реклама

реклама

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького з’явився унікальний лектор – 9-річний Віталій Нечаєв, інформує російський «Первый канал».


У 7 років за феноменальні здібності хлопчика із Звенигородки вже навіть нагородили національною премією «Гордість країни».


Перед першою в житті лекцією Віталік не спав всю ніч, адже слухачі – як-не-як третьокурсники історичного факультету, ще й трибуна така висока!


Про українських гетьманів хлопчик може розповідати годинами. Хоча в школі історію ще не проходив.

Директор ННІ історії та філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького, професор Василь Мельниченко говорить, що для вундеркінда історія – складна наука.

– Вундеркінди більше проявляються в точних науках, а в історії, крім точних дат, персоналіїв, місць, потрібно вміти зв’язувати усе це докупи. Це робити можуть тільки дорослі люди, – зазначає у коментарі «Прочерку» Василь Миколайович.

Однак професорсько-викладацький склад університету після спілкування із 9-річним хлопчиком домовилися, що Віталій час від часу читатиме студентам лекції.

– Спершу це була лекція про українських гетьманів. Цього тижня, якщо нічого не зміниться, хлопчик знову стане лектором для студентів, – говорить Василь Мельниченко.

– Мене вразило, як дитина взагалі оперує такими фактами, поняттями, точно пам'ятає всі дати. Лекція відмінна, мені дійсно сподобалося, – поділилася студентка Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Марія Велика.


Дивно, але до трьох років він не вимовляв навіть слово «мама». Рідні вже думали звернутися до медиків. Але одного разу малюк узяв в руки газету і почав читати її вголос.


– Ми подумали спочатку, що він у пам'яті просто запам'ятовував телепрограму, що буде по телевізору, але він справді читав, і ми не знаємо досі, як він навчився це робити, – розповідає мати хлопчика Ольга Нечаєва.

Вчителі теж ламають голову, чим можна здивувати не по роках розвиненого учня. Всі завдання Віталік виконує з легкістю на заздрість всім однокласникам.

– У нього відмінна пам'ять, він швидше за всіх у класі сприймає матеріал, виграє у всіх в шашки, шахи, – говорить однокласниця Віталіка Ангеліна Винарська.

Віталік Нечаєв мріяв стати Президентом, але політика швидко розчарувала. Тепер готується до наукової кар'єри.

Хлопчик вже почав писати книгу з історії. Інші науки його захоплюють не менше. У той час, як однолітки слухали казки, він вже ковтав книги з астрономії та географії.

У планах Віталіка закінчити школу екстерном і вступити до вишу.

Директор ННІ історії та філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького переконаний, що, якби дозволило Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Віталія Нечаєва зарахували б до університету.

– Йому тільки варто скласти зовнішнє незалежне оцінювання. Поки це нереально, тому що хлопчина навчається в четвертому класі, і йому потрібно опанувати необхідні знання, але, думаю, він із легкістю може стати студентом вишу на 3-4 роки раніше, ніж його ровесники, – вважає Василь Миколайович.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100