реклама

реклама

roys00 Про претензії до укладеного договору він заявив уже після проведеного заходу…

Директор Черкаської філармонії Антанас Петраускас збирається подавати до суду на організаторів концерту італійського піаніста Франческо Аттесті. Як повідомив «Прочерку» Антанас Аугустинович, відомий режисер та продюсер Сергій Проскурня, головний ініціатор та організатор концерту, досі не заплатив за оренду залу 5 тис. грн.

Нагадаємо, що концерт італійського піаніста відбувся в Черкасах 5 червня у рамках презентації роялю фірми Стейнвей та з нагоди Дня міста.  Акція пройшла в Черкасах з метою оголошення збору коштів на придбання концертного роялю для міської філармонії.

– Подібна ситуація – перша у моїй діяльності! Вважаю режисера Сергія Проскурню аферистом! – обурюється Антанас Петраускас. – Коли Сергій Проскурня організовував згаданий концерт, то звів мене зі своїм черкаським представником – підприємцем-фізичною особою Світланою Собовою. З нею представник філармонії уклав договір. Причому у нас є три види договорів, але від іншої сторони надійшло прохання підписати договір конкретного зразка. Ми зобов’язалися підготувати і надати в оренду приміщення для концерту, а організатори повинні були заплатити за цю оренду 5 тисяч гривень. Це сума зі знижкою – 50%. Зробили її, бо такий концерт проводиться в Черкасах вперше. Організатори боялися, що не буде виручки… Мої працівники два дні готували залу до концерту. Черкащани розкупили дешеві білети, а дорогі не купували, тож людей було півзали. Після концерту відмовилися платити кошти за оренду залу, мотивуючи тим, що наш договір укладений з певними законодавчими порушеннями. Мовляв, у договорі допущена помилка у прізвищі піаніста, та й взагалі, філармонія має право займатися організацією концертів лише своїх виконавців, а не виконавців, так би мовити, зі сторони, яким і є італійський піаніст.

Організатори від початку розглядали проведення концерту саме у філармонії

Організатори від початку розглядали проведення концерту саме у філармонії

За словами Антанаса Петраускаса, організатори концерту вже підключили і юриста, пов’язаного із міськвиконкомом Наталію Даньковську (соратницю міського голови, депутата міської ради від Партії вільних демократів – Ред.). Зараз директор філармонії намагається достукатися до черкаського представника режисера С. Проскурні – ФОП Світлани Собової. Однак остання не бере слухавку.

– Ця акція по збору коштів на рояль Стейнвей – афера. По-перше, сам піаніст був слабенький, у нас є кращі. А, по-друге, навіщо бідному черкащанину такий рояль? Так, це гарний інструмент, але за концерти відомих піаністів, які погодяться приїхати в Черкаси, слід буде багато платити. Хто зможе купити квитки? У нас вже колись у місті назбирали 700 тисяч гривень на пам’ятник Василю Симоненку. Де ті гроші? Талановитий виконавець зможе гарно зіграти і на роялі іншої фірми. А взагалі-то,  здійснювати подібні покупки повинна держава. У нас он скільки онкохворих дітей потребують допомоги, скільки розбитих доріг у місті… У міського голови Сергія Одарича з депутатами достатньо коштів, щоб купити в філармонію рояль Стейнвей, якщо вони так його хочуть тут бачити.

У свою чергу, режисер Сергій Проскурня запевнив «Прочерк», що заплатить філармонії не 5 тис. грн., «а навіть більше», якщо знатиме за що.

Проскурня: Коли підписували контракт, то я вже знав, що можу його оскаржувати

Проскурня: Коли підписували контракт, то я вже знав, що можу його оскаржувати

– Укладений з філармонією контракт абсурдний! На яких підставах ми повинні платити гроші філармонії? Я казав Петраускасу, що концерт благодійний. Він взагалі не повинен був з нас брати коштів. Але він каже, що йому треба за світло і газ платити. То ми сказали, що заплатимо…

– А чому ваш представник підписував договір з філармонією, якщо він складений неправильно?

– А що було б для вас особисто важливіше: зрив концерту? Вже був запрошений піаніст. Не зривати ж захід. Коли підписували контракт, то я вже знав, що можу його оскаржувати. Як мінімум! Будемо вирішувати цей конфлікт через суд. Ми готові заплатити гроші лише на підставі офіційних документів! Я не буду оплачувати рахунки за організацію концерту, який я сам організовував.

«На теперішній момент нічого філармонія не отримає!» – у цьому нас запевнила і підприємець Світлана Собова. Мовляв, якщо концерт піаніста організувала не філармонія, то за що їй платити.

– По вирішуватимете питання через суд?

– Так!

– А на кого подаватимете? Як скаржитиметесь?

– Скаржитимемося на неправильно укладений договір з філармонією.

– Але ви його підписували. Для чого?

– Щоб концерт не зірвався. На той момент не було іншого варіанту…

Усі квитки на концерт у філармонію проштамповано печаткою підприємця Собової

Усі квитки на концерт у філармонію проштамповано печаткою підприємця Собової

Враховуючи, що свято фортепіанного мистецтва проходило в Черкасах і за підтримки міської влади, а точніше – мера Сергія Одарича (режисер Сергій Проскурняк є його другом – Ред.), «Прочерк» звернувся за коментарем і до самого очільника міста. Та виявилося, що мер «не в курсі».

Захід проходив за сприяння мера і з нагоди Дня міста

Захід проходив за сприяння мера і з нагоди Дня міста

- Ми лише два місяці тому почали спілкуватися з Сергієм Проскурнею щодо періодичної організації в Черкасах концертів класичної музики. Я це підтримую. Але для таких концертів у місті має бути якісний музичний інструмент. Я підтримую цю ідею. А щодо організації концерту, то я не в курсі... Цим питанням повністю займався Сергій Проскурня, – зазначив мер.

Благородний Стейнвей виявився замішаним у провінційному скандалі

Благородний Стейнвей виявився замішаним у провінційному скандалі

 

Але поки міський голова Черкас зазначає, що він не в курсі організаційних моментів концерту, а його організатори чіпляються за формальності підписаного договору,  ініціатива збору коштів на рояль фірми Стейнвей залишатиметься сумнівною…

реклама

Коментарі  

 
0 #25 рпимс 01.10.2012 00:08
Цитую Мы с мамой эстеты:
Поскольку артист «Франческо Паттести» в филармонии не работает, никакого соглашения с ним не существует в природе, стало быть – платить за аренду зала необязательно Шо за тупые отмазки!!! и это юристы??? а если приезжают гастролиующие актеры? то они тоже на этом основании не платят за аренду? Цирк Шапито

ясно шо не платят так как их приглашают! им платят.!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #24 Оксана 26.06.2011 20:53
Дуже цікава благодійність! Нічого не заперечуючи проти "Стейнвею" в Черкасах, мушу зазначити, він же ж буде чиєюсь власністю(числи тиметься на балансі), хтось відповідатиме за його стан, він має знаходитися в гідних умовах? Чи не так? Очевидно, вельмишановний Сергій Проскурня мав намір облагодіяти черкащан через філармонію, чи ж інструмент мався би стати до іншого приміщення? Якось дивно - замість робити одну справу - одне одного кинули. Щось у цій благодійності "не на чистому вершковому маслі". А про можливості грати на "всякому" інструменті - цілком слушно - самі чули видатних піаністів ще у Будинку офіцерів, в період безпрецедентног о ремонту філармонії (та вирішення житлових питань причетних до нього). Але ж, панове культпраціники, скільки ж можна культивувати бідність? Якщо є можливість, треба мати гарний інструмент. Може й скинутися на нього, але ж на інструмент,а не на відкати від придбання. Жаль гарну ідею!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #23 Сашко 22.06.2011 00:45
Блин, ну и город! Проскурня всюду умудряется обмануть людей. Несмотря на постоянные скандалы, сопровождающие его проекты (буть то в Одессе или в Черкассах с Цыганским бароном), мер продолжает сотрудничать с ним и таким образом подставляться.
А директор филармонии называет слабым пианистом тончайшего артиста. И рассуждает о том, что хороший музыкант может хорошо играть и на плохом рояле...
Да это просто какое-то дремучее царство. Какой-то Салтыков Щедрин. Какое то сборище Гоголевских уродов! Как можно здесь жить? Город мещан и неудачников, которые не смогли свалить отсюда вовремя и теперь грызут и обманывают друг друга...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #22 Мы с мамой эстеты 20.06.2011 14:35
если на рояль не хватает, возьмите с тех денег, шо на памятник Симоненко собирали!
тот, что присел в кустах, по словам мера, 8) делали ж за спонсорские денешки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #21 figure 19.06.2011 13:54
Який благодійний концерт, якщо квитки коштували 100-150 грн?! Які діти та студенти, якщо навіть музикантів філармонії охорона Проскурні не пропустила послухати гру "геніального " італійського піаніста - тільки через касу купивши квиток. А "фуршет" до 24 години. Хто має розраховуватися за світло...., оплатити роботу працівникам філармонії, які змушені були додому вночі добиратися таксі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #20 lena 16.06.2011 13:52
Пане Петраускас! Доволі непрофесійні,не патріотичні і безперспективні Ваші висловлювання! І це не з уст обивателя, якому би пробачилося, а з уст директора обдасної філармоніїї!!! Який сором! У нас і ями на дорогах будуть до тих пір, доки не зрихтуємо ями у нашій бездуховній свідомості! Вам не потрібен рояль?! А тим талановитим діткам з музичних шкіл, студентам музучилища, педагогам музики, та, зрештою тисячам людей, які спраглі правдивого мистецтва, сучасникам і на сотні літ майбутнім...? А може вже час черкащанам мати українців-очільників найважливіших культурних установ області-філармонії і театру (про що вже давно городяни подейкують між собою).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #19 Знавець 16.06.2011 11:54
Петраускас *** своей узколобостью. Деятельность филармонии тупо свел до сдачи в аренду помещения. Я понимаю Проскурню, который не имел права сорвать концерт и вынужден был подписать с Петраскуасом договор на 5 тысч. Заметим, концерт благотоворитель ный. Филармония ради перспективы иметь рояль могла б и не вопить, дайте нам наши 5 штук, и на фига нам той рояль. Интересно, когда сабонтуй к годовщине Тулуба устраивали, Петраускас тоже деньги за аренду выклянчивал? Сомневаюсь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #18 Житель Черкасс 16.06.2011 09:51
Петраускас из-за этого больше потерял, чем заработал.
Он кинулся на 5 000 грн.
Теперь город врядли будет там проводить концерты, не будет там балов, приемов и прочее.
Филармония потеряла больше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #17 syzyj 16.06.2011 08:55
"Браво", пане Петраускас!!!
Хто кому за що не заплатив-це дуже важливо, але Ваші висловлювання про аферність акції, слабкість піаніста, бідність черкащан (в цьому контексті слід читати ДУХОВНО-ЕСТЕТИЧНУ бідність), і взагалі Ваше ставлення до цієї ідеї, даруйте, жлобське. Я абсолютно впевнений, що з такими переконаннями Ви "надефективно" керуєте обласною філармонією-одним із найзначиміших осередків культурно-мистецького життя нашого краю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #16 Они с папой снобы 15.06.2011 21:55
Петраускас неприємно вразив. "Навіщо рояль Черкасам"-фраза совкового жлоба, а не керівника закладу культури міста.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100