У міському бюджеті не вистачає коштів на харчування дітей у школах і дитячих садках. За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики міськвиконкому Ірини Топчій, потреба по місту нині – 1 млн. 300 тис. грн.

sadgol2

 Черкащанин, чия дитина відвідує дитсадок № 2, розповів «Прочерку», що батьків уже попередили про відсутність грошей.

- Сказали, що в грудні ми маємо заплатити за харчування 209 гривень. – розказує чоловік. – Сьогодні мають збирати батьків і обговорювати цю ситуацію.

Лілія Пасменко водить сина до ДНЗ № 65. Каже: про ситуацію з харчуванням ще не чула.

- Ми постійно сплачуємо 4,75 за бюджетне харчування і 2,50 за посилене. Діти їдять тричі на день, - розповідає жінка.

Керівників навчальних закладів про відсутність бюджетних коштів поінформували на нараді у понеділок.

- Нам повідомили, що ми вже витратили той кошторис, який був передбачений у бюджеті на харчування. Це пов’язано з тим, що заклади відвідує більше дітей, а кошторис складали за показниками минулого року, - - розповідає завідувач Дитячого дошкільного закладу № 2 «Сонечко» Галина Коваль. – Ми старалися набрати якомога більше дітей, щоб не закривати групи.

Торік у цей дитсадок ходило 119 дітей, нині – 141.

- Діти стали ходити частіше, зросла відвідуваність. Якщо була на рівні 70%, то зараз – не менше 80%. Грубо кажучи, передбачені бюджетом гроші  ми вже «проїли», - каже завідувач.

У дитсадку "Сонечко" батьків уже попередили про відсутність грошей. Вони мають визначитися: платити за харчування зі своєї кишені чи забирати дитину додому  опівдні

У дитсадку "Сонечко" батьків уже попередили про відсутність грошей. Вони мають визначитися: платити за харчування зі своєї кишені чи забирати дитину додому опівдні

Галина Коваль дійсно збиратиме батьківську раду  і повідомлятиме про ситуацію. Каже: хай батьки обирають, як буде краще – платити за триразове  харчування повністю з власної кишені чи зробити в садку скорочений день і годувати дітей лише раз.

- Батьки платять половину вартості харчування. Я працюю в закладі 29 років, і так було завжди, - каже Галина Іванівна.

Директор департаменту освіти і гуманітарної політики міськвиконкому Ірина Топчій пояснює: ситуація, що склалася – тимчасова.

- Просимо батьків у грудні похарчувати дітей за свої гроші. Це 9, 50 за день. У нас дійсно  в цьому році зросла кількість дітей у садках. Брак коштів ми сподівалися покрити за рахунок економії на енергоносіях.  Та у зв’язку із підвищенням їхньої вартості опинилися в такій ситуації, - коментує ситуацію "Прочерку" пані Ірина.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #28 Країна дурнів 02.12.2011 10:17
Яке харчування, які школи і дитсадки, - треба Андреєвську дачу Тулубу ремонтувати...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #27 sh239k25 01.12.2011 21:26
Терпеливый народ в Черкассах, а может всем хорошо.
Если так дальше, то к концу срока Гарри Потер оставит всем голую ***, т.к. город полностью будет принадлежать свободным придуркам.
Вы присмотритесь к самому процессу его работы: подвести и показать,что какая то структура не работает, а потом её разрушить и переделать под себя.
Таких идиотов в недавнее время считали врагом народа, а сейчас супер менеджер.
Без образования. Покажите мне хоть одну структуру, которая создана Гарри Потером и успешно работает.
***
Народу не языковая свобода необходима(бла-бла), экономическая.
***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #26 sh239k25 01.12.2011 21:06
Зато Гарри Потэру есть на что в бессмысленные поездки ездить на бюджетные деньги
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #25 Достали 30.11.2011 13:41
Запитання до деяких "пісятєлєй". Питання з харчуванням дітей вже тиждень як вирішено. Чи хтось гроші вже платив? Чи, сидячи на прочерку під різними ніками,не має куди жовчі виплюнути? Які 4 млн. на феєрверки, де знищений пологовий будинок? Хоч тему знаєте?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #24 Helen 30.11.2011 12:10
Ну конечно,зато есть деньги на вырубывание каштанов...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #23 українець 29.11.2011 14:42
одарич та його кАманда цинічні до крику. Чому 4 млн на феєрверк вистачає, 2 млн на льодовий палац планують та ще один бог зна скільки на оті стіни з фотками витратили. Я б ще зрозумів, якби всі економили. Одарич на жигулика сів (і його кАманда), всі стали по 900-1000 грн отримувати... Але ж вони чомусь не економлять, а ми мусимо терпіти їхні дефіцити та розваги...
І взагалі, ця, вибачте, дурнувата буржуазно-шизонута система вже 20 років поїздила по нашим батькам. нам та подекуди і по няшим дітям... Варто згадати, що ми, ЧЕРКАЩАНИ є реальною владою!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #22 Фелікс 27.11.2011 18:25
Біда черкащан в тому, що одні проспали, а інші за гроші вибрали мером людину, яка не є українцем і люто ненавидить українців і Україну.
Тому і мають, що Одарич з регіоналами знищують пологовий будинок №2, дитячі садочки, "Клуб юних моряків", школи, ввели податок для лежачих напівмертвих українців...
Прикро, що в Черкасах немає мужиків, які б захистили для коханих пологовий будинок №2, для діток - дитсадочки і школи, для батьків - лікарні, тролейбуси та тарифи...
Залишились одні свмнопаси та запроданці в міській раді... Ганьба!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #21 тома 26.11.2011 00:16
зная что такое тендерность в госучереждениря х, хочу заметить что договора с поставщиками уже давным давно подписанны, и поставлять они обязанны, и цены подымать не могут, так что чинуши просто запустили руку в детский карманчик, а вытащить её от туда уже не могут. Ведь проще заставить шантажом платить родителей! а формулировка "просят" по настоящему бесит! Почему же антикорупционны й комитет на это глаза закрывает?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #20 alla 25.11.2011 19:44
Моя дитина ходить у садочок №2 Він просто чудовий, дуже хороші вихователі. Але зараз не про це... я підтримую думку тих батьків, які підозрюють переростання "тимчасових труднощів" у постійні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #19 Даша 24.11.2011 21:34
Цитую Влом:
Цитую Даша:
Проведіть відповідне скорочення дармоїдів у міськвиконкомі, а особливо у департаменті економіки, і кошти найдуться,не обманюйте людей, кошти в бюджеті є,але міська влада не вміє їх використовувати , а привикли аби тільки стягути з батьків, це вже що від пенсіонерів добираєтесь до дітей в дитсадочках?

Шо Дашуня, выгнали? :-*

Ні Влом, я сама пішла бо з бандою Одарича працювати не змогла, в мене не те виховання,а дивитись на те що робиться в міськвиконкомі, це не для мене.Їх усих потрібно звідти гнати драною мітлою і тебе також в тому числі.Бо ви тільки проїдаєте бюджетні кошти. А на пенсіонерах і дітях наживаєтесь, але прийде час і ви за все поплатитесь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100