реклама

реклама

14 вересня на засіданні ради Черкаської міської організації Всеукраїнського об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ» активістами політсили було презентовано передвиборчу програму.


Як зазначили представники об’єднання, хоч ВО «ЧЕРКАЩАНИ» з’явилося нещодавно, та активісти політсили працюють на благо свого краю вже давно, тож не варто пов’язувати створення об’єднання з виборами.

«Тільки той, хто живе і працює на Черкащині, справді може вирішити проблеми людей, що живуть поруч», – йшлося на засіданні ради.

Програму об’єднання презентував секретар ради Черкаської міської організації ВО «ЧЕРКАЩАНИ». Павло Карась. Найперше Павло Миколайович розповів декілька слів про себе.

– Я народився в Черкасах і виріс тут. Маю дві вищі освіти: закінчив Буковинську державну медичну академію та Одеську національну юридичну академію. Я з 2002 року працював у місцевому самоврядування і пройшов шлях від найнижчої ланки до заступника міського голови. Для того, щоб осягнути міські проблеми і познайомитися з життям міста, мені знадобилося 8 років. Вважаю, що ті, хто трудиться на місцях, повинні визначати долю свого міста, – зазначив Павло Карась.

Він констатував: згідно загальноукраїнської політичної моделі на місцевих виборах голосують за Всеукраїнські партії. Проте Всеукраїнські потужні політичні партії не завжди виставляють професіоналів, тих, хто здатен щось змінити на місцях.


– Загальнонаціональні партії можуть виставляти родичів, друзів, знайомих, або когось з Києва. Це традиція, яка дуже міцно вкоренилася в українському політикумі. Та черкаська еліта вирішила змінити цю традицію! Ось чому з’явилося Всеукраїнське об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ», – роз’яснив Павло Карась.

Павло Миколайович наголосив, що нині громадськості буде презентований лише проект, який слід доопрацювати разом з громадою.

– Ми чекаємо пропозицій, критики і будемо вдячні за реакцію з боку черкащан, – зазначив Павло Карась.

Презентуючи програму, він наголосив, що згідно опитувань, найперше людей хвилює власна безпека. Основою цього є стан медичної допомоги.

– Лікарня швидкої медичної допомоги застрягла в 70-х роках. Це і обладнання, і способи надання допомоги. Це відчувають усі. І всі черкащани ризикують, обслуговуючись в таких лікарнях. Та ми можемо змінити ситуацію. Для цього насамперед потрібен ресурс. Ми пропонуємо створити фонд для фінансування лікарів. Фонд наповнюватиметься заможними черкащанами, які розумітимуть, що кожен може втрапити в цю лікарню, – пояснив Павло Карась. – У підсумку ми хочемо впровадити європейську практику надання швидкої медичної допомоги.

Читайте також: Карась: Черкащанам потрібна сучасна Швидка допомога!

Інший розділ програми: Реформа утримання міських доріг.

– Чому в нас дороги в такому стані? Відповідь проста: місто роками платить не за дороги без ям, а за ремонт ям. Тобто, підрядник зацікавлений в наявності ям на дорогах. Ми будемо платити лише за дорогу без ям. Ми здатні змінити підходи до утримання доріг, змінити стан дорожнього покриття на краще, – запевнив Павло Карась.

Наступний пункт програми: Відновлення муніципальних будівель.

– У кого є діти, ті практично щомісячно стикаються з проблемою фінансування за рахунок батьків ремонту та утримання шкіл. Цьому треба покласти край! – переконаний Павло Карась. – У місті Черкаси достатньо фінансово-бюджетного ресурсу, щоб утримувати комунальні будівлі в належному стані без додаткових виплат батьків. Ми продовжимо термомодернізацію будівель, проведемо капітальні ремонти санвузлів, відновимо вентиляції, виконаємо поточні ремонти.

Ще один пункт програми: це чисте місто. І для цього не потрібно багато грошей. Слід просто виконувати свою роботу і підтримувати чистоту: запровадити щоденне прибирання міста вночі, відновити зелені насадження, забезпечити знищення бур’янів, відновити клумби, контролювати вивезення сміття та через систему адміністративних стягнень утримувати в чистоті території, що належать бізнесу.

– Важливим є пункт програми «Робота всім», бо у цей скрутний час ми не повинні залишити людей сам на сам з їх проблемами. Тож слід консолідувати роботодавців, міські ресурси, ресурси центру зайнятості для створення тимчасових робочих місць. Це будуть громадські роботи, де за некваліфіковану працю платитимуть від 120 до 150 гривень за день і розраховуватимуться щоденно. Що ж до кваліфікованих працівників, то міська влада повинна всіляко допомагати їм у працевлаштуванні. Це має бути дієва система допомоги фахівцям! – зазначив Павло Карась.

Важливим також у програмі є пункт про створення технопарку для нових виробництв. Бо, за словами Павла Карася, неправильний генплан міста гальмує розвиток Черкас.

– Генплан передбачає розвиток міста у Дніпро. А це неправильно, бо в нас немає ресурсів для намиву островів. І через це наші виробничі майданчики стоять, заростають бур’янами! Нам треба замінити генплан з будівництва островів на Дніпрі на розвиток Черкасько-Смілянської агломерації і спільно з сусідніми громадами створити потужний технопарк, – сказав Павло Карась.


З-поміж інших пунктів виборчої програми – це і реконструкція системи очистки води, і реконструкція системи теплопостачання міста, і активізація спортивного життя міста тощо.

У кожному пункті є свої амбітні підрозділи, як-от побудова в місті бюветів для води, будівництво ТЕЦ на трісці деревини, відродження волейбольного клубу та побудова льодового палацу.

У цілому, за словами Павла Миколайовича, команду ВО «ЧЕРКАЩАНИ» чекає багато справ. Втілити задумане команда черкащан планує у складі професійних осіб. На зібранні було представлено претендентів у кандидати в депутати до Черкаської міськради. Нижче подаємо список осіб, які розглядатимуться як кандидати в депутати.

АГАПОВА Олена Михайлівна

Інститут технічної теплофізики, науковий співробітник

БУЛАТЕЦЬКИЙ Максим Миколайович

Директор ТОВ «Стукалівське», голова Асоціації пляжного волейболу в Черкаській області, майстер спорту

ВАЛОВИЙ Ігор Петрович

Завідувач поліклініки Черкаської обласної лікарні, Заслужений лікар України

ВЕЛЬКО Ірина Сергіївна

Приватний підприємець, голова батьківського комітету дошкільного закладу №38 2014-2015 навчального року

ВОВК Віктор Іванович

Науковий співробітник Інституту біокомунікацій та інформаційних технологій Української академії наук

ГОВОРУН Оксана Миколаївна

Директор приватного підприємства «РЕУ «Надія»

ДАВИДЕНКО Людмила Василівна

Директор Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми

ДЗЮБА Андрій Миколайович

Аспірант Національної академії державного управління

ДУБОВИК Галина Іванівна

Директор ТОВ «Золотоніський бекон», активіст свого мікрорайону

ДУНАЄВСЬКИЙ Василь Васильович

Голова студентської ради Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького

ЗЕЛЕНКО Валентина Дмитрівна

Заступник голови правління Черкаської облспоживспілки

ІВІНСЬКА Світлана Михайлівна

Головний інженер КП «Соснівська СУБ»

КАЗАРЯН НарекПетросович

Депутат Черкаської міської ради, активіст мікрорайону Митниця

КАЛЕНИК Валентина Михайлівна

Член громадської організації «Союз Українок», активіст мікрорайону Митниця

КАПТЕНКО Володимир Петрович

Приватний підприємець

КИРИЛОВ Олексій Андрійович

Науковець, майстер спорту України міжнародного класу

КОЛОДИЧ Олена Володимирівна

Кращий банкір ПриватБанку в Україні

КОТОЛУП Юрій Юрійович

Директор приватного сервісного підприємства «Ньютон»

КРИВОШЕЄВ Ігор Анатолійович

Головний електрик ПАТ «Азот»

КУЗЬМЕНКО Григорій Михайлович

Начальник адміністративно-господарчого відділу ПАТ «Азот»

КУКЛА Євгеній Миколайович

Фахівець податкового законодавства, волонтер

ЛАТИШЕВ Віталій Володимирович

Член національної спілки журналістів України, керівник інтернет-видання «Прес-Центр»

ЛИСЕНКО Сергій Вікторович

Директор відділення ПАТ «ВТБ Банк» в Черкасах, благодійник Черкаського обласного фонду «Милосердя і здоров’я»

МИХАЛКО Валентин Віталійович

Засновник ГО «Психологія і спорт», волонтер

МОРОЗ Ігор Васильович

Приватний підприємець, керівник благодійного фонду «Разом за щасливе майбутнє»

ОРОБЕЦЬ Максим Юрійович

Хореограф, майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон України та міжнародних змагань, Почесний громадянин міста Черкаси

ОЧЕРЕДНИЙ Ігор Миколайович

Приватний підприємець

ПАВРОЗ Віктор Костянтинович

Начальник дільниці КП «Соснівська СУБ»

ПАНЧЕНКО Олександр Іванович

Начальник економічного бюро ПАТ «Азот»

ПРОКОПЕНКО Віта Валеріївна

Директор департаменту ПП «Черкаський інститут сучасного розвитку економічних процесів»

РАДЧЕНКО Семен Володимирович

Засновник ТОВ «РМ Консалтинг ГРУП»

САНДЕЦЬКИЙ Олександр Борисович

Начальник цеху водопостачання та промислової каналізації ПАТ «Азот»

СЕМИНІНА Ірина Вікторівна

ПП «Торговий Дім ПОЛЯКОВ», керівник відділу персоналу

СКОРИК Максим Григорович

Начальник залізничного цеху ПАТ «Азот»

СТРИЖАК Євген Миколайович

Кандидат історичних наук, доцент Черкаського державного технологічного університету

СУХАРЬКОВ Іван Васильович

Директор департаменту з якості ПАТ «Азот»

ТКАЧЕНКО Лілія Володимирівна

Голова громадської організації «Молода Громада»

ТОМОЗОВ Олександр Вадимович

Юрист, керівник юридичного відділу ТОВ «Епіцентр К»

ХАЛАМЕЙДИК Олександр Володимирович

Голова організації «Воїни АТО Черкащини»

ХАРЛАМОВ Юрій Юрійович

Майстер дільниці лінійних мереж ПАТ «Азот»

ХОЛУПНЯК Катерина Олександрівна

Викладач Черкаського державного бізнес-коледжу

ЧЕРНЕНКО В’ячеслав Анатолійович

Адвокат


Також на зібранні було представлено претендента на посаду кандидата в міські голови Черкас. Ним став Павло Карась, з яким, як висловився один з активістів об’єднання, не страшно йти і на війну.

Сам Павло Миколайович прокоментував також закиди, що до черкаського політоб’єднання входять люди, які до цього представляли різні політичні сили.

– Це не наше об’єднання строкате, а суспільство строкате, тобто є люди, які представляли різні політсили. Людина може з часом змінюватися, робити якісь висновки, тож наша команда є уособленням позицій нашого міста, – зазначив Павло Карась. – І ми здатні провести найнеобхідніші реформи. Так, буде важко. Але я впевнений, що наша команда йде в міськраду реалізовувати реформи. Це серйозний намір. І ми намагатимемося реалізувати всю нашу програму.

На завершення Павло Карась зауважив, що після перемоги в міськраді активісти об’єднання будуть співпрацювати з усіма, хто підтримуватиме їх бачення розвитку міста.

реклама

Коментарі  

 
0 #45 Ірина 10.11.2015 11:03
Дорогі черкащани, чи чули ви про одну сім’ю ваших земляків, яка потребують допомоги????
У цих діток є лише одна доросла мрія - врятувати мамі життя! Вони плачуть і благають політиків змилосердитися і допомогти їхній мамі жити! Сумніваюся, що вони почують дитячий біль, але ми з вами маємо почути!!! Звичайна пересадка нирки, яку сім’я не в змозі оплатити, врятує цих діточок від сирітства! Прошу вас, не будьте байдужими до їхньої біди і допоможіть, чим можете! Я переконана, що разом ми назбираємо необхідну суму! Тут кожна гривня важлива! Люди з усієї України долучаються до збору коштів! Додаю посилання на документацію в справі...
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=547378678751043&id=100004367461874
Ось документи:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=548054715350106&id=100004367461874&pnref=story
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #44 Эней 10.10.2015 00:29
Просмотрел список. Есть те, на ком держится городское хозяйство.Есть зарекомендовавш ие себя результатами предприниматели . Есть общественники-активисты ,которых знают в микрорайонах. Нету - осточертевших морд профессиональны х брехунов от политики. Нет - скомрпометирова вших себя хищениями из горбюджета казнокрадов. Если в депутаты пойдут именно эти люди, если из них не будут пытаться сделать ширму для уважаемого ворья, которое на их горбу во власть поедет - за ТАКИХ голосовать МОЖНО.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #43 Василь 30.09.2015 08:28
"...чергове збіговисько екс-регіоналів різних мастей"- Повністю підтримую. "Слава" партії регіонів і регіоналам- Черкащанам. За це люди продовжують гинути? Схаменіться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #42 Черкаси 28.09.2015 16:24
Секонд хенд якийсь....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #41 розчарування 26.09.2015 23:05
Цитую хаха:
Колодич найкращий працівник приватбанку?))))хто її знає посміявся від душі.

ха-ха-ха.І прват теж тут.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #40 розчарування 26.09.2015 22:58
[quote name="Юрий"] и опять они начнут между собой всё тот же мяч с поля на поле закидывать! Павло Карась- вміє тільки в рупор цькувати, як було біля ОДА, під час розгрому будинку. І хто кого чим поливає в д_мі, важко розбиратися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #39 Степаныч 24.09.2015 11:25
В принципе, фамилии из списка мне малознакомые.
Но вот это лицо - КАЗАРЯН Нарек Петросович - портит всю картину! В топку!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #38 брат-хазяїн 23.09.2015 09:18
Лікарня швидкої медичної допомоги застрягла в 70-х роках. Це і обладнання, і способи надання допомоги. Це відчувають усі. І всі черкащани ризикують, обслуговуючись в таких лікарнях.

Оце залупив Карась!.Єдина лікарня реальної допомоги! І це віддадуть на відкуп Валовому. НЮ-НЮ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #37 surikk 22.09.2015 19:21
что то молодых лиц нет совсем.... :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #36 Юра 20.09.2015 22:16
Я злой и страшный серый БОТ :) :) :lol: :lol: :lol: Сергей Олегович, хватит прятаться за ником "мда уж" . У Вас скучный ник, Вам никто больше денег не даст!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100