реклама

реклама

Учора, 12 листопада, в Черкаському художньому музеї 25-річна художниця Анна Василенко презентувала черкащам свою першу персональну виставку.

Виставка Анни Василенко «Очі – дзеркало душі» налічує 30 робіт, у яких художниця представила серії «Любителька чаю», «Модниця», а також полотна «Очі – дзеркало душі», «Тендітна грань дозволеного», «Жінка не є прикрасою», «Лимонниця», «Дівчина з фламінго», «У просторі часу». Деякі з них перебувають у приватних колекціях.


Творить художниця в стилі, наближеному до ілюстративного. У своїх роботах вона зображає дівчат із розкішним довгим волоссям і великими очима.

Родом Аня з Київщини, навчалася в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького. Малювати почала змалечку, розповідають її батьки.

– Коли Аня була мала, то нам бракувало паперу. Починала з якогось сонечка, травички, а там вже й дівчинка якась побігла по цій травичці... Ми побачили цей талант і відправили навчатися в художню школу. Це було дуже складно, тому що заняття були в суботу-неділю, а дитина у вихідні хотіла відпочити, – пригадує тато Ані Сергій Василенко.


У сім’ї Василенків малює не лише Аня, а й її менша сестричка.

– У нас у кожній кімнаті висять картини Ані. Вікна теж розмальовані. менша сестричка Ані малює, тому яка тварина є символом року за східним календарем, така картина й зображена на вікні, – каже мама Ані Валентина Василенко.

Своєї персональної виставки Аня в черзі за приміщенням чекала близько року. На активну підготовку пішов місяць.


За цей час дівчина обдумувала ще лише декор зали, а й власний образ. Перед шанувальниками своєї творчості вона з’являється у коротенькій білій сукні, яку їй пошила подруга. На волоссі причеплена декорована чашечка з намистом. Такі часто побутують і на картинах дівчини.


– На цих картинах усі бачать мене, але я б хотіла, щоб кожен там і себе побачив, щось виніс для себе, – каже Анна. – Натхнення знаходжу щоразу по-іншому. Це може бути якийсь декор, якась тканина або щось у журналі побачила чи з людьми поспілкувалася. Бувають вечори, коли все виходить, ескізи гарні. А є такі, що нічого не вдається.

Високо оцінюють творчість молодої художниці її колеги. Відома черкаська художниця Тетяна Черевань знайома з Анною Василенко близько двох років.

– Мені дуже подобається ця дівчина, ця світла квітка, яка сьогодні просто розквітнула. Її картини наповнені добротою. Приємно, що вона розвивається, виходить на нові формати. Її роботи впізнавані та цікаві, – характеризує картини Анни Василенко Тетяна Черевань.

Сподобалися роботи і черкаському художнику Володимиру Яковцю.

– Анна Василенко почасти зображає у своїх роботах себе – це красива дівчина з великими очима та її подорож життям. Роботи зігрівають дитячим теплом та повертають нас у казку, – зазначає художник.

Пропонуємо також переглянути ВІДЕО про художницю Анну Василенко

Своєрідним доповненням виставки стали виступи черкаського музичного гурту «Печворк», «живі скульптури» від творчого колективу «Джайра», а також гра актора Черкаського драматичного театру Олега Телятника.


Побачити картини Анни Василенко можна на третьому поверсі Черкаського художнього музею протягом місяця.

Фото – із соцмереж «Фейсбук» і «Вконтакті»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #8 Націонал-демократ 16.12.2013 05:21
Великі очі та сумні... :-|
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #7 Покращення життя вже сьог 08.12.2013 16:52
Скажу чесно: сподобались не так картини, як художниця.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Сеня Рудик 23.11.2013 08:49
Дай боже подальших успіхів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Фонд 20.11.2013 10:49
скучно и однообразно.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Маруся 19.11.2013 10:42
Цікаво, скільки коштує картина? Вона їх продає?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Віктор 18.11.2013 17:52
Молодець, Нікас хай виє!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 незнайка 14.11.2013 18:08
Бог знает что человеку может с утра примерещиться если опохм*ляется манкой с коньяком А Чекассы-город большой химии
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Фугас 14.11.2013 17:31
Никас бы взвыл :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100