реклама

реклама

Сила опозиції – у її єдності. Тож попри те, що сьогодні опозиційні сили не мають більшості у парламенті, вони зможуть змінити країну на краще. 

Фото Сергія Черкасова

Фото Сергія Черкасова


Масштабна акція «Вставай, Україно» зібрала вчора на Театральній площі п’ять тисяч черкащан.


Координатор акції «Вставай, Україно!» в Черкаській області Максим Поляков вважає таку велику кількість мітингувальників ознакою негативного ставлення черкащан до влади.

– Черкащани щойно показали своє ставлення до діючої окупаційної влади, яка панує на Черкащині, до Тулуба, – зазначив Максим Поляков. – Вони прийшли, щоб чітко сказати, що вони проти цієї влади!

Він закликає людей виходити на мітинги та висловлювати свою позицію, а не «критикувати владу на кухні».

– Один нічого не зробить, а якщо Черкащина підніметься, якщо Україна підніметься, то ми змінимо банду, а замість неї прийде демократична влада, і тоді почнуться справжні зміни у країні, – запевнив Максим Поляков.

Сьогодні як ніколи опозиція потребує підтримки з боку громади України, переконані лідери опозиційних сил.

– Кожен з нас, наша родина, діти, батьки, не просто заслуговує, а може отримати найважливіше –якісне життя. Адже сьогодні ми маємо єдність, план змін і волю до перемоги! – сказав зі сцени голова фракції «ВО «Батьківщина» у Верховній Раді Арсеній Яценюк.


На переконання Яценюка, Україна має усі шанси стати щасливою.

– Україна – це країна, яка має все: ресурси, територію і найважливіше – трудолюбивих і розумних людей. Однак наша країна день за днем спускається все нижче і нижче.... Для того, щоб її витягнути, нам потрібні сильні руки і розум, – вважає Арсеній Петрович.

Також він висловив три прохання до громади Черкас.

– Дорога громадо, треба трохи поборотися. Ми небагато просимо. Просимо тільки по-перше, не бійтеся, по-друге, не опускайте руки і по-третє, вірте, що зміни настануть. Знайте те, що ми знаємо, що робити. Знайте і те, що Віктор Янукович потрапить в українські підручники з маленьким абзацом «Був і пішов. І нічого не зробив»! – сказав Арсеній Яценюк. Після цих слів черкащани гучно зааплодували.

Він зазначив, що Черкащина є одним з тих регіонів, які найбільше підтримують опозицію.


Між тим голова фракції «ВО «Свобода» Олег Тягнибок вважає учорашню акцію мобілізаційною.

– Наші три опозиційні сили, які діють зараз одностайно в українському парламенті, відчули дуже велику потребу підтримки української громади на вулиці, – зазначив Олег Тягнибок.

Загалом же протягом усього мітингу опозиціонери зверталися до черкащан, аби ті «вставали з колін».


– Мета нашої акції – чітко донести до людей, що прийшов час вставати з колін, повставати проти цієї бандитської влади. Ми просимо їх, щоб вони розповідали своїм знайомим правду. Наша мета – усунути від влади режим Януковича, ліквідувати наслідки його правління та недопустити реваншу диктатури, – наголосив Олег Тягнибок.

А от куратор Черкаської області від «УДАР» у Верховній Раді України Ірина Геращенко зізналася, що Черкаси –перше місто, де їх зустріла весняна погода. Вона запевнила, що опозиційні сили не дадуть жодного шансу партії влади їх роз’єднати.

– Ми маємо сьогодні кожній людині донести те, що відбувається в країні. Для цього нам потрібно змінити ставлення влади до людей, до опозиції. Ми вперше маємо президента України, який не мав жодного діалогу з опозицією, а значить – не мав діалогу з країною, – переконана Ірина Геращенко.

Як повідомив координатор акції «Вставай, Україно!» в Черкаській області Максим Поляков у коментарі «Прочерку», він не очікував, що на мітинг прийде так багато черкащан та зазначив, що йому приємно, що найбільша делегація була з Умані.


– 18 травня не лише я, а й вся Уманщина, поїдемо до Києва на мітинг. Приємно, що навіть попри провокації з боку Тулуба, а саме – влаштовування дитячого концерту, розсилання смс про те, що «Азот» вибухнув, люди прийшли. А Тулуб своїми діями лише показав, те що для нього немає нічого святого. До речі, у жодному з 12 міст (крім Харкова), де була опозиція до цього, ніхто не робив таких перешкод для опозиції… – прокоментував Максим Поляков.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100