Черкаський дитячий психолог, батько чотирьох синів, які сформували гурт «Спів Братів», Володимир Осичнюк став одним із сімох українців, яким вдалося виграти суди у державних структур. Такий своєрідний список сформувало видання «Вісті». Сам Володимир Іванович у коментарі «Прочерку» зауважує, що себе переможцем системи ще не вважає, оскільки судовий процес ще триває.

Уже другий рік Володимир Осичнюк ходить на судові засідання через ДТП, яка сталася торік 2 жовтня.

Того дня чоловік їхав по вулиці Героїв Дніпра на своєму автомобілі «Нива». Раптом крізь ближнє світло фар на своєму шляху помітив величезний насип асфальту. Різко загальмував, але не встиг зупинитися: автівка перелетіла насип і врізалася в землю.

– Удар був такої сили, що я розбив головою лобове скло і зігнув кермо. Сигнал машини заклинив. Я на деякий час втратив свідомість, – розповідав про події того дня «Вечірнім Черкасам» Володимир Осичнюк. – Від зіткнення кузов машини деформувався, підвіска розбилася. Підбігло двоє хлопців, викликали «швидку». Вони зняли клему з акумулятора, щоб машина не зайнялася, допомогли вийти з машини. Коли приїхала «швидка», мене забрали у Третю міську лікарню, де діагностували струс головного мозку.

У лікарні водія обстежили, зробили рентгенівський знімок голови і направили на лікування. Потім він повернувся на місце аварії. Після приїзду екіпажу ДАІ інспектори заміряли розміри насипу асфальту та вибоїн. Насип завдовжки більше 5 м і заввишки 1,20 м займав більшу частину проїжджої смуги. Таких насипів на цій вулиці було близько десятка: комунальники саме готувалися до ямкового ремонту дороги.

– Працівники ДАІ приїхали лише через 5 годин після пригоди. Вони бачили, що на місці ДТП немає ніяких попереджувальних знаків, немає освітлення – нічого, що допомогло б мені уникнути цієї перешкоди. Проте у мене вилучили права і сказали, що я винен у ДТП. На мене склали протокол, притому не вписали ні свідків, ні потерпілих. У поясненні я зазначив, що з протоколом не погоджуюсь, – зазначив Володимир Іванович.

Водій розраховував на гуманне рішення суду, однак Придніпровський райсуд визнав його порушником, а не постраждалим. Усі показання свідків не були враховані. На Осичнюка наклали штраф 340 гривень за ст. 124 Кодексу про адмінпорушення – за те, що він «не врахував дорожньої обстановки, внаслідок чого спричинив пошкодження майна». Очевидно, йшлося про купу асфальту…


На судову постанову Осичнюк подав апеляційну скаргу. Зрештою, 21 лютого 2013 року Апеляційний суд Черкаської області таки задовольнив скаргу Володимира Івановича і скасував постанову райсуду. Тепер, коли пана Осичнюка визнано невинним, він клопочеться про відшкодування завданих збитків. Черкащанин хоче повернути 21 тисячу гривень за ремонт автомобіля, півтори тисячі – за вартість томографії головного мозку в столиці та 5 тисяч моральної шкоди.

Натомість черкащанин зауважує: гроші не є ключовим питанням у цій ситуації.

– Мені, як-то кажуть, за державу образливо. Звичайно, хотілось би віддячити людям, які допомагали мені. Це велика команда людей, які допомагали мені і морально, і юридично, – каже Володимир Осичнюк.

Черкащанин зізнається: після аварії за кермо сідати було не страшно, тому що сам за фахом – психолог, психотерапевт. Боровся він, у першу чергу, не із страхом автомобіля, а із страхом системи.

– Коли тебе абсолютно очевидно звинувачують, ти відчуваєш себе тотально незахищеним. Зрозуміло, що б не трапилось, тебе зроблять винним і все красиво розпишуть. Назвуть тебе верблюдом, і тобі доведеться фотокартки надавати, здавати аналізи, щоб довести, що ти людина. Я законослухняний. Вважаю, що якщо я щось порушив, то маю відповідати. Але якщо я не порушив, а просто хтось не виконав свою роботу і наразив на небезпеку мене, хіба я маю за це відповідати? Це неправильно! – обурюється Володимир Осичнюк.

Одними з тих, хто надихає пана Володимира на шлях боротьби за справедливість, є четверо його співочих синів.


– Творче життя синів складається класно. Я сам зараз у творчій відпустці. Ми взяли участь у талант-шоу «Одна родина», що на телеканалі «Інтер». Відомий продюсер та композитор Костянтин Меладзе обрав 18 співочих родин. Ми також подали заявку, хоча я й не дуже хотів брати участь у шоу. Однак нам зателефонували і почали вмовляти: «Ну як же так, батько із синами! Давайте!» Одним словом, переконали мене, – пригадує Володимир Іванович.

Ефіри за участі родини Осичнюків покажуть вже найближчим часом.

– Тож слідкуйте за перебігом шоу, вболівайте за нас, – закликає пан Володимир.

Варто зазначити, що проект «Одна родина» – це виняток у творчих принципах сім’ї Осичнюків.

– Ми ухвалили рішення, що не будемо брати участі у телепроектах, бо нам не потрібно суперництво із кимось. Ми дотримуємось позиції напрацювання професіоналізму: коли ти робиш якісно роботу, то вона із 100-відсотковою гарантією знайде реалізацію в суспільстві, у шоу-бізнесі. Для цього не потрібні участь у шоу, – переконаний Володимир Іванович. – На «Одну родину» ми поїхали, тому що нам сподобалася ідея: там – принцип об’єднання навколо родини, навколо пісні.

 

Зараз старші брати Дмитро та Артемій навчаються на четвертому курсі Черкаського музичного училища, Антоній та Леонтій – на третьому. Хлопці не лише представляють свій навчальний заклад на конкурсах за кордоном, а й підготували спеціальний проект до шевченківських свят: гурт «Спів Братів» виграв грант у відділі культури на проведення шевченківського туру в школах міста: «Рок-урок «Батьку-Кобзарю». Брати дадуть 8 концертів, завершальним етапом якого стане інтерактивний гала-концерт у ПК «Дружба народів».

– Хочемо разом із учнями поспівати шевченківських пісень. Прагнемо, щоб це було щиро, душевно і драйвово! Ми намагаємося змінили акценти з тужливих мотивів в творчості Шевченка на більш позитивні, життєстверджуючі, надихаючі. Думаємо, що це все вдасться, – говорить «Прочерку» Володимир Осичнюк.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+21 #4 serg 31.10.2013 12:30
Володя, успехов тебе в твоих делах! Надеюсь, что хотя бы в этом случае суд будет руководствовать ся здравым смыслом, логикой и Законом. Апеляційний суд Черкаської області - на высоте! Судьям или судье - так держать! Справедливость - прежде всего.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #3 Валерій 31.10.2013 12:25
Молодець.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #2 Loki 31.10.2013 11:13
Девиз власти - главное отнять у народа свободное время! 8 часов на бесплатное хобби - работу, (ну подкидывать за это увлечение им минимум денёг, шоб могли чём нить из одёжки себя побаловать). Минимум пару часов должно уходить на дорогу, по разбитым второй мировой улицам города, к хобби и обратно. Оставшиеся 18 часов люди должны посвящать себя выживанию и обеспечением продуктами, тобиш - нэтэлям, поросятам та городам. Шоб работоспособнос ть крипаков не падала, как в прошлые века, надо министерству здравоохранения черкасс и министру лично, организовать подсадку народа на психостимулятор ы типо "Сиднокарб"! С такими людьми как "батько спивучих братив", государство будет конешно беспощадно бороться. Шо такое, на городе не торчит, в навозе не ковыряется. Откуда свободное время? Какой дурной пример он только показывает остальным в борьбе за права человека вписанные в женевскую конвенцию!! Это не по каммунистически !!))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 ОК 31.10.2013 10:05
Володя! удачі тобі! держу за тебе кулаки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100