реклама

реклама

Черкаські бізнесмени ініціювали створення в місті фонду, до якого всі охочі зможуть пожертвувати кошти на допомогу в боротьбі з коронавірусом.

91131774_250262489320386_4762834215450443776_n

У заході взяли участь екс-голова ОДА Юрій Ткаченко, черкаський забудовник Андранік Казарян, керівник черкаського "Азоту" Віталій Скляров тощо.

За словами Склярова, його підприємство готове збільшити постачання кисню в медичні заклади міста.

Бізнесмени Андранік Казарян вже сьогодні перерахував перший мільйон до фонду на захисні костюми для медиків. Це потрібне насамперед, як зазначили лікарі та директор Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун.

- Людям потрібен захист, увага, розуміння, що влада не забула про них, бо лікарі теж бояться, - сказав Фесун.

За його словами, в разі, якщо бригади будуть виїжджати на велику кількість викликів по коронавірусу, запаси захисних костюмів швидко закінчаться.

Він також додав, що не все ще до кінця вирішено по районах з підвезенням лікарів з дому на роботу.

- У законопроєкті щодо протидії коронавірусу пропонується встановити доплати медичним працівникам, які беруть участь у ліквідації захворювання серед населення. Це 200% доплати тим, хто лікує пацієнтів, хворих на коронавірус. Потребу в фінансах ми подали галузевому управлінню... Але сьогодні маємо 5 заяв на звільнення, бо доплати будуть колись, а людям треба жити зараз, - сказав Фесун.

Під час зустрічі в міськраді за участю міського голови Анатолія Бондаренка бізнесмени запитали, в чому медична галузь ще має нагальну потребу.

Директор департаменту охорони здоров’я і медичних послуг Олег Стадник окреслив найголовніші проблеми, які має сьогодні місто у боротьбі з коронавірусом. Це захист медичних працівників від зараження, ліки для хворих на пневмонію і апарати для штучної вентиляції легенів.

Засобами захисту медичних працівників на сьогодні забезпечена інфекційна лікарня, яка першою прийматиме пацієнтів із коронавірусною хворобою. Проте в разі, якщо там місця закінчаться, пацієнтів прийматимуть Перша міська лікарня, дитяча лікарня. А "некоронавірусних" пацієнтів інфекційної лікарні прийме Друга міська лікарня. Для них потрібно докупити засоби захисту.

На сьогодні в Черкасах є 5 тисяч тестів на виявлення коронавірусу.

Крім того, місту потрібні ліки від пневмонії, але закупити їх за бюджетні кошти не можна, бо Кабмін визначив перелік засобів, дозволених для закупівлі, й туди не ввійшла частина ліків, які необхідні хворим.

Місто має певну кількість апаратів штучної вентиляції легень, у тому числі й сучасних. Але їх недостатньо. Потрібно ще 10-15 сучасних наркозно-дихальних апаратів.

Загалом місто склало перелік на 150 млн грн, який містить препарати і апаратуру, яку можуть закупити благодійники.

91073467_559882534655883_3671654661019926528_n

Коментуючи потребу в апаратах штучної вентиляції легень, медики наголосили, що є різниця в сервісах між китайськими і європейськими апаратами. Бо в разі поломки європейські сервіси дорожчі.

Головний лікар інфекційної лікарні Світлана Волгіна розповіла, що бригади медиків, які будуть працювати з пацієнтами з коронавірусом, будуть мінятись, і де вони будуть на обсервації, поки вирішується. Чи це буде санаторій "Сосновий бір" абощо. Одяг лікарів утилізується як інфекційний матеріал.

Щодо фінансів, то пацієнтів на грип обстежують за їхні власні кошти. Грип є першою підозрою для пацієнтів, які звертаються до медиків. Люди мають 450 гривень заплатити за послугу, а от тести на коронавірус, які також проводяться з тими ж пацієнтами, робиться вже безкоштовно.

90876544_1881087172026075_6532918095013478400_n

Також обговорювали, де розмістити кабінет для обслуговування новоствореного фонду. Багато хто схоче допомогти, але хтось буде боятись шахраїв, хакерів, зловмисників і сумніватиметься, чи справжній номер рахунку він має. Спершу учасники наради думали, що було б зручно розмістити фонд у приміщеннях колишньої тютюнової фабрики, потім вирішили таки в будівлі міськради, що зручніше за логістикою.

Як зазначив екс-голова ОДА Юрій Ткаченко, ректор Черкаської медичної академії Інна Яківна Губенко повідомила, що могла б запропонувати студентам допомогти на волонтерських засадах у роботі фонду.

реклама

Коментарі  

 
+1 #22 Максим 07.04.2020 12:56
Цитую Лікар:
Був присутній на нараді. Так і не зрозумів - як департамент буде захищати медиків? Ми - найвразливіший контингент. Захисних костюмів одиниці. А їх треба щодня нові, а використані утилізовувати. Де і як буде відбуватись утилізація? Чи нас чекає досвід Італії, де кожен четвертий медик захворів, а 21 - померло?

Можливо варто не утилізувати, а стерилізувати (хлорувати, озонувати чи іншим чином)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #21 Капитан Джек 04.04.2020 01:28
В Италии проверили тестами на коронавирус заболевших с декабря 2019 пневмонией неизвестной этиологии.
И вот:
,,,,Профессор биологии Энрико Буччи из Университета Филадельфии предлагает значительно более точную хронологию. По его словам, SARS-CoV-2 завезли в Италию не позднее середины декабря.

Свои аргументы Буччи изложил уже через неделю после постановки первого диагноза в научном блоге.

В частности, профессор обращал внимание на то, что в последнюю неделю декабря в больнице города Пьяченца, всего в нескольких километрах от Кодоньо, одновременно проходили лечение более 40 пациентов с воспалением легких - и уже тогда об этом с удивлением писала местная пресса.,,,,
https://www.bbc.com/russian/features-52018493
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #20 Капитан Джек 04.04.2020 01:17
Я бы им ничего не дал. Впрочем а фото видно, что многие именно так и поступят.
Бизнесмены платят налоги государству. И оно снова попрошайничает? Пусть само покупает и выкручивается.
Как палить всю зиму по максимуму батареи при +5 - это они умеют. А как эти жеденьги выделить - так сразу - ой ничего нет.
Не давайте им денег!!!
Мои лежали в инфекционке, так там даже гребаный йод медсестры хотели вернуть в аптеку, что бы снова деньги получить. Наорали на жену, что открыла, и поэтому они не могут его снова перепродать через аптеку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #19 pinymcvub 03.04.2020 06:42
очень интересно но чичего не понятно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #18 RobertNop 28.03.2020 02:53
приобретение гражданства по рождению
центрально-міський районний суд міста кривого рогу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #17 Georgehem 27.03.2020 20:56
Благодарю, SunGates центр за столь нужный, своевременный, расширяющий сознание курс
для чего нужны хроники акаши Трансформационн ые процессы , протекающие в моем теле и сознании просто великолепные ! Отдельные пазлы знаний и ощущений с каждым вебинаром собираются в целостную картину и выводят мое сознание на новый уровень… Душа становится более целостной … События , происходящие в моей жизни приносят только радость и ощущение бесконечного творения своей реальности ! На энергии благодарности и любви ! С благодарностью Светлана .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #16 Говорять Черкаси 27.03.2020 12:36
Завод хімреактивів зараз і реагентів для аналізів навипускав би, і пробірок наштампував би, і антисептиків наколотив би... Таке підприємство збанкрутілоГово ря... ;
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #15 Любов Майборода 27.03.2020 10:51
Окрім тестування, пріорітним напрямком протидії епідемії є захист медичних працівників. Пацієнтів з лікарень виписали. Разом з тим, у лікарнях, окрім інфекційної, НЕМАЄ ЗАХИСНИХ КОСТЮМІВ, окулярів, масок обмаль. Протичумні костюми 1975 року випуску - ситуацію не врятують. Медики не зможуть лікувати хворих, не маючи елементарних способів захисту. Приклад - Тернопіль: під час лікування хворого на коронавірус, заразилось 4 медичних працівника. Не про обладняння говорити в першу чергу - а про елементарні першочергові питання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #14 Любов Майборода 27.03.2020 10:27
Для того, щоб проблеми вирішувались, як говорила Уляна Супрун, спочатку треба говорити ПРАВДУ. І визначати пріорітетні напрямки дій. На нараді ні слова не говорилось про значення тестування!! Разом з тим, за словами Генарального директора ВООЗ Тедруса Гебрейесуса: "У нас є головний меседж для всіх країн -тестування, тестування і ще раз тестування". В область надійшло 5000 тестів на коронавірус для полімеразної ланцюгової реакції. Виявляється НЕМАЄ пробірок для забору матеріалу!!! Ні департамент, ні заклади навіть не сформували потребу у закупівлі пробірок Треба негайно сформувати потребу в пробірках і почати закуповувати. Програємо.. в часі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #13 юра 26.03.2020 15:31
Цитую Любов Майборода:
Реакція ПЛР - метод масової і ефективної діагностики коронавурусу, завдяки якому можна виявити заражених осіб та попередити летальні випадки. Для того, щоб провести аналіз, необхідно ПРОВЕСТИ ЗАБІР Матеріалу та доставити його в лабораторний центр. Окрім інфекційної лікарні, такий процес практично ніде не налагоджено. Міська рада має закупити пробірки для забору аналізів, організувати забір матеріалу та щоденне обстеження не менше 100 осіб. Так як це зробила Південня Корея, Німеччина, Білорусь, Латвія. Чекаємо від пана Боднара управлінських рішень та контролю за їх виконанням.

До чого тут Боднар, якщо є бондаренко з зарплатою 300 тис.?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100