У цьогорічному бюджеті Черкас не знайшли коштів на завершення ремонту дитячої амбулаторії Другого черкаського міського центру первинної медико-санітарної допомоги (колишньої Другої міської дитячої поліклініки).

3

Нагадаємо, цей медичний заклад місто ремонтує вже майже п’ять років, на нього витрачено понад 4 млн грн. Замінено і утеплено дах, стіни, утеплено підлогу, замінено мережі, а також розпочато внутрішні роботи.

– Повністю відремонтоване ліве крило амбулаторії: оновлено підлогу, стелю, стіни, замінено електропроводку, опалення, – розповіла «Прочерку» заступник директора з охорони дитинства Другого центру первинної медико-санітарної допомоги Черкас Валерія Свириденко. – Придбано нові медичні кушетки. Тепер треба було б відремонтувати праве крило і ще деякі приміщення.

6

Всі кабінети в будівлі призначені для прийому лікарів-педіатрів (спеціалістів переведено в приміщення консультативно-діагностичної поліклініки – колишню Третю міську дитячу поліклініку, при міській дитячій лікарні). Після того, як педіатри уклали договори з пацієнтами, вони мусять проводити прийом замість колишніх трьох – годин по шість. Тож тепер кожен лікар повинен мати окремий кабінет. Крім того, ремонту конче потребує стерилізаційна – тут із стелі буквально сиплеться штукатурка, а сантехніка – в жахливому стані.

– Це ж цілком очевидна річ: там, де відбувається стерилізація, повинно бути дуже чисто, – знизає плечима сестра-господарка Надія Вовк. – А маємо от що...

5

З огляду на все це відкладати завершення ремонту ніяк не можна. Проте в Черкасах – як у Черкасах. Звичка починати справу, а потім відкладати її на місяці, а то й на роки, в нашому обласному центрі прижилася вже давно. При цьому байдуже ставлення до справи йде руч-об-руч із політичними інтригами. Тож нічого дивного, що торік частину коштів, які місто виділило на ремонт будівлі амбулаторії, через блокування бюджету освоєно не було.

– Наш департамент просив перевести неосвоєні кошти на наступний, 2019 рік, – розповіла «Прочерку» головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міськради Любов Майборода, яка багато років курирує ремонт закладу. – Проте депутатська більшість, коли розглядала проект бюджету розвитку, на жаль, цей об’єкт викреслила. І вийшло так, що цьогоріч завершити роботи неможливо. Наразі ми витратили всі кошти департаменту, які могли виділити на ремонт, і бюджетні кошти дуже необхідні.

8

За словами Любові Володимирівни, десь близько 100 тисяч гривень необхідно на підготовку нового проекту (це необхідно у зв’язку з передачею амбулаторії від міської дитячої лікарні Другому центрові ПМСД), ще близько 4 млн грн необхідно на завершення ремонту.

Між тим, батьки, які приводять дітей на прийом в амбулаторію, щоразу дивуються тому, наскільки велика різниця між відремонтованими частинами поліклініки і тими, які залишилися в закинутому стані.

2

7

– Цю поліклініку я знаю з дитинства, – каже мати двох маленьких дітей Інга Кєм. – Вона мені дуже подобається – розташована в зручному місці, красива, старовинна, з високими стелями, взимку тут тепло. Тож коли її нарешті почали ремонтувати, ми всі дуже раділи. Хотілося б, щоб ремонт завершили, кабінети устаткували, зробили їх охайнішими, сучаснішими. Сподіваємося й на те, що в коридори куплять достатньо лавок, щоб усі мали де присісти.

1

Сьогодні представники департаменту запросили депутатів із комісії з питань охорони здоров’я, а також депутатів від місцевого округу Олексія Мельника і Валерія Міняйла, щоб вони подивилися, в якому стані об’єкт і наскільки доцільно негайно завершити його ремонт.

З усіх запрошених прийшов тільки депутат Микола Мирза.

Мирза_

– За три роки на цьому об’єкті вдалося зробити дуже багато, – прокоментував хід ремонту Микола Олександрович. – Крім ремонту самої будівлі, суттєві зміни відбулися й біля неї. Зокрема, прикрашено двір, а це для відвідувачів має неабияке значення. Стараємося робити так, щоб було по-господарському. Якщо кошти виділено, і їх достатньо, щоб зробити все від початку до кінця, то, ясна річ, так і треба робити. І кошти було виділено, і вони мали перейти на цей рік. Я думаю, що те, що сталося (виключення з бюджету коштів на ремонт амбулаторії, – ред.) – це якась випадковість. Очевидно, хтось щось недодивився... Тому я думаю, що ми з колегами-депутатами, коли буде коригування бюджету за результатами першого півріччя, переглянемо це питання і необхідні кошти на ремонт амбулаторії довиділимо. До кінця року, а може й раніше, потрібно закінчити всі ремонтні роботи, які планувалося зробити на цьому об’єкті. Сподіваюся, так і буде.

4

реклама

Коментарі  

 
0 #9 Небайдужий 02.06.2019 07:30
Зря убрали роскошные кусты сирени
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #8 Громада 01.06.2019 21:03
Цитую Сміттєвий бачок:
Поліклініка - гарна. А купа сміття біля неї нагадує Гімалаї.

Засмічені всі Черкаси. Таких свалок при Одаричі не було.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 Олеся 01.06.2019 20:59
Ганьба владцям, що діти лікуються в таких умовах. Коли ви вже понажираєтесь? :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 чергове скликання 01.06.2019 08:28
напередодні виборів згадали та піарнулися. Це прокол, в першу чергу,департаме нту ,де отримує бюджетну зп Майборода і Стадник
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #5 Орест 31.05.2019 20:24
І не соромно Мельнику з Міняйлом в таких катакомбах дітей лікувати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Сміттєвий бачок 31.05.2019 20:21
Поліклініка - гарна. А купа сміття біля неї нагадує Гімалаї.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 медсестра 31.05.2019 20:17
Насколько мне извесстно, партия Самопомощь во главе с Еленой Цегвинцевой заблокировали ремонт детской поликлиники. У них есть дети? :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 Світлана 31.05.2019 20:09
А чому з депутатів прийшов лише Микола Мирза? А решта - шістки?? Без дозволу "тата" і пісять не сядуть?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+31 #1 Світлана 31.05.2019 17:15
Весь бюджет міста толік спрямовує на округ тренкіна. Тренкіну, нуууу дууууже, хочеться потрапити до Верховної Ради. А толік разом з ним мріє перебратися до Києва. Хоча, і одного, і іншого чекають койко-місця у буцигарні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100