реклама

реклама

Потужні й не дуже трактори, піднімаючи куряву пилу, цьогоріч рвалися до перемоги в унікальних тракторних перегонах «Трактор-фест», які 17 червня вже вп’яте пройшли в Яблунівці на Корсунщині.

01_

В організованому для поціновувачів нового виду спорту змаганні ТОВ «НВФ «Урожай» продемонструвало «найпрацьовитіші»машини свого тракторного парку.

Спочатку по лісовій галявині, що на березі річки Рось, парами ганяли трактори МТЗ «Беларус».

02_

Трактористи мусили не тільки розвивати максимальну швидкість, а й виявляти неабияку акуратність, щоб не дати впасти футбольному м’ячеві із спеціальної платформи, закріпленої позаду машини.

Відео «Перегони на тракторах «МТЗ»

Найбільш управним виявився Олександр Голуб із філії «Урожаю» АФ «Батьківщина Шевченка» (Звенигородщина), який у нагороду за перемогу отримав мотоцикл. Переможцю буквально «дихав у потилицю» Вадим Коваль із Торостянецької філії «Урожаю», що на Канівщині, – він своєю водійською вправністю заробив плазмовий телевізор.

Ще більш захопливим видовищем стали перегони на потужних німецьких тракторах «Fendt», обладнаних комп’ютерами, кондиціонерами та іншими передовими здобутками світової техніки.

03_

Переможцем і ще одним власником призу-мотоциклу став Руслан Клименко із Катеринопільської філії «Урожаю». Друге місце, а також третій мотоцикл отримав Віктор Кузьменко із Валявської філії «Урожаю» (Городищина).

Відео «Перегони на тракторах Fendt»

«Чоловічий» конкурс сили й моці потужних машин змінив своєрідний конкурс краси серед... тракторів. Учасники перегонів «одягнули» свої трактори у креативне вбрання.

Найкрасивішим було визнанотюнингований «мототрактор» під назвою «Мото-трек». Він одразу став улюбленцем публіки, яка залюбки фотографувалася з ним і на ньому. Красунчик «Мото-трек» та його творці – Валявська і Лисянська філії «Урожаю» – отримали приз у 10 тис. грн.

04_

Друге місце «конкурсу краси» і приз у 7 тис. грн отримав білий трактор, до якого креативні представники Кіровської філії, МТФ та АФ «Батьківщина Шевченка» причепили чумацького воза, що саме зібрався «У Крим по сіль».

05_

Третє місце посів «медичний трактор» від АФ «Заповіт Шевченка» (Канівщина) і філії «Росава». Йому журі присудило 5 тис. грн.

06_

Четвертою стала красуня «Фендуся» від Катеринопільської філії, АФ «Мрія» і Звенигородської філії «Урожаю». «Фендусю» нагородили 2 тисячами гривень.

07_

А п’яте місце у хіт-параді переможців посів красунчик «Тигрончик», представлений Тростянецькою, Дніпровською та Шандрівською філіями, а також філією ім. О.Г. Бузницького і АФ «Дружба». Приз – 2 тис. грн.

08_

Родзинкою цьогорічного фестивалю стало змагання на «найкраще щопопало» – конкурс дивакуватих транспортних засобів, виготовлених з підручного матеріалу.

Лідером «Ралі Шопопало» став транспортний засіб «Вихор» – такий собі трактор з вентилятором від Тростянецької, Дніпровської, Шандрівської та ім. О.Г. Бузницького філій і АФ «Дружба».

09_

Друге місце посіла улюблениця публіки – пічка на колесах, яка, за легендою, здатна не тільки пересуватися, а й варити справжній український борщ. Чудо-пічку спорудили Катеринопільська та Звенигородська філії в партнерстві з АФ «Нива» і АФ «Мрія». За пічку дали 7 тис. грн.

10_

Третім став Казначей (а може, казна-чий?) від Валявської і Лисянської філій. Премія – 5 тис. грн.

Четверте місце отримав чудо-гібрид під складною назвою МТФ-БШК 2016 (Кіровська філія, МТФ, АФ «Батьківщина Шевченка»). Він отримав 2 тис. грн.

І замикає хіт-парад «шопопалів» ЗУБР-2 від АФ «Заповіт Шевченка» та філії «Росава», якому також дісталося 2 тис. грн.

Крім цього, гості фестивалю відвідали виставку і майстер-класи народних виробів, взяли участь у різноманітних конкурсах – від кулінарного до конкурсу найдивніших головних уборів. Для дітей було влаштовано цікаві атракціони.

11_

Гостями фестивалю стали відомі українські артисти – Руслана Писанка, переможець конкурсу «Голос. Діти» 2015 року Ромчик Сосанчин із Тернопільщини, черкаське шоу сучасного танцю Максима Оробця та багато інших.

Відео «Роман Сосанчин на Трактор-Фесті»

Писанка на тракторi

Учасників фестивалю від усієї душі привітав директор ТОВ «НВФ «Урожай» Олег Васецький (на фото він – серед переможців перегонів).

12_

– Нам уже більше десяти років! Звісно, ми маємо певні традиції. Є й Традиції з великої букви. «Трактор-фест», без сумніву, належить до їх числа, – наголосив Олег Володимирович. – Є речі, які починаєш – а вони не йдуть, бо їх люди не підтримують. А «Трактор-фест» не пішов, а полетів!.. Він не лише став спільним святом працівників «Урожаю». Він живе й постійно змінюється. З’являються нові конкурси, нові учасники. Але є одна незмінна річ – добрі стосунки!

Побував на святі й перший заступник голови обласної ради, виходець із «Урожаю» Валентин Тарасенко.

13_

– «Трактор-фест» почався із зимовихспартакіад «Урожаю», – нагадав Валентин Петрович. – Потім ми подумали: а чому такі свята мають бути тільки зимою? Тому й народилася ідея «Трактор-фесту». Вона яскраво демонструє специфіку цього підприємства, яке обробляє землю. Також «Трактор-фест» доводить силу і єдність колективу «Урожаю»!

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100