность тех кто правит страной независимо от цвета проявилась здесь Вор у вора дубинку украл вот мотив вот изза чего деруться остальное не столь важно.от тут подборочка статей про идентичных мошенников posovesti.com.ua почитай может и пригодиться в жизни
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #12 Helen 22.12.2010 21:28
Соромно за країну.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #11 Slava 20.12.2010 13:14
Єресько хворів зрозуміло, а де ж був Чорнобаївський богатир - Томенко, який кличе завжди до буревію. Як завжди "Буревесник" черкаський спостерігає і на вірний шлях Юлю та БЮТ направляє, а сам з кабінету поглядає, коли валізи збирати. Під час виборів сховався ,27 квітня в гайдабурах просидів... Отож думайте виборці кого обирати.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #10 Сергій 19.12.2010 01:59
Ви звернули увагу, з якою пихою регіонали простували до зали ВР?
Ніби рейдери перед атакою. А з яким завзяттям гамселили опозиціонерів? Ніби лохів за рогом. А з яким задоволенням ділилися враженнями після бійки? Ніби справдилася якась дитяча мрія і подолані всі комплекси...
Мені байдуже до опозиціонерів, у них теж рильце в пушку. Проте поведінка регіоналів надзвичайно переконливо свідчить, як вони ставляться, наприклад, до громадян країни, які їх не обирали. Та що там казати, до всіх громадян, яких вони називають "звичайними". А ви хто, безхребетні боягузи? А ну ж вийдіть до народу без підтримки міліції. Покажіть свої усміхнені і задоволені обличчя!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #9 миркуватель 18.12.2010 21:18
Каждое действие влечет за собой последствия. Бютовцы силой заблокировали трибуну - получили силовой отпор в виде штурма! Азаров же предупреждал: Будите ставить нам палки в колеса, мы их вам обламаем. Все произолшо так как и должно быть. Кто спровацировал ситуацию тот и отгреб по полной. Если уже говорить о культуре, то вы слышали когданибудь чтобы в штатах цепками блокировали двери в парламентах штатав или в Британии? Большинство коментаторов наверное так привыкли к оранжевому режиму, когда премьер и президент публично вымазывает друг друга в грязи или когда по 3 месяца депутаты могут блокировать верховную раду, когда никто ни за что не отвечают. В этого хотите снова?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #8 Weq 18.12.2010 15:52
Ще й таке побачимо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Андрій 18.12.2010 13:49
Гітлер подібними методами приходив до влади. Коли комуністів знищували в Німеччині в 1933 році, то соціал-демократи, як Литвинта комуністи, сиділи в стороні і потирали руки - знищували конкурентів. А потім дійшла черга і до них. В Україні будують *** режим під покладання вінків до могил солдатів, які перемогли фашизм та загравання з ветеранами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 Володимир 18.12.2010 02:49
Про неврівноваженіс ть Петра Цюрка часто в Умані говорять.
Там у натовпі разом з ним син генпрокурора теж був. І теж кулаками махав.
Цікаво, кримінальні справи повідкривають?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #5 Одна 17.12.2010 21:16
А яку нісенітницю верзуть центральні канали... починають вигороджувати
регіоналів... Азаров взагалі висловив критику лише в бік опозиції... замість того, щоб розкритикувати бійки. А коментарі від депутатів не мають ні краплі сорому.
Дійсно, що більшість обрала, те й маємо!!... Сором!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 Slava 17.12.2010 19:34
Потрібно було працювати під час Президентських виборів, позно пташечка запела, вскоре кошечка схамает.Під час виборів Ви боролися між собою, а тепер маєте результат. Позно пить боржоми!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100