реклама

реклама

До діяльності нардепа від 199-го виборчого округу (центр – Жашків) Валентина Ничипоненка на його окрузі ставляться по-різному. Що й відбилося у виступах на зустрічі депутата з громадськістю, яка відбулася у Звенигородці 3 березня.

Нардеп Ничипоренко: «Цього разу я приїхав не звітувати»

Нардеп Ничипоренко: «Цього разу я приїхав не звітувати»

 

Лікар із Лисянки Світлана Микитенко закидала йому «старі шаблони мислення», а керівник самооборони з Ватутіного Ашот Арутюнян – ігнорування активістів Майдану. Майданівці висловили переконання, що на зустріч з виборцями треба було запросити їх, а натомість зібрали депутатів рад, сільських голів, лікарів і фельдшерів, учителів, завідувачів Будинків культури, керівників підприємств, підприємців.

– Я зібрав тих, хто щодня працює з людьми і зможе донести до них те, про що я говоритиму, – наголосив Ничипоренко. – Водночас, мали можливість прийти й усі охочі. Зокрема, я радий бачити тут і вас.

Як і кожне зібрання, що відбувається на Черкащині останнім часом, зустріч Ничипоренка з виборцями часто переходило в бурхливу дискусію, дискусія – у суперечки, а іноді – й у взаємні образи прихильників і супротивників депутата.

Дискусія часто переходила в суперечки

Дискусія часто переходила в суперечки


Проте, як зазначив сам депутат, цього разу він приїхав у свій округ не звітувати (звіт буде трохи пізніше), а на доручення в.о. Президента України Олександра Турчинова і прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Завдання – зробити все, щоб згуртувати громадськість округу для організації відпору путінській інтервенції на півдні України.

– Я зустрічаюся з людьми лише в Маньківці та Звенигородці, – розпочав зустріч депутат. – Це – тому, що ми, депутати-мажоритарники, маємо для зустрічі зі своїми виборцями тільки один день – між двома засіданнями сесії Верховної Ради.

Як зазначив Валентин Ничипоренко, Україна сьогодні фактично перебуває у стані війни – іноземні війська захопили державні установи, намагаються займати військові частини.

Нардеп розповів про те, що відбувалося на закритому засіданні Верховної Ради 2 березня.

Він зазначив, що журналістів та гостей на засідання не запрошували не через бажання обмежити суспільство в інформації, а задля того, щоб депутати не мали спокуси вдаватися до «політичного піару» і могли спокійно працювати задля справи.

На засіданні Ради виступили в.о. Президента України, прем’єр-міністр, міністри оборони, внутрішніх справ і голова СБУ.

– На сьогоднішній день Верховна Рада достатньо згуртована, – наголосив народний депутат. – Усі розуміють, що важливі рішення мають ухвалюватися. Ні в якому разі не можна допустити, щоб ті чи інші постанови, які стосуються Криму та наших стосунків з Росією, не набирали більшості голосів. Адже сьогодні в уявленні Росії, на жаль, «єдиний легітимний орган в Україні» – це Верховна Рада. Нині в парламенті, по суті, немає політичних сил, немає ніяких суперечок. Майже всі дотримуються однієї думки.

Як розповів Валентин Ничипоренко, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи з трибуни Верховної Ради, наголосив на тому, що всі українці сьогодні мають згуртуватися, відкласти на потім всі непорозуміння, різницю в поглядах. Сьогодні наша головна мета – не дати розколоти країну. Тому кожний, хто нині зараз закликає до політичної боротьби всередині країни або до вирішення якихось національних чи конфесійних питань, – розколює нашу державу.

На думку Валентина Ничипоренка, сьогодні головне проблемне питання України – навіть не протистояння путінській інтервенції, а внутрішнє згуртування.

– Якщо країна колеться – її можна брати голими руками, – зазначив нардеп. – Якщо ж вона згуртована – з такою країною дуже тяжко боротися. Ми всі знаємо, що відбувається цими днями у Харкові, Донецьку та деяких інших містах. Але ті депутати-мажоритарники, які обрані від східних областей, сьогодні активно працюють у своїх округах, намагаючись навести там порядок. Для всіх єдина мета – не дати розколоти Україну. Бо головне завдання Кремля (кажу «Кремля», а не «Росії») на сьогодні – розколоти Україну, щоб окремі регіони звернулися до нього по допомогу – і тоді тільки заходь і бери їх.

Валентин Ничипоренко також зазначив, що для багатьох стало несподіванкою, як рішучо жителі сходу України виступили за її державну єдність.

– Ніхто не хоче війни, всі розуміють, що це таке, – наголосив Ничипоренко. – Було допущено певних помилок – сьогодні вони виправляються. Дуже поспішним було рішення щодо мовного питання, і сьогодні Турчинов ветує це рішення. Дуже правильно він робить – нехай зараз країна заспокоїться. Прийде час – буде написано новий закон, який влаштує все суспільство.

У неділю, у день Прощення, депутати підходили один до одного і вибачалися.

«Всі жили тільки однією метою – згуртувати Україну», – наголосив народний депутат.

Як зазначив депутат, по великому рахунку, Путін не розуміє, що він робить для України, і як суспільство об’єднує зовнішня загроза. Яскравий приклад – Велика Вітчизняна війна, яка об’єднала і палких прихильників радянської влади, і її прихованих супротивників.

Серед учасників зборів – активісти Майдану

Серед учасників зборів – активісти Майдану


Ничипоренко розповів, що його російські друзі розповідають: велика частина росіян підтримують Україну і навіть дивляться на неї з певною заздрістю. Але з повідомлень ЗМІ у них складається враження, що в Україні зараз «справді немає влади, панує анархія». Дуже активно мусується відеоролик про те, як майданівець Музичко погрожував прокурору і прийшов на сесію міської ради з автоматом. Таким чином окремий епізод роздувається до якихось масштабів, нібито притаманних усій країні.

– Я пояснив своїм друзям: це – наслідки революції, – розповів нардеп. – В Україні дійсно відбулася революція, але такі явища як Музичко – поодинокі.

Як зазначив депутат, голова СБУ Валентин Наливайченко, виступаючи в парламенті, наголосив, що всі угруповання, які було створено під час революції і які сьогодні діють, мають узгоджувати свої дії з правоохоронним органами. Зараз з’явилося чимало кримінальних груп, котрі, вдаючи із себе самооборонівців чи автомайданівців, подекуди чинять грабунки, розбої й навіть убивства. Таким чином, щоб відрізнити справжні народні дружини від бандитів, необхідно, щоб майданівці на всі свої заходи виїжджали обов’язково у супроводі працівників міліції.

Як зазначив у Верховній Раді міністр оборони Ігор Тенюх, воювати з Росією дуже важко. Це – величезна країна з величезними збройними силами. Але це ще не означає, що треба чогось боятися.

– Безумовно, ми не можемо допустити військового конфлікту, бо Кремль цього дуже хоче, – передав слова міністра Валентин Ничипоренко. – Тому ні в якому разі ми не можемо піддаватися на жодну провокацію. Проблемні питання мають вирішити політики – наші, російські, світові. Але всі повинні усвідомлювати, що Україна готова захищати свої кордони, що у громадян високий моральний дух. Це допоможе нашим переговорникам, які відчуватимуть, що за ними стоїть вся країна.

Валентин Ничипоренко нагадав, що сьогодні на українських військовослужбовців чиниться великий моральний тиск, їх примушують зрадити народові України. Але бойовий дух українських Збройних Сил – потужний, і зрада одного із адміралів – це ще не показник. Усі військові частини в Криму залишилися вірними присязі й військовому обов’язку.

– Що потрібно зараз? Телефонуйте друзям, знайомим у Крим, Росію. Розповідайте правду про Україну. Як правильно сказала Юлія Тимошенко, відбувається війна нервів і витримки. Допомагайте кримчанам відчувати, що їх не кидають, підтримують. Крім того, офіцери повинні знати, що їхні родини – у безпеці, – наголосив нардеп.

Він також нагадав, що сьогодні на боці України – міжнародна спільнота. Росію можуть виключити із Великої вісімки, вона піддається дипломатичному тиску. Залишитися в міжнародній ізоляції – це страшно.

Зала Звенигородської райради була заповнена вщент

Зала Звенигородської райради була заповнена вщент


Через дії Кремля і Україна, і Росія опинилися у дуже складному стані – політичному, моральному, економічному.

– Ми і так перебуваємо не на порозі, а у стані фінансово-економічної кризи, – наголосив депутат. – Але не можна допустити економічного хаосу. На сьогодні в країні скоротився імпорт, згортаються підприємства. Митниця виконує план на 50 відсотків, податкова – на 60 відсотків. Будь-яке протистояння всередині країни для бізнесу – гибель. Тому підприємства мають працювати.

Переходячи до практичних питань, Валентин Ничипоренко наголосив на необхідності всіляко сприяти Збройним Силам України. У країні оголошено часткову мобілізацію – проводиться перепідготовка, людей збирають, розподіляють по військових спеціальностях, видають мобілізаційні приписи тощо.

– Безумовно, сьогодні на Збройні Сили – величезне навантаження. У військкоматах працює мало людей, – нагадав депутат. – Але в кожному районі сьогодні сформовано загони самооборони, є козацтво, громадські організації афганців, прикордонників тощо. Є військовослужбовці запасу. Всі вони можуть допомогти Збройним Силам організувати мобілізаційну роботу, навчальні збори. Показати людям, значна частина яких автомата ніколи не бачила, що таке зброя і як нею користуватися. Світові треба довести, що ми здатні себе захистити. Кремль повинен усвідомлювати – щоб його війська дійшли до Києва, йому треба буде протистояти не кількома сотням, а сотням тисяч і мільйонам людей, і при цьому будуть величезні жертви. Тоді Кремль ніколи в житті на цей крок не наважиться.

Як зазначив під час зустрічі військовий комісар Звенигородсько-Лисянського військкомату підполковник Сергій Кравченко, нині військовий комісаріат приведений у бойову готовність, доукомлектований до штату військового часу.

Воєнком Кравченко: «Ми доукомплектувалися до штату військового часу у встановлені строки»

Воєнком Кравченко: «Ми доукомплектувалися до штату військового часу у встановлені строки»


– Так, звісно, було важко доукомплектуватися – занадто мало нас було працівників, – зазначив підполковник. – Але ми це зробили у встановлені строки. Нині ми проводимо координаційні наради в райцентрах. Потребуємо допомоги в перевезенні військовозобов’язаних до пунктів збору.

Валентин Ничипоренко зазначив, що він, зі свого боку, готовий надати військовим комісаріатам усю можливу підтримку.

Нардеп навів слова колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка, який зазначив: хоч російська армія удесятеро більша за українську, але вона захищає всю величезну територію своєї держави. Сконцентрувати ці війська в Україні неможливо.

– Отже, не такі ми слабкі! – підсумував Валентин Ничипоренко.

4 березня Валентин Ничипоренко взяв участь у засіданні сесії Верховної Ради України, після чого відбув до Автономної Республіки Крим.

«Я був учора на трьох зустрічах – всі люди в один голос кажуть: нас не треба агітувати, ми йдемо у військкомати, а ти повинен бути в Криму, допомагай захисникам України, – заявив нардеп. – Люди готові приймати сім'ї офіцерів, просять номери рахунків для надання матеріальної допомоги. Тож я відразу поїхав в аеропорт, на окрузі мені агітувати нікого не треба. Мені дали наказ від округу організувати шефство над кількома військовими частинами».

Зараз Ничипоренко перебуває у складі невеличкої української делегації в Криму. Він планує за 4 дні об’їхати максимально можливе число військових частин, щоб підтримати всіх українських воїнів, вірних своїй присязі. За словами нардепа, військові з великою радістю приймають усіх гостей із Києва й раді будь-якій підтримці – як моральній, так і матеріальній.

Делегація відвідала частину Внутрішніх військ у Симферополі, а звідти відбуде у батальйон морської піхоти у Феодосії, базу ВМС у Севастополі.

За словами Ничипоренка, в аеропорту він зустрів депутата Кузьмука у повній генеральській формі – теж приїхав для візиту до війська.

«Я думаю, що треба б голові ВР і прем'єру скласти список військових частин по ВСІЙ Україні, закріпити за всіма народних депутатів, направити десант депутатів до Криму. Потрібно організувати шефство за військовими частинами та створити громадський центр підтримки військовослужбовців. Чекаю повідомлення від інших депутатів, які надають зараз допомогу армії і МВС – всю інформацію про вашу роботу ми оперативно поширимо, щоб суспільство знало всіх, хто допомагає нашим захисникам», – додав Ничипоренко.

Від «Прочерку»

Валентин Ничипоренко ніколи не був серед числа найзатятіших регіоналів. Він належав найменш «стійких» членів партійної фракції, входив до неї лише з практичних потреб і навіть визнавав це. В інтерв’ю нашому виданню від 3 грудня він наголошував, що часто не голосує синхронно з фракцією. «Я не вбачаю нічого страшного в тому, що сьогоднішня опозиція завтра стане владою. Це нормально. Головне – щоб прийшла влада, яка подолає в країні корупцію», – сказав нам нардеп досить крамольні, як на той час, слова. Що характерно, і вийшов він із фракції ПР 17 лютого, одним із перших.

реклама

Коментарі  

 
+2 #14 Правда 17.03.2014 10:11
Хто ти таке!?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #13 Роман 10.03.2014 13:00
Ганьба Прочерку !!!! Що він відмиває Регіоналів хіба за Нечепоренка загинули хлопці на Грушевському Ганьба вам ви відверто продаєтесь я особисто буду клопотати перед Правим Сектором щоб Вас влючили в список люстрацій як продажне видання ви відмиваєте видвертих Регіоналів та їхніх прихвостнів таких як Поляков замітьте він зараз жодного слова поганого не говорить на Яценка отримав касу і мовчить ,а ви продаєтесь за цукерки Ганьба вам !!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #12 vital2010 09.03.2014 15:36
Нечипоренко голосував за диктаторські закони!
Нечипоренко відразу після обрання ввійшов до фракції партії регіонів, хоча декларував, що він незалежний!
Нечипорено обіцяв докласти максимум зусиль для звільнення Ю. Тимошенко, але не голосував за закон,що дозволяв їй виїхати на лікування до Німеччини.
Ганьба бр..хуну і хамелеону Нечипоренку!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #11 Правда 08.03.2014 18:36
Щоб усі бути такі депутати до майдана не дійшло б, ніколи не ховається за спинами і якщо прийдеться вести в бій -поведе!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #10 Нестор Іванович 05.03.2014 19:19
Головне – щоб прийшла влада, яка подолає в країні корупцію», – сказав нам нардеп...

И це каже шкура, яка скупила скупила оптом і в роздріб.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #9 Злата 05.03.2014 18:45
Цитую 1357911:
цИТУЮ: "Як правильно сказала Юлія Тимошенко, відбувається війна нервів і витримки"

оТ ЯКБИ юЛІЯ НЕ СКАЗАЛА, МИ Б І НЕ ЗНАЛИ, ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ...хЛОПЦІ НЕ ЗАБУВАЙТЕ: МАЙДАН СТОЯВ НЕ ЗА юЛЮ, А ЗА УКРАЇНУ І НАШІ ПРАВА ТА СВОБОДИ, СТОЯВ ПРОТИ РЕЖИМУ. юЛІ - волю, а не владу! ЮЛІ - ВОЛЮ, А НЕ ВЛАДУ!!

Ніхто за владу Юлі і не говорить, непотрібно вже все перекручувати. В країні така ситуація що потрібно нам згуртуватися і підтримати один одного!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 1357911 05.03.2014 09:46
цИТУЮ: "Як правильно сказала Юлія Тимошенко, відбувається війна нервів і витримки"

оТ ЯКБИ юЛІЯ НЕ СКАЗАЛА, МИ Б І НЕ ЗНАЛИ, ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ...хЛОПЦІ НЕ ЗАБУВАЙТЕ: МАЙДАН СТОЯВ НЕ ЗА юЛЮ, А ЗА УКРАЇНУ І НАШІ ПРАВА ТА СВОБОДИ, СТОЯВ ПРОТИ РЕЖИМУ. юЛІ - волю, а не владу! ЮЛІ - ВОЛЮ, А НЕ ВЛАДУ!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #7 Доигрались 05.03.2014 02:59
грязная робота
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Мефодій 05.03.2014 01:17
а де ж - Батьківська хата? хто за нього голосував?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #5 О.ЧУПРИНА 04.03.2014 21:15
Схоже це презентація майбутнього очільника області.А чому б і ні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100