реклама
Sucurity Police

реклама

Російську молодь змусять читати. Кандидат у Президенти Російської Федерації Володимир Путін подумає над тим, а чи не скласти перелік книг, які обов’язково мають прочитати тамтешні юнаки та дівчата. Список налічуватиме ні багато ні мало, а точно з добру сотню книг. Для тих, хто гортання книг уже давно проміняв на комп’ютерну мишку, а букви – на клавіатуру – це справжнє випробування. Можливо, українських підлітків також варто спонукати до читання? Газета «Молодь Черкащини» поцікавилася у черкащан, які книги обов’язково варто було б прочитати сучасним юнакам та дівчатам.

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб:

– Видано безліч книг, які просто зобов’язане прочитати молоде покоління. Та існує одна головна – «Кобзар» Тараса Шевченка. І це не лише «Мені тринадцятий минало», а все – від першої до останньої сторінки. Адже ця книга дає відповіді на запитання щодо існування України. Хто ми є? Куди йдемо? Чого хочемо?

Нашій молоді лікар Парамонов радить читати Франка. Навіть зараз головний лікар Черкаського онкодиспансеру відкриває каменяра по-новому

Нашій молоді лікар Парамонов радить читати Франка. Навіть зараз головний лікар Черкаського онкодиспансеру відкриває каменяра по-новому

Головний лікар Черкаського обласного онкодиспансеру Віктор Парамонов:

– Путін висловив слушну ідею. Як людина, яка 9 років прожила у Російській Федерації й навчалася у тамтешньому вузі, можу із впевненістю заявити, що список книг, рекомендованих до прочитання російській молоді, має очолювати антиалкогольна література. Неважливо, чийого авторства та якого стилю, головне, щоб вона була доступною для підростаючого покоління. Що ж стосується нашої молоді, то, як на мене, їй обов’язково варто прочитати Івана Франка, бо його у повній мірі ще недооцінили. Навіть у своєму віці я відкриваю його по-новому, адже насправді він не лише каменяр, а й різноплановий митець. Тому й молоді люди повинні прочитати його повністю. Для цього його творчість треба постійно популяризувати. Можливо, аби підлітки взялися за книгу, варто зняти кілька серіалів, як наприклад «Майстер та Маргарита» Булгакова? Хай краще через фільми доходить, ніж узагалі ніяк. Окрім того, книгою, яку варто прочитати молоді, має стати «Біблія». Нічого кращого за неї немає й досі, тому що це велика книга, й читати її мають усі, незалежно від віку.

Ректор ЧДТУ Юрій Лега:

– Є така потрібна книга Дейла Карнегі: «Як завойовувати друзів та впливати на людей». Це психологічна концепція, на якій можна виховуватися. Саме тому її й треба читати сучасним молодим людям. Крім того, обов’язково треба осилити хоча б щось із серії книг Кіосакі, наприклад «Богатый папа, бедный папа» чи хоча б «Квадрант денежного потока». Цей автор навчає, як улаштовувати власне життя, організовувати бізнес, заробляти гроші. Бо ми часто чуємо від молоді, що їм потрібні гроші, а от де їх узяти самостійно, вони не знають. Також кожен український підліток має читати історію України (байдуже, чийого авторства), бо нинішні покоління її практично не знають.

Міський голова Черкас Сергій Одарич:

– Я у захваті від двох творів: «Теряя невинность» – автобіографія Річарда Бренсона, та «Ікона» – біографія Стіва Джобса. Вони, як життя-інновація, що розповідає, як постати з попелу.

Автобіографія сера Бренсона вразила мера Одарича. І не дарма. У жовтні 2007 року Річарда Бренсона включили до британського рейтингу «100 геніїв сучасності»

Автобіографія сера Бренсона вразила мера Одарича. І не дарма. У жовтні 2007 року Річарда Бренсона включили до британського рейтингу «100 геніїв сучасності»


Президент федерації бодібілдингу та фітнесу в Черкаській області Антоніна Оробець:


– Я вважаю, що головна книга, яку обов’язково має прочитати нинішнє молоде покоління, це «Біблія». Звісно, її важкувато читати, бо написана не зовсім зрозумілою мовою, тому, як на мене, необхідно її трохи інтерпретувати. Але, незалежно від цього, мудрість, закладена у «Біблії», доступна кожному. Також я б рекомендувала молоді звертатися до книги «Золотые россыпи», де зібрано тисячі афоризмів та житейських думок – від давніх філософів та мудреців до сучасників. Обов’язково треба прочитати «Педагогічну поему» (із галузі педагогіки), Володимира Леві, Дейла Карнегі (із психології), Лектера та Кіосакі (із економіки). Звичайно, це книги, які не прочитаєш у громадському транспорті, їх варто відкривати вдома у спокійній обстановці й перечитувати по кілька разів. Адже хороші книги – це, як хороші друзі – завжди приходять на поміч.

Черкаський журналіст, автор книги «Черкаські місторії» Борис Юхно:

– Варто прочитати книжку Сашка Ушкалова «БЖД». Сам її маю з автографом автора. Це така собі безпека життєдіяльності, яка навчає, як вийти «сухим» із будь-якої ситуації. Але наприкінці читач розуміє щось значно важливіше, приходить розуміння, як жити та виживати. У книзі є ненормативна лексика, але сучасну молодь цим не надто здивуєш, до того ж «БЖД» легко читається.


Черкаський художник Володимир Яковець:

– Однозначно варто читати вагомі книги – енциклопедію «Визначні люди планети», «Афоризми», а також я б радив «Дао де цзин» Лао Цзи. Собі за приклад треба завжди ставити великих людей, беручи за основу їхнє життя та висловлювання. Саме думки великих людей, а не якогось сусіда Васі чи Петі мають надихати. А пізнавати такі особистості значно краще через їхні влучні цитати. Бо можна прочитати біографію – так нічого не зрозуміти, а буває достатньо кинути око на афоризми і зробити для себе важливі висновки. Але збірник афоризмів має бути великим, а не якоюсь маленькою брошурою. Так само раджу молоді читати й «Дао де цзин» – це філософська книга. До речі, вона помітно вплинула на розвиток культури Китаю. Її основоположник Лао Цзи, що жив ще у VI-V столітті до нашої ери, але його думки та висловлювання актуальні й сьогодні.

Художника Яковця надихають думки не сусіда Васі чи Петі, а філософа Лао Цзи

Художника Яковця надихають думки не сусіда Васі чи Петі, а філософа Лао Цзи


Черкаська журналістка Тетяна Воронцова:

Почистивши карму за порадою психолога Свіяша, творчий черкащанин Бобров вийшов з депресії

Почистивши карму за порадою психолога Свіяша, творчий черкащанин Бобров вийшов з депресії

– Як на мене, то одна книга нікого не врятує. Потрібно читати якомога більше, починаючи з «Фарбованого лиса» Івана Франка, і закінчуючи «Маленьким принцом» Антуана де Сент-Екзюпері. Кожен українець повинен прочитати «Кобзар» Шевченка та Лесю Українку, принаймні «Лісову пісню» та «Давню казку». Пізнавальним, особливо для черкаської молоді, може стати й «Холодний Яр» Горліса-Горського. Зі світової літератури кожен має прочитати хоча б «Старий та море» Хемінгуея.

Заслужений артист України, рок-музикант Сергій Бобров:

– Я б порадив прочитати дві книги – Олександра Свіяша «Как почистить свой «сосуд кармы» та Валерія Синельникова «Учебник Хозяина жизни». Саме ці дві книги допомагають жити та уникати помилок. Їхні автори підказують, як можна налагодити стосунки, зберегти родину, вести бізнес. Особисто мене вони вивели із депресії й зараз стали настільними книгами. Я їх постійно перечитую і на власному прикладі переконався, що це практичні посібники для розради щоденних проблем.

Розпитувала журналістка "Молодіжки" Наталія Заїка

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #7 Оксана Колісник 27.02.2012 13:04
Цитую Тутешний:
О, КАЖУТЬ ЖАХ появился после выходных - Оксана Колісник !!! :lol: :lol: :lol:
Вас приставили мене "опікати"? Як у футболі? Хтось вважає, що воно того варте? Ну-ну...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 фелікс 27.02.2012 12:47
Цитую Тутешний:
О, КАЖУТЬ ЖАХ появился после выходных - Оксана Колісник !!! :lol: :lol: :lol:


вона тут на зарплаті :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #5 Тутешний 27.02.2012 09:52
О, КАЖУТЬ ЖАХ появился после выходных - Оксана Колісник !!! :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Оксана Колісник 26.02.2012 19:20
Список літератури просто вражає! А іноді й шокує. І багато що пояснює.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #3 петя 26.02.2012 16:46
продолжайте читать и пить пиво только не удивляйтесь почему жизнь становится все хуже а наш в прошлом цветущий и чистый ухоженный город уже превратился в захудалый мусоросборник откройте глаза и оторвитесь на минуту от книги
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Ілько Вредний 24.02.2012 15:57
Петя,те кто не читал,уже однажды в 17-м поборолись за свои права.Хреново дело кончилось.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #1 Петя 23.02.2012 14:57
сейчас задача не читать а выходить на улицы и бороться за свои права а когда у тебя у будет достойная эарплата пенсия работа квартира тогда ложись на диван и читай
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100