реклама

реклама

Но­воп­риз­на­че­ний про­ку­рор Чер­кась­кої об­лас­ті 36-річний Юрій Шеремет роз­по­вів "Ве­чір­ці", про що він го­во­рив зі сво­їм по­пе­ред­ни­ком та на­чаль­ни­ком об­лас­ної мі­лі­ції, як зби­ра­єть­ся "роз­галь­му­ва­ти" спра­ви по Май­да­ну, чо­го ні­ко­ли не про­ба­чить лю­ди­ні та що за­ва­ди­ло йо­му ста­ти льот­чи­ком.


– Як ду­ма­є­те, якою бу­ла мо­ти­ва­ція нап­ра­ви­ти до на­шої об­лас­ті са­ме вас?

– Я по­го­див­ся на приз­на­чен­ня у цю об­ласть у пер­шу чер­гу тому, що я тут ні­ко­го не знаю. Був у Чер­ка­сах дві­чі в жит­ті – на пе­ре­вір­ках і все... Ко­ли про­хо­див спів­бе­сі­ду на по­са­ду, Ген­про­ку­рор за­пи­тав ме­не: "Чи ма­єш ко­гось у цій об­лас­ті?" – і зак­цен­ту­вав на пи­тан­ні нап­ру­же­нос­ті в ре­гі­о­ні по май­да­нівсь­ких спра­вах, з яки­ми пот­ріб­но ро­зіб­ра­тись. По цих нап­рям­ках я пра­цю­вав у Ки­є­ві, то­му на ме­не пок­ла­да­лась на­дія ак­ти­ві­зу­ва­ти роз­гляд. Мож­ли­во, це й бу­ло мо­ти­ва­ми…

– Ко­ли зус­трі­ча­ли­ся зі сво­їм по­пе­ред­ни­ком Вік­то­ром Ми­ко­лен­ком, про що го­во­ри­ли?

– Од­ним із пер­ших мої кро­ків бу­ло те, що я зап­ро­сив до се­бе Вік­то­ра Ми­ко­лен­ка. Я ці­ка­вив­ся, яка є нап­ру­га в ре­гі­о­ні, і від­вер­то ска­жу, чес­но, по-людсь­ки ми об­го­во­рю­ва­ли си­ту­а­цію, ко­ли він пот­ра­пив під за­кон про люс­тра­цію.  Про­ку­рор має ви­ко­ну­ва­ти зако­ни. Але вва­жаю, що він – не­дос­ко­на­лий, від­сут­ній прин­цип ін­ди­ві­ду­а­лі­за­ції. То­му ми об­го­во­рю­ва­ли і цю те­му. Вва­жаю, що на ме­не йо­му об­ра­жа­ти­ся не­має чо­го. Я – не міс­це­вий, не під­сид­жу­вав йо­го…

– До За­ко­ну про люс­тра­цію у вас за­у­ва­жень не­має, але з Ми­ко­лен­ком, по су­ті, вий­шло – "не тих, не за те і не ті".

– Для цьо­го й іс­нує ме­ха­нізм ос­кар­жен­ня в су­ді. Нас­кіль­ки я знаю, Віктор Миколенко йо­го ре­а­лі­зо­вує. Рі­шен­ня су­ду має ви­щу си­лу, як­що во­но бу­де прий­ня­те по­зи­тив­но. Як­що він своє пи­тан­ня ви­рі­шить, я не бу­ду тут ха­па­ти­ся за кріс­ло. Я – не ін­три­ган. Як бу­де, так і бу­де. Од­ра­зу ска­жу, що я не бу­ду на­ма­га­ти­ся впли­ва­ти на су­до­ві рі­шен­ня. Як­що нас сти­ка­ти­муть лоб у лоб, я б цьо­го не хо­тів. Як­би я знав, що він під­три­му­вав зло­чин­ну вла­ду, я б бо­ров­ся, я б для се­бе прий­няв прин­ци­по­ве рі­шен­ня, що лю­ди­ні тут не міс­це.

– Мож­ли­во, пра­виль­но для ке­рів­ни­ків СБУ, мі­лі­ції та про­ку­ра­ту­ри, як би доб­ре не бу­ло, за два ро­ки пе­ре­во­ди­ти їх в ін­те­ре­сах спра­ви?

– Не всі роз­ді­ля­ють та­ку по­зи­цію. Я чув, ко­ли го­во­ри­ли: до­ві­ря­є­мо на­шим, міс­це­вим.  У то­му то й на­ша проб­ле­ма, що всі хо­чуть ство­ри­ти свій, міс­теч­ко­вий клі­мат, де всі за-в­'я­за­ні-пов­'я­за­ні.

– Усьо­го за кіль­ка днів піс­ля ва­шо­го приз­на­чен­ня під сті­на­ми об­лас­ної про­ку­ра­ту­ри гро­мадсь­кі ак­ти­віс­ти про­ве­ли пі­кет на під­трим­ку Ар­ту­ра Вов­ко­да­ва, зви­ну­ва­че­но­го у по­бит­ті су­дді Апе­ля­цій­но­го су­ду. Ви вже ро­зіб­ра­лись?

– Ба­чив, що прий­шло осіб 15-ть. Сво­го зас­туп­ни­ка поп­ро­сив з'я­су­ва­ти, в чо­му річ. Як­що пот­рі­бен про­ку­рор, не­хай обе­руть пред­став­ни­ка, я зус­трі­нусь. У ме­не дос­ві­ду вис­та­чає – я в Ки­є­ві пра­цю­вав із май­да­нів­ця­ми, з усі­ма зус­трі­чав­ся. Ска­за­ли, що прий­дуть піз­ні­ше. А по­тім у но­ви­нах – про­ку­рор не вий­шов до лю­дей. Хтось ска­зав, що йо­го вза­га­лі не­має на ро­бо­ті. Я не з тих, хто бу­де хо­ва­ти­ся за вік­на­ми, ви­ба­чте, як па­цан. Я ви­хо­див до та­ких мас. Але я зав­жди зап­ро­шую пред­став­ни­ків, бо з ве­ли­кою кіль­кіс­тю лю­дей, які од­но­час­но щось го­во­рять, неп­рос­то пра­цю­ва­ти. За фак­том по­бит­тя суд­ді слід­чим від­ді­лом Прид­ніп­ровсь­ко­го райвідділу за­ре­єс­тро­ва­но кри­мі­наль­не про­вад­жен­ня за оз­на­ка­ми кри­мі­наль­но­го пра­во­по­ру­шен­ня, пе­ред­ба­че­но­го ч. 4 ст. 296 КК Ук­ра­ї­ни (ху­лі­ганс­тво). Вста­нов­лю­ють­ і до­пи­ту­ють свід­ків, про­во­дять упіз­нан­ня з по­тер­пі­лим та ін­ші опе­ра­тив­ні за­хо­ди. Нині у кри­мі­наль­но­му про­вад­жен­ні жод­ну осо­бу не зат­ри­му­ва­ли та пі­доз­ру у вчи­нен­ні зло­чи­ну не по­ві­дом­ля­ли.

– Чи пла­ну­є­те мі­ня­ти кад­ри? Які ри­си най­біль­ше ці­ну­є­те?

– Я не при­хиль­ник то­го, щоб прий­ти, всіх звіль­ни­ти й при­вес­ти сво­їх лю­дей. Як­що лю­ди­на на сво­є­му міс­ці, не­хай во­на пра­цює. Ма­буть, во­на йо­го зас­лу­жи­ла, ма­буть, во­на прой­шла не­лег­кий шлях, як­що дій­сно во­на зро­би­ла се­бе са­ма. Ці­ную про­фе­сій­ність, від­вер­тість, об'єк­тив­ність і те, щоб лю­ди­на не бо­я­ла­ся прий­ма­ти рі­шен­ня й від­по­ві­да­ти за ньо­го. Як­що я вва­жа­ти­му, що лю­ди­на не від­по­ві­дає цим кри­те­рі­ям, я прий­ма­ти­му кад­ро­ві рі­шен­ня.

– Чо­му й до­сі не пе­ре­да­но до су­ду спра­ви по пра­во­о­хо­рон­цях, які бра­ли участь у не­за­кон­них зат­ри­ман­нях та зви­ну­ва­чен­нях зат­ри­ма­них за штурм ОДА 23 січ­ня осіб?

– Од­ним із мо­їх пер­ших кро­ків бу­ло зас­лу­хо­ву­ван­ня ста­ну цих справ. Я не за­до­во­ле­ний роз­слі­ду­ван­ням про­вад­жень, але ро­зу­мію, що за та­кий ко­рот­кий час швид­ко ви­рі­ши­ти це пи­тан­ня не­мож­ли­во. Мо­жу тіль­ки по­о­бі­ця­ти, що я зас­то­сую весь свій по­тен­ці­ал, на­віть нап­ра­цю­ван­ня ек­спер­тів, спе­ці­а­ліс­тів, які бу­ли в Ки­є­ві, для ак­ти­ві­за­ції слідс­тва і на­ма­ган­ня вста­но­ви­ти іс­ти­ну.

– Чо­му за­тя­гу­єть­ся роз­слі­ду­ван­ня по­бит­тя лю­дей пра­во­о­хо­рон­ця­ми на дам­бі, зок­ре­ма і жур­на­ліс­та "Ве­чір­ніх Чер­кас" Іго­ря Єфі­мо­ва?

– Як­що бу­ду ба­чи­ти, що спра­ву роз­слі­ду­ва­ли не­об­'єк­тив­но або бу­ла колова по­ру­ка, ста­ви­ти­му пи­тан­ня про за­лу­чен­ня до ці­єї спра­ви ек­спер­тів і спе­ці­а­ліс­тів із Ки­є­ва. Гон­гад­зе по­жер­тву­вав сво­їм жит­тям, аби піс­ля цьо­го всі зро­зу­мі­ли, що жур­на­ліст – це та­бу.

–  Наб­рав чин­нос­ті "За­кон про очи­щен­ня вла­ди". За ним під люс­тра­цію ма­ють пот­ра­пи­ти пра­ців­ни­ки пра­во­о­хо­рон­них ор­га­нів, які бра­ли участь у зат­ри­ман­ні осіб під час Ре­во­лю­ції гід­нос­ті. Се­ред них і про­ку­ро­ри, які пре-д­'яв­ля­ли зви­ну­ва­чен­ня та кло­по­та­ли про зас­то­су­ван­ня за­по­біж­них за­хо­дів, але тіль­ки у ви­пад­ку, як­що їх­ню ви­ну до­ве­де суд. Од­нак по­ки що по Чер­кась­кій об­лас­ті до су­ду не пе­ре­да­но жод­ної спра­ви.

– Заз­на­че­ні по­дії у пер­шу чер­гу тре­ба роз­гля­да­ти не з бо­ку за­ко­ну про люс­тра­цію, а з бо­ку кри­мі­наль­но-кар­но­го ко­дек­су. Як­що він чи­нив цей зло­чин, зат­ри­мав не­за­кон­но осо­бу, він по­ви­нен від­по­ві­да­ти по кри­мі­наль­но­му ко­дек­су. Я цю спра­ву зас­лу­хав, і по цьо­му про­вад­жен­ню в ме­не є ду­же ба­га­то пи­тань до слід­чих та про­це­су­аль­них ке­рів­ни­ків.

– Як про­су­ва­єть­ся роз­слі­ду­ван­ня спра­ви про зло­чин, ско­є­ний про­ти пос­траж­да­лої під сті­на­ми ОДА Оль­ги Га­луш­ко?

– Для ме­не нез­ро­зу­мі­ло, чо­му її роз­слі­дує мі­лі­ція. Я уже під­пи­сав пос­та­но­ву про пе­ре­да­чу спра­ви для роз­слі­ду­ван­ня слід­чи­ми про­ку­ра­ту­ри, ми прий­ма­є­мо її до про­вад­жен­ня і роз­по­чи­на­є­мо слідс­тво. Як я зро­зу­мів з об­ста­вин спра­ви, там мо­жуть бу­ти пі­доз­рю­ва­ни­ми мі­лі­ці­о­не­ри, які за­хи­ща­ли цю бу­дів­лю з бранд­спой­та­ми. Є фо­то лю­ди­ни у вік­ні, яка, ймо­вір­но, ски­ну­ла ва­зу, то­му, мож­ли­во, за­лу­чи­мо ек­спер­тів. Я хо­чу та­кож пе­ре­ві­ри­ти, чи всі фак­ти тих по­дій вне­се­ні до єди­но­го ре­єс­тру, чи всії їх роз­слі­ду­ють­, чи не бу­ло ук­рит­тя... Го­лов­не – для се­бе зро­зу­мі­ти, що зроб­ле­но усе мож­ли­ве для вста­нов­лен­ня вин­но­го. Дів­чи­на пос­траж­да­ла ні за що. Ди­во, що во­на, на щас­тя, ви­жи­ла. А той, хто ки­дав ва­зу, ро­зу­мів, що мо­же її вби­ти. І як­що це був мі­лі­ці­о­нер, йо­му точ­но не міс­це в мі­лі­ції. Як­що я діз­на­юсь, що це мі­лі­ці­о­не­ри якось пок­ри­ва­ли й за­хи­ща­ли, я цим мі­лі­ці­о­не­рам ру­ку не по­тис­ну. Бо є ме­жі, за які за­хо­ди­ти не мож­на, то­му бу­дуть від­по­ві­да­ти по всій су­во­рос­ті за­ко­ну.

– Сво­бо­ді­вець Юрій Бот­нар за­раз су­дить­ся зі слід­чим Рус­ла­ном Ан­дрі­я­шем. На ос­тан­нє су­до­ве за­сі­дан­ня слід­чий не з'я­вив­ся че­рез те, що по­ї­хав у зо­ну АТО. Тож ни­ні май­да­ні­вець скар­жить­ся на про­ку­ро­ра, який не кло­по­тав що­до усу­нен­ня слід­чо­го від ви­ко­нан­ня обов­'яз­ків та об­ран­ня для ньо­го за­по­біж­но­го за­хо­ду. Ви­хо­дить, що про­ку­рор спри­яє то­му, щоб Ан­дрі­яш уник­нув по­ка­ран­ня?

– Бу­ло кло­по­тан­ня Бот­на­ра про об­ран­ня мі­ри за­по­біж­но­го за­хо­ду, але суд­дя від­мо­вив. Що ми мо­же­мо зро­би­ти? Я вже під­пи­сав лист до ке­рів­ниц­тва УМВС, що Ан­дрі­яша при­тя­гу­ють до кри­мі­наль­ної від­по­ві­даль­нос­ті і він має з'яв­ля­ти­ся до су­ду, щоб йо­го не від­прав­ля­ли в зо­ну АТО.  Ми зро­би­мо все, аби він з'яв­ляв­ся на су­до­ві за­сі­дан­ня. Ду­маю, ця спра­ва знай­де своє ло­гіч­не за­вер­шен­ня. А по­тер­пі­лий Юрій Бот­нар, як­що в ньо­го є пре­тен­зії, мо­же прий­ти до ме­не і пос­піл­ку­ва­ти­ся.

– Чи ма­ли зус­тріч із на­чаль­ни­ком УМВС об­лас­ті Вла­дис­ла­вом Пус­то­ва­ром?

– Це пер­ша осо­ба, яку я до се­бе зап­ро­сив. Ме­ні тре­ба зна­ти опе­ра­тив­ну й кри­мі­но­ген­ну си­ту­а­цію в об­лас­ті. Кра­ще, ніж на­чаль­ник мі­лі­ції, ніх­то не роз­ка­же.

– Як роз­слі­ду­ють­ спра­ву, по­ру­ше­ну про­ти ко­ли­шньо­го го­ло­ви Чер­кась­кої ОДА Сер­гія Ту­лу­ба за роз­тра­ту бюд­жет­них кош­тів? Ваш по­пе­ред­ник ствер­джу­вав, що до­ка­зів про­ти ньо­го дос­та­тньо, чо­му ж спра­ву і до­сі не пе­ре­да­но до су­ду?

– Ту­луб – зна­йо­мий для ме­не пер­со­наж. У нас, у Ге­не­раль­ній про­ку­ра­ту­рі, бу­ла низ­ка справ по га­зу, і, ко­ли по­чув "Чер­кась­ка об­ласть, гу­бер­на­тор Ту­луб", зга­дав про ньо­го... Пла­ную най­ближ­чим ча­сом зас­лу­ха­ти стан слідс­тва по спра­ві.

– Ким мрі­я­ли ста­ти в ди­тинс­тві?

– Ви­ріс бі­ля льот­но­го учи­ли­ща (Чер­ні­гівсь­ке льот­не учи­ли­ще. – Ред.) і, як це не ба­наль­но зву­чить, хо­тів ста­ти льот­чи­ком та кос­мо­нав­том. Але роз­пав­ся Ра­дянсь­кий Со­юз і кос­мо­нав­тів пе­рес­та­ли го­ту­ва­ти, а льот­чи­ки й лі­та­ки ку­дись зник­ли. Ще хо­тів бу­ти мі­лі­ці­о­не­ром. Але не про­ку­ро­ром, це точ­но. У ме­не прос­то ніх­то в ор­га­нах не пра­цю­вав, мож­ли­во, че­рез це.

– А хто за фа­хом ва­ші бать­ки?

– Ма­ма за ос­ві­тою – фі­ло­лог, пе­да­гог, три­ва­лий час пра­цю­ва­ла в ди­тя­чій шкіль­ній біб­лі­о­те­ці. Піз­ні­ше пра­цю­ва­ла по кон­трак­ту за кор­до­ном, ос­кіль­ки мій віт­чим – сто­ма­то­лог. І брат теж. Мій бать­ко – ін­же­нер за ос­ві­тою, ни­ні в Чер­ні­го­ві зай­ма­єть­ся під­при­єм­ниц­твом.

– Остання прочитана книга...

– Чи­таю по­да­ро­ва­ний на мій день на­род­жен­ня чо­ти­ри­том­ник "Ук­ра­ї­на: хро­но­ло­гія розвитку". Люб­лю іс­то­рич­ну лі­те­ра­ту­ру. Але, на жаль, маю не так ба­га­то віль­но­го ча­су для чи­тан­ня…

– Що най­біль­ше вра­зи­ло в Чер­ка­сах?

– Із не­га­ти­ву ме­не най­біль­ше вра­зи­ли до­ро­ги. І про­ку­рор має ди­ви­ти­ся, чи не вкра­ли там, де кла­ли до­ро­ги. З по­зи­ти­ву ме­не вра­зи­ло во­дос­хо­ви­ще. Я ду­же люб­лю во­ду, ко­лись зай­мав­ся під­вод­ним по­лю­ван­ням, люб­лю ри­бо­лов­лю. Це моє хо­бі. То­му во­дос­хо­ви­ще од­ра­зу оці­нив з погляду сво­го хо­бі. Як­що бу­де мож­ли­вість, на ви­хід­них обов­'яз­ко­во ви­бе­русь на ри­бо­лов­лю.

– Чи був у вас уже осо­бис­тий при­йом гро­ма­дян?

– Так, у вів­то­рок я про­вів пер­ший при­йом. Ли­ше так ти ро­зу­мі­єш проб­ле­ми прос­тих лю­дей. Як­що не здій­сню­ва­ти при­йом, до те­бе при­хо­ди­ти­муть ли­ше од­ні ке­рів­ни­ки і го­во­ри­ти­муть, як усе доб­ре, а проб­ле­му тре­ба зна­ти без­по­се­ре­дньо від лю­ди­ни.

– Що вас мо­же ви­вес­ти з се­бе? Чо­го не про­ба­ча­є­те лю­дям?

– Ду­же не люб­лю брех­ні і ко­ли лю­ди­на, ма­ю­чи свою думку, не вис­лу­хо­вує ар­гу­мен­тів уза­га­лі. Є своє переконання і, що б ти їй не го­во­рив, на­віть ро­зу­мі­ю­чи, що во­на не пра­ва, про­дов­жує прин­ци­по­во сто­я­ти на сво­є­му. Це дій­сно мо­же ви­вес­ти з се­бе. Але я вже скіль­ки прой­шов, що ме­не важ­ко ви­вес­ти з се­бе.

– Де меш­ка­є­те в Чер­ка­сах?

– Сво­го жит­ла не маю, то­му орен­дую.

–  Яка у вас ма­ши­на?

– У ме­не в ро­ди­ні у дру­жи­ни є ав­то­мо­біль "Хон­да Джас", а я ко­рис­ту­юсь служ­бо­вим ав­то­мо­бі­лем і за пот­ре­би ін­ко­ли мо­жу бра­ти ма­ши­ни бать­ка або бра­та.

– Як роз­слаб­ля­є­те­ся піс­ля ро­бо­чих буд­нів?

– Мій від­по­чи­нок – при­ро­да й ри­бо­лов­ля.

* передрук з газети "Вечірні Черкаси"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #13 адекватний 09.12.2014 23:48
Цитую Тася:
Не буде ховатись?А по факту сховався.Чого це запрошувати до себе,а до людей сам вийти,корона впаде?У нас тут "царів" не люблять,вони тут не приживаються.Джерело влади народ,треба виходити ,а не запрошувати.Тут холопів нема!Тут вільний край!

Цитую Тася:
Не буде ховатись?А по факту сховався.Чого це запрошувати до себе,а до людей сам вийти,корона впаде?У нас тут "царів" не люблять,вони тут не приживаються.Джерело влади народ,треба виходити ,а не запрошувати.Тут холопів нема!Тут вільний край!

Цитую Тася:
Не буде ховатись?А по факту сховався.Чого це запрошувати до себе,а до людей сам вийти,корона впаде?У нас тут "царів" не люблять,вони тут не приживаються.Джерело влади народ,треба виходити ,а не запрошувати.Тут холопів нема!Тут вільний край!

Люди приходять на прийом в прийомні часи а натовпами ходить б..ло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #12 [email protected] 03.12.2014 13:30
Комментарий Богуна - Единственный комментарий здравомыслящего человека. Все остальное брюзжание слюной толи от зависти толи от недостатка ума. Начинать изменять общество нужно с себя, приучать именно себя к культуре общения, а не "тыкать" , здравой дискуссии, а не оскорблениям. Налицо исковерканные идеи майдана, которые используются просто как прикрытие для орущей толпы, которая уже начинает привыкать, к сожалению,"брать на горло", а не жить по закону. Но это не путь к цивилизованному европейскому обществу, это даже не шаг, а прыжок в каменный век.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 НЕ ВЕРЮ ПРОКУРОРАМ!!! 30.11.2014 13:30
А как насчет, черкасских, убийц-беркутовцев участвовавших в разгоне Евромайдана, искать их будешь? Или твой шеф, перерожденец, Ярема таких указаний не давал? Ох, нет у меня доверия до этих "слуг народа"! Посадишь Олийныка-младшего? Если не знаешь за что, пройдись по своих же подчиненных-они много чего расскажут...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #10 Радуцького на фронт!!! 29.11.2014 19:47
Подивимось будеш ти ховатись чи ні і якщо будеш то куди? А куди ти ходиш на риболовлю? Часом не туди, де прохід до Дніпра, коло Дахнівки, вже майже повністю є закритий величезними огорожами, зі злими собаками? Свої "пацани" провели? Для прокурора це і буде часом "Х"! Якщо очистить берег Дніпра від незаконних забудов, якщо ліквідує регіанальний смітник "Бочку", якщо забере у злочинця, російського шпигуна, Олійника незаконно збудовану хатинку поблизу Кединої Гори-тоді може і не прийдеться ховатись в Криму, хоча Крим не безрозмірний, посад вільних там вже немає. В іншому випадку, народною "сміттєвою" люстрацією не обійдешся...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #9 стабилизец 28.11.2014 21:44
Генпрокурор запитав мене: "Чи маєш когось у цій області?"
О, очередная дытына-индиго выискалась, да еще с генпрокурором на "ты" :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #8 Василь 27.11.2014 23:05
Старий прокурор недостатньо кришував Сашу Короткова 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 ПравильнЫй 27.11.2014 10:27
Цитую Богун:
Цитую Тася:
Джерело влади народ,треба виходити ,а не запрошувати.Тут холопів нема!Тут вільний край!

Джерело влади дійсно народ, а не натовп, який якраз і діє як зграя холопів, хочите конструктиву, діалогу, перестаньте бути натовпом! Є цивілізовані правила поведінки спілкування громадянина та представника органу державної влади і з вас не впалаб корона виконати їх! А якщо ми все перетворимо на базар, то й жити будемо у стойлі, чи не за європейські цінності стояв майдан, а вони уособлюють у собі не тільки демократію, а й належний рівень правосвідомості , правоої культури громадян держави? Щоб вимагати від інших бути чемними, погляньте спочатку на себе!

Круто сказано, но только толпа может повлиять на коррумпированну ю до рака мозгов организацию, ибо в правовом поле прокуратуре нет равных.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 федор принципиальный 27.11.2014 10:18
Пока как всегда обещания,поживе м-посмотрим....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Дід Трохим 26.11.2014 17:03
Зразу видно, шо пацаном не був. Пацани за вікнами як раз не ховаються, це прерогатіва ісключітєльно напомажених прокурорів з правильним проборчиком і з правильним положенієм рук при фотосесіях.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #4 Богун 26.11.2014 16:42
Цитую Тася:
Джерело влади народ,треба виходити ,а не запрошувати.Тут холопів нема!Тут вільний край!

Джерело влади дійсно народ, а не натовп, який якраз і діє як зграя холопів, хочите конструктиву, діалогу, перестаньте бути натовпом! Є цивілізовані правила поведінки спілкування громадянина та представника органу державної влади і з вас не впалаб корона виконати їх! А якщо ми все перетворимо на базар, то й жити будемо у стойлі, чи не за європейські цінності стояв майдан, а вони уособлюють у собі не тільки демократію, а й належний рівень правосвідомості , правоої культури громадян держави? Щоб вимагати від інших бути чемними, погляньте спочатку на себе!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100