Сьогодні в Черкасах відбулася презентація партії «Ошукані українці». Як зазначив голова партії Олександр Литвин, ця політсила відстоюватиме інтереси простих людей, власне, і сама організація складається з таких громадян, тому тут немає зіркових і дуже відомих прізвищ. Партія планує йти на вибори в Черкасах, Шполі та кількох ОТГ, її керівництво має досвід та чітке бачення розвитку населених пунктів області, та, що важливо, вже займається аудитом проблем обласного центру.

1

«Відстоюватимемо інтереси простих українців»

– Згідно рішення ЦВК партія отримала дозвіл на участь у виборах. У країні точиться дискусія, яку ж ми державу побудували за роки незалежності: президентсько-парламентську чи парламентсько-президентську? Дискусія точиться, а по факту маємо олігархічну державу, де майже все в країні належить відомим особам, зокрема, і відомі політичні партії. Чим ми відрізняємося від інших? Насамперед тим, що хочемо об’єднувати простих українців, простих людей, що йтимуть на вибори з метою захищати тих таки простих громадян. Бо відомі популярні партії насамперед відстоюватимуть власні інтереси та інтереси олігархів, які їх висувають на місцеві вибори, – сказав Олександр Литвин.

Олександр Миколайович звертає увагу на те, що на нинішніх місцевих виборах боротьба між великими партіями знову йтиме не за інтереси людей, а за ресурси міст, громад, майно, землю.

– Тому я наголошую, що у нас в списку не буде відомих людей. Усі відомі люди, місцеві авторитети вже пішли у популярні проекти і я далекий від думки, що вони там інтереси простих людей захищатимуть, – зауважує керівник партії «Ошукані українці».

За спиною самого ж Олександра Литвина немає «політичних батьків», «впливових людей». Все починалося з однойменної громадської організації, пізніше було створено партію, адже лише через партію можна висувати людей у владу.

– Я сам фінансую цей проект. Радий, що хоч нашій партії півроку, але в нас з’явилося певне коло однодумців, з якими разом ітимемо на місцеві вибори. Враховуючи, що партія молода, а організація місцевих виборів непростий процес, тож, звісно, всю область не покриємо. Але згідно рішення політради, сформуємо список і йтимемо в Черкаську міськраду, у кількох місцевих громадах, зокрема у Шполі. Мене ж політрада делегувала у кандидати на міські голови Черкас, – каже Олександр Литвин.

«Ошукані українці» проводять громадський аудит діяльності міської влади Черкас за останні 5 років

4

Основна ідея і завдання партії – захист політичних, соціальних, економічних прав громадян.

– Щоб говорити про ідеї, з якими ми йтимемо до людей, давайте спершу зрозуміємо, яке місто ми побудували за останні роки. Я маю на увазі Черкаси. Депутатський корпус розділений на «своїх» і «чужих». Свої депутати голосують за законопроекти, отримують фінансування на округи, і, мабуть, недопущені до якихось процесів, що відбуваються всередині міськради. Якщо розділений депутатський корпус, то розділена і громада. А за «своїх» депутатів, і за «чужих» голосували всі наші черкащани. Виходить, розділяючи депутатів, ділять і громаду. Вважаю, це неправильно. Загалом, Анатолій Бондаренко отримав від людей кредит довіри на виборах, проте став «політичним батьком» лише для частини депутатів. На жаль, сьогодні ми бачимо, що Анатолій Васильович не справляється з керівною функцією. Депутати також замість того, щоб в дискусіях доходити до спільного бачення у вирішенні питань, наймають один проти одного кілерів. Доходить до крові, а реакції міського голови та керівництва політичних партій, що делегували цих депутатів у Черкаську міську раду, немає, – зауважує Олександр Литвин.

На його думку, саме моральний клімат, який існує у Черкаській міській раді, є одним з чинників того, що Черкаси визнані одним з найбільш криміногенних міст. Литвина дивує реакція керівників правоохоронних структур та міського голови на таке визначення.

– Міський голова, прокурор, керівник поліції повинні були довести до відома жителів міста, що ми або найбільш криміногенне місто, або ні. Якщо так, треба розробляти комплекс заходів, щоб позбавлятися такого статусу. Але я не чув, щоб це робили. Лише ведуть дискусію про програму «Безпечне місто», що зводиться до встановлення камер зовнішнього спостереження, які, на жаль, не врятували життя журналісту Вадиму Комарову. Як звітувала Нацполіція, на 17-ти камерах зафіксований ймовірний вбивця, який до цього часу не затриманий і не розшуканий. Та й території навколо шкіл, садочків у мікрорайонах міста всипані шприцами. Чим займаються підрозділи, що повинні перешкоджати незаконному обігу наркотиків? Я не знаю про стан законності на території міста. І не знаю про організуючу роль керівництва міста в цьому процесі, – стверджує Олександр Литвин.

Так само він акцентує увагу на проблемах в інших галузях. Зокрема, в комунальній.

– Взимку по трубах гаряча вода доходить до Південно-Західного району, а як тільки розпочинається весна, керівництво міста і керівництво комунальних установа заявляють про масові пориви трубопроводів. Виходить, взимку наші системи дають змогу подавати гарячу воду, а в інші сезони – ні? То може не труби треба міняти, а керівництво? – зауважує Олександр Литвин.

Голова партії «Ошукані українці» каже, що поряд з купою проблем у місті вже багато кандидатів хочуть начепити красиві вивіски, хочуть будувати в черкаських парках «Софіївку».

– Окрім того, я читав, що провладна партія розробила стратегію розвитку міста. У мене виникло питання до їх кандидата в мери: за які кошти він збирається будувати Палац спорту? Чи є в бюджеті на це гроші? Також цікаво, яким чином вони будуть знижувати тарифи, адже навіть за нинішнього тарифу керівництво міста не може забезпечити жителів гарячою водою у деяких районах. Тому наша громадська організація «Ошукані українці» розпочала громадський аудит діяльності міста за останні п’ять років. Бо перш ніж говорити за подальший розвиток, треба розуміти, в якому стані місто сьогодні. Результати нашого громадського аудиту ми донесемо до громади, бо вже бачимо доволі цікаві речі, на підставі яких можна буде пояснити жителям міста, куди ми рухалися і що в підсумку отримали, – каже Олександр Литвин.

На його думку, стратегія розвитку міста повинна складатися з трьох розділів: що можна було зробити вчора, що потрібно робити сьогодні, що потрібно буде робити завтра.

Участь у виборах до інших громад Черкаської області

2

Наприкінці вересня партія планує представити громаді команду, з якою йтиме на вибори. Мова, насамперед про Черкаси та Шполу.

– Коли ми зареєструємося та отримаємо офіційний статус кандидатів, то всіх представимо. Бо поки що можемо говорити лише про наміри, – каже Олександр Литвин.

Зважаючи на законність всього процесу та на дотримання всіх норм, команда громадської організації «Ошукані українці» свого часу постала перед вибором, чи йти до когось, чи йти власним шляхом. Тому і була зареєстрована одноіменна політична партія, яка б відстоювала інтереси громадян.

– Тепер плануємо самі доносити свої ідеї, захищати громадян, це стосується і підприємців, які повинні мати рівні права і можливості при веденні бізнесу, при отриманні земельних ділянок, участі у тендерах тощо – сказав Олександр Литвин.

Зокрема, в якості прикладу боротьби за землю голова партії «Ошукані українці» назвав Шполянську громаду.

– Пам’ятаю Шполу як промислове містечко. Але зараз місто перетворюється на село. Так, суспільством позитивно сприймається ідея про децентралізацію. Це дуже добре, якщо брати Черкаси, бо тут сконцентруються кошти. Але такі міста як Шпола, Лисянка, Городище чекає не дуже перспективне майбутнє… Нові робочі місця? У Шполянській ОТГ в штаті 106 осіб. При тому, що в РДА 15 осіб. Ось чому в декого є інтерес до ресурсів в ОТГ. Тому ми обов’язково приймемо участь у виборах в Шполі, – сказав Олександр Литвин.

Оосбливий наголос Олександр Литвин зробив на тому, що у Черкаській міській раді нового скликання не припустимо ділити депутатів на «своїх» і «чужих», адже всі вони будуть обрані черкащанами і представлятимуть інтереси своїх виборців, всі повинні мати рівні права та виконувати свої обов’язки в округах.

– Якщо на сесію Черкаської міськради винесеться, наприклад, питання про імпічмент президенту, тоді кожна політична сила хай визначається окремо, але коли мова йде про розвиток міста – всі мають бути в рівних умовах. І всі політичні сили мають об’єднатися навколо розвитку міста, – каже Олександр Литвин.

3

Фото прес-служби партії

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #12 Дюдмила 09.10.2020 20:43
якщо у ваш!й команд! пан! Дяченко то звами все ну дуже ясно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #11 Надія 21.09.2020 17:53
Люди, чого ви такі злі? Чи то завидющі?
Створила людина партію, сформувала команду - хай собі працює, навіщо стільки бруду лити? Про себе краще рокажіть
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 Надія 21.09.2020 17:21
Цитую Solid/:
«Ошукані українці» це не партыя.
Це народ.

Я теж так вважаю. Українці всі ошукані, стільки років годують обіцянками,а жити все гірше і гірше
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Місцевий 20.09.2020 15:22
Ошукані ніколи не мали своєї партії. Ошукані існують окремо...від керівників партій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 маленька прокурорська пен 19.09.2020 07:26
Прокурори, які долустили , що бандюки пролізли в депутати і все в місті роздеребанили,т епер захищають ошуканих.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #7 МУЦАЛХАНОВ 16.09.2020 13:26
Якщо цей ... в цій партіі то пвпець ім тоді
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Мимокрокодил 16.09.2020 13:06
Партія ім. 73% )))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 ШТУПУН 16.09.2020 11:38
Це та партія в рядах якоі Вітя Пилипуха?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Solid/ 16.09.2020 00:08
Нас ***ть, ми літаєм.
Романтіка. Йо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Solid/ 16.09.2020 00:03
«Ошукані українці» це не партыя.
Це народ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100