Народний депутат із Черкащини Максим Поляков розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Прочерку», чому падіння рейтингу Президента і Уряду – це добре, хто виграє у війні між суспільством і корупцією, як ця ситуація відображається на Черкащині й ким нині краще бути – оптимістом чи реалістом.

 

– Оскільки Ви представляєте «Народний фронт», розпочнімо із фронтового запитання. Багато Ваших колег по парламенту прийшли із лав військових, добровольців. Чи знайшли вони себе у Верховній Раді?

– Скажу щиро: по-різному. Хтось знайшов себе, хтось – ні. У депутатів, не тільки ветеранів АТО, поки що бракує парламентського досвіду. Він швидко не приходить. Але ці люди, на щастя, вже не ті, якими було багато депутатів попередніх скликань. Це – не ті люди, які торгують державною землею і українцями. Не ті, хто купляють виборців як худобу. Таких, дякуючи Богу, практично немає. Нині в парламенті – люди, які прийшли з іншими думками й досвідом, з іншими ідеями і цілями, з іншим ставленням до власної країни.

Але такі люди потрібні не тільки у Верховній Раді. Зараз ми формуємо кадровий резерв для міліції, позавідомчої охорони, прокуратури, органів держслужби з надзвичайних ситуацій, військкоматів, служб, які надають допомогу військовослужбовцям і ветеранам АТО. В усі ці органи ми будемо пропонувати людей, які демобілізувалися, пройшовши через АТО. Тим же з них, які не мають дипломів, допомагатимемо з отриманням професійно-технічної і вищої освіти.

– Зараз часто говорять про падіння рейтингу Президента, Прем’єр-міністра, парламентських партій...

– Насамперед я хотів би навести приклади із звичайного побутового життя. Коли лікар починає лікувати пацієнта, тому спочатку може бути дуже боляче. Коли хтось починає ремонт, у хаті на якийсь час з’являється безлад, бруд і пил.

Рейтинг влади, яка проводить реформи, не може не падати. В усьому світі так було, є і буде. Реформи, «шокова терапія» проводяться тоді, коли в країні проблеми, коли країні погано. Якби зараз рейтинг у влади зростав, висновок був би очевидний: є популізм і немає реформ. Якщо падає рейтинг, значить люди при владі не бояться йти на реформи. Досі ані Президент, ані Прем’єр-міністр не бралися за цю роботу. Вони гралися з рейтингами, готувалися до виборів, тому це сприймалося нормально, і не було такої реакції, як зараз. Тобто, іншої реакції на реформи просто не існує!

– Чи гідно, на Вашу думку, реформи реалізовуються на Черкащині?

– Насправді, більшість реформ, які розпочалися в столиці, ще не дійшли до регіонів. Почали з гори. Поставили тих керівників, котрі відпрацювали план змін, що мають бути.

– Суспільство хоче отримати реформи швидко.

– Але проблема в тому, що все, що робиться швидко, робиться неякісно. Тому для того, щоб якісно щось реалізувати, і воно було б сприйняте всією країною, на жаль, іде досить багато часу.

– Крім реформ комунальних тарифів і арештів деяких можновладців, що вже зроблено на цьому шляху? І коли будуть перші результати?

– Серйозні зміни відбуваються в Мін’юсті, в реєстраційній службі, відбувається скорочення УБОЗу... Новини щодо запровадження тих чи тих змін з’являтимуться щодня. Думаю, вже влітку-восени ми відчуємо ефект, побачимо перші результати реформ.

– Українські Президент і Уряд декларують оголошення війни корупції. Хто в цій війні перемагає?

– Корупція мусить програти. Прем’єр-міністр розпочав безпрецедентну боротьбу з корупцією. Всі бачили, як прямо на засіданні Кабінету Міністрів України було арештовано керівника ДСНС. Такого не робив ніхто.

– Яку роль в боротьбі з корупцією Ви особисто відводите для себе?

– Наступного тижня я вношу законодавчі зміни щодо заборони випускати заарештованих за корупцію під заставу. На жаль, наявна нині норма нівелює справжню боротьбу з корупціонерами. Кошти в них є, для них півтора мільйони для застави – це не гроші. Це – один день їхньої злочинної діяльності. Ми вносимо проект до змін у законодавстві, щоб кожен держслужбовець, спійманий на злочинній діяльності, реально сидів у тюрмі.

– Ви входите до міжпартійного парламентського депутатського об’єднання «Депутатський контроль», яке ставить своїм завданням боротьбу з корупцією серед чиновників. До яких відомств у вас найприскіпливіша увага?


– Прокуратура, суди, органи МВС, Держкомзем... Будь-які чиновники, які узгоджують документи для підприємців. Податківці, представники екологічних і санітарних служб. Митники. Всі вони – у сфері контролю нашого депутатського об’єднання, «Народного фронту» та мого особистого як депутата.

– Якої реакції Ви чекаєте від людей?

– Боротьба з корупцією згори – це дуже добре. Потрібно заарештовувати міських голів, начальників міліції, прокурорів. Тоді люди реально повірять, що є реальна боротьба. Але важливо, щоб від громади, від підприємців, від людей нам надходила інформація про корупційну діяльність. Ми будемо на неї реагувати максимально жорстко. Передусім – щодо членів або людей, близьких до «Народного фронту», якщо такі підозри, не дай Боже, є.

– Ви закликаєте звертатися до Вас. Як до депутата?


– Зокрема й до мене як до депутата від «Народного фронту», до члена депутатської групи «Депутатський контроль», до активіста громадської організації «Агенція регіональної підтримки підприємництва та інвестицій». Ця організація займається захистом інтересів та розвитком бізнесу на теренах Черкащини. Ми маємо цілу мережу юристів, готових допомагати. Деяким підприємствам ми вже допомогли повернути ПДВ, який податківці не повертали. Зараз допомагаємо в співпраці з «Черкасиобленерго», іншими службами. Сприяємо в інформаційному плані, роз’яснюємо підприємцям особливості оформлення документів, надаємо інформацію про оподаткування тощо. Пропоную всім, хто потребує підтримки, також звертатися й до моїх приймалень.

– Телефони дасте?

– Ви отримаєте адреси і телефони всіх приймалень. Якщо зважите за потрібне, можете їх опублікувати. (Контактні адреси та телефони публікуються наприкінці інтерв’ю, - ред.)

– «Народний фронт», як і інші політичні сили, після парламентських виборів стали практично непомітними на місцевому рівні...

– Наразі ми виправляємо цю ситуацію. Цього тижня «Народний фронт» має завершити офіційне оформлення своїх осередків на Черкащині.

– Крім підтримки підприємців і боротьби з корупцією, що в партійних пріоритетах на Черкащині?

– В першу чергу і мої помічники, і кожна районна партійна організація займаються допомогою бійцям та ветеранам АТО. Більшість районів щотижнево відправляє на Схід волонтерську допомогу.

– За якими критеріями оцінюєте діяльність місцевих організацій?

– Для мене визначальним чинником є репутація керівника. Коли приїжджаєш у місто чи район і чуєш, що він спілкується з людьми, розв’язує їхні проблеми – то це говорить про те, що людина піднімає рейтинг своєї політичної сили. Для «Народного фронту» і для мене важливо, чим той чи той керівник допоміг окремим людям, скільки зробив для військових в АТО. Саме за цим я оцінюю місцевих керівників, а не за кількістю членів парторганізації. Адже одна людина може працювати за десятьох. Я проаналізував роботу приймалень. Якщо до якоїсь із них звертається багато людей, отже там ведеться реальна робота.

– Можете назвати, так би мовити, райони-лідери?

– Поки що я готовий відзначити роботу «Народного фронту» в Шполянському, Чорнобаївському, Монастирищенському, Смілянському, Черкаському, Канівському, Золотоніському районах, містах Умань і особливо Черкаси. Там ведеться ефективна робота і є зворотній зв’язок – я думаю, завдяки роботі місцевих менеджерів «Народного фронту».

– Що це за менеджери? Які люди, крім Вас, будуть «обличчями» «Народного фронту» на Черкащині?

– У своїй більшості це – патріоти своїх районів, підприємці, волонтери, добровольці, майданівці. Хочу чесно сказати, нам не соромно за жодну людину, яка мала чи має відношення до нашої партії. Ніхто не мав стосунку до корупційних схем, ніхто не втратив авторитету в своїх районах. Ми не брали до своїх лав людей, які вже були відомі раніше, бо обіймали посади міських голів чи голів райдержадміністрацій, а отже «здатні вирішувати питання». Ми беремо людей із народу. В Корсуні-Шевченківському, приміром, організацією керує жінка, син якої загинув у АТО. Вона – голова організації матерів військовослужбовців. Ось такі люди у нас у пріоритеті, ось хто є «обличчями» «Народного фронту».

– Ви назвали чимало різних напрямків роботи «Народного фронту». Підсумовуючи сказане, сформулюйте, будь ласка, один, найважливіший, як зараз кажуть, «меседж» для аудиторії «Прочерку».

– Головний меседж – заклик бути активними в боротьбі з корупцією. Щоб це була боротьба не тільки Прем’єр-міністра і Президента. Хочеться, щоб люди до цього долучилися. Зараз найголовніше – віра в країну. Якщо ми зараз за кілька місяців зламаємо корупції хребет – країна буде зовсім іншою.

– У цьому плані ви – оптиміст чи реаліст?

– Зараз реаліст в Україні – це вже песиміст. Тому, щоб змінити країну, треба бути оптимістом!

Приймальні у Черкаській області

Черкаська обласна партійна організація: Поляков Максим Анатолійович, бульв. Шевченка, 266/1, оф.201, тел. 067-358-00-47

Жашківська районна партійна організація: Федоренко Таїсія Анатоліївна, м. Жашків, вул. Костромська, 17, тел. 067-772-88-84

Золотоніська районна партійна організація: Овдієнко Юрій Володимирович, м. Золотоноша, вул. Шевченка, 141, тел. 093-655-06-55

Монастирищенська районна партійна організація: Стасюк Юрій Володимирович, м. Монастирище, вул. Леніна, 89, тел. 068-190-38-27.

Смілянська районна партійна організація: Пархоменко Олександр Олександрович, м. Сміла, вул. Жовтнева, 77/3, тел. 093-910-46-66

Уманська районна партійна організація: Бабкін Петро Андрійович, м. Умань, вул. Леніна, 10Б, тел. 097-228-85-83

Уманська міська партійна організація: Музиченко Лідія Василівна м. Умань, вул. Леніна, 10Б, тел. 093-508-51-68

Шполянська районна партійна організація: Кисленко Сергій Степанович, м. Шпола, вул. Леніна, 2, тел. 096-222-11-90.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #24 Pax Et Veritas 28.04.2015 16:06
Чесно кажучи, я не знайшов посилань на слова керiвникiв ЄС,
що вони комусь то і коли то обіцяли скасувати Візі для
Українців. Хто мусував це - ті скинули Януковича,
сидять в Раді і вони домоглися свого - влади.
Я зовсiм не знайшов ні чого, що б обіцяли керманичи
майдану і що вони виконали зі своїх обіцянок.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #23 Портвей 777 09.04.2015 12:54
Котлеты морковные
Морковь очистить, нарезать соломкой, поместить в кастрюлю, залить холодной водой и поставить на огонь. Когда вода закипит, посолить, добавить сахар, 1 ст. ложку растительного масла и тушить на медленном огне. Как только морковь станет мягкой, постепенно всыпать в кастрюлю манную крупу и варить смесь на маленьком огне еще 10 минут. Затем массу снять с огня, охладить, разделать на котлеты. Обвалять их в сухарях и с обеих сторон обжарить на сковороде в разогретом растительном масле. К столу морковные котлеты можно подать со сладким или острым соусом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #22 рейтинг 09.04.2015 09:42
ЯКий може бути рейтинг у влади, коли наприклад у селі Туб..ці Черкаського району сільському голові сесія встановила премію 350% від окладу. Це премія складатиме більше 8 тис грн. Про це прості жителі села знають ? Де районна рада і ї=ї керівництво - однопартійці пана Полякова ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #21 Джон Глэбб 09.04.2015 07:26
Цитую Марія:
Народний фронт в Черкаській області, в тому числі і в особі Полякова, надають постійну допомогу бійцям АТО щотижня, забезпечують бійців земельними ділянками, допомагають влаштуватись на роботу,допомага ють родинам загиблих воїнів!!!!! А ЩО РОБИТЕ ви всі, вилежуючи свої боки у себе на диванах, в тому числі і ти дуплик??? Чомусь дуплик і тобою на фронті не пахне...


А мы боремся за мирную жизнь, против разжигателей войны, о которых вы написали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #20 дуплик 08.04.2015 19:36
[quote name="Марія"][quote name="дуплик"]

Народний фронт в Черкаській області, в тому числі і в особі Полякова, надають постійну допомогу бійцям АТО щотижня, забезпечують бійців земельними ділянками, допомагають влаштуватись на роботу,допомага ють родинам загиблих воїнів!!!!! А ЩО РОБИТЕ ви всі, вилежуючи свої боки у себе на диванах, в тому числі і ти дуплик??? Чомусь дуплик і тобою на фронті не пахне...
Шановна пані Марія!Фронту(я маю на увазі справжній фронт а не ваш фейковий *народний фронт* на чолі з кулявлобом) допомагають волонтери.А молоді регіонали до яких очевидно і Ви належите захищають тих які зуміли вибитися наверх для того щоб мати власний зиск...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #19 Марія 08.04.2015 15:34
Цитую дуплик:
Щось наші пани кулявлоб та поляков дуже закохані в слово фронт.То був фронт змін то став народний фронт а от на сравжньому фронті такими героями і не пахне...


Народний фронт в Черкаській області, в тому числі і в особі Полякова, надають постійну допомогу бійцям АТО щотижня, забезпечують бійців земельними ділянками, допомагають влаштуватись на роботу,допомага ють родинам загиблих воїнів!!!!! А ЩО РОБИТЕ ви всі, вилежуючи свої боки у себе на диванах, в тому числі і ти дуплик??? Чомусь дуплик і тобою на фронті не пахне...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #18 Веня 08.04.2015 15:22
Цитую Гоша:
Ремонт у хаті щось затянувся, мать його робить бригада строїтєлей від Самшута?

Гоша а у тебе з "хатою" мабуть не все нормально.... мабуть зносить..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #17 Джон Глэбб 08.04.2015 14:30
"Волк и заяц, тигры в клетке -
Все они марионетки
В ловких и натруженных руках."

Здесь, конечно, не заяц, а кролик, но дергается на нитке в натруженных американских руках он также исправно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #16 Гоша 08.04.2015 11:31
Ремонт у хаті щось затянувся, мать його робить бригада строїтєлей від Самшута?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #15 ПС 08.04.2015 09:54
У Остапа Бендера, відомого персонажа «Дванадцяти стільців» та «Золотого теля», було близько чотириста відносно чесних способів вилучити у людей гроші. У нього навіть була свого роду політична партія: таємне об’єднання «Меча і орала». Враховуючи досвід т. Бендера, "Народний Фронт" в обличчі тов.Яценюка втілює його схеми в наше життя.Цитата О.Бендара:"Меня как-то мало интересует проблема социалистическо й переделки человека в ангела и вкладчика сберкассы. Наоборот. Интересуют меня наболевшие вопросы бережного отношения к личности одиноких миллионеров." Вам щось це нагадує?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100